Ingrediente
-
115 g Unt / 1/2 Cup
-
115 g Zahar brun
-
1 buc. Oua
-
1 lingurita Extract de Vanilie
-
2 lingurite Scortisoara
-
2 Cups + Faina
-
2 Linguri Cacao
-
Tools
-
Forme de decupat
-
Optional
-
Pasta de zahar
-
Cutter zig-zag
Descriere Reteta
Este o Reteta pentru Biscuiti simpli, de inmuiat in Lapte. Si asta si vroiam sa fac, doar ca fiind in preajma Craciunului am ales sa-i decupez cu forma de omuleti de turta dulce. Si, pentru ca aveam si Pasta de zahar la indemana – pentru alte bunatati de Craciun, am decorat 2 dintre ei cu ea, ca experiment. In final cei 2 omuleti pereche au fost ambalati de cadou si trimisi ca o mica supriza! O surpriza nu foarte dulce, ceea ce e mereu apreciat de toata lumea!
Restu’ Biscuitilor au disparut destul de rapid, cu Lapte sau fara. Ma gandesc serios ca data viitoare sa dublez cantitatile, sa avem Biscuiti proaspeti macar vreo 2 – 3 zile. 20 de Biscuiti abia au ajuns la 4 persoane intr-o zi! Pentru ca sunt tare buni, hehe!
Cumpara-ti ingredientele ONLINE, castiga timp!
Preparare
1
Done
|
AluatIntr-un bol mare mixeaza Untul cu Zaharul, pana cand devin o pasta omogena. In amestec pune si Oul, Vanilia, Scortisoara si Cacaua si mai mixeaza un pic. Adauga si Faina si amesteca cu o spatula pana se leaga un aluat. Muta aluatul pe un blat presarat cu Faina si framanta-l bine, pana nu mai e sfaramicios, ci legat. NOTA: Aluatul cu Cacao nu mai are nevoie sa stea la frigider pentru a fi intins cu usurinta. El are consistenta unei plasteline si este foarte usor de modelat, fara sa se lipeasca. |
2
Done
|
BiscuitiAi neovie de o tava mare, ca cea a cuptorului. Daca nu iti incap toti Biscuitii pe ea, poti sa mai pui o tava mai mica in acelasi timp in cuptor. Pune hartie de copt pe tava si da drumul la cuptor la 180 C. Din aluat intinde o foaie mare pe blatul presarat cu Faina, cu o grosime de vreo 4 -5 mm. Cu cutter-ul de Biscuiti taie formele si pune-le direct in tava. Framanta resturile de aluat si mai scoate cateva forme din ele, chiar si niste palarii, cum am facut eu. Palariile le atasezi inainte sa bagi Biscuitii in cuptor, apasand un pic pe ele. Ele nu vor ramane lipite dupa copt, acum doar le aplatizam cu forma omuletului. Le lipim la sfarsit, don't worry. |
3
Done
15 min.
|
La CuptorBiscuitii vor sta la cuptor cam 15 minute. Nu-i lasa mai mult, ca se intaresc prea rau. Verifica totusi un Biscuite la sfarsit, sa vezi daca e bine copt, dar lasa-l sa se raceasca un pic inainte. |
4
Done
|
DecoratLa decorat am folosit rotita in zig-zag de saleuri la ornamentele albe pentru mansete, in rest decoratiunile le-am facut manual, dupa imaginatia de moment. ^^ |
5
Done
|
La PastratPune Biscuitii intr-un borcan sau intr-o cutie care se inchide ermetic. Asa nu se vor usca si se vor topi in gura de fiecare data cand vei manca din ei! |