Ingrediente
-
Pentru Biscuiti
-
115 g Unt / 1/2 Cup
-
1 Cup Zahar / 100 g
-
1 buc. Oua
-
2 lingurite Esenta de Migdale
-
2 Cups Faina / 300 g
-
2 Linguri Cacao
-
Pentru ornat
-
100 g Pasta de zahar / 60 g Negru, 20 g Rosu, 20 g Verde
-
30 g Zahar pudra
-
Apa
-
Tools
-
Cercuri de decupat
-
Un pai gros
Descriere Reteta
Am primit o provocare de la un prieten sa fac un Tort in forma de Disc, asa cum vazuse pe Brunchy Vinilul-ul Verde, pentru un Targ de Viniluri care se tinea in Boogie Bar, in Bucuresti. Oh, un tort-vinyl, pentru un eveniment dedicat lui si pasionatilor de Viniluri… ?! Yes, please! I’m in, Vinyl is on!
Apoi m-am gandit ca poate tortul se va imparti intre prietenii barului si ca vizitatorii targului merita sa se bucure si ei de o mica atentie dulce, cu aceeasi tema. Si asa am ajuns sa fac, pe langa provocarea initiala, si acesti biscuiti veseli, crocanti, nu foarte dulci, cu un iz de Migdale si… buni!
Stiu sigur ca au fost buni, am multi martori care au gustat si pe care i-am servit myself! Doar barman-ul a spus ca el trebuie sa manance 10 Biscuiti si abia apoi poate spune daca ii plac sau nu. :))
Oare a mai prins 10?
Iti poti cumpara Fondantul ONLINE:
Iar ingredientele de ce nu Online? ^^
Preparare
1
Done
|
AluatCu mixerul amesteca bine Untul cu Zaharul pana se omogenizeaza. Adauga Oul si Esenta de Migdale si mai mixeaza 1 minut. La fel cu Cacaua. Cu o spatula incorporeaza tacticos Faina. Cand aluatul incepe sa se lege, muta-l pe masa de lucru tapetata cu Faina si framanta-l un pic pana devine ferm. |
2
Done
|
BiscuitiPregateste o tava cu hartie de copt si da drumul la cuptor la 180 C. Intinde foaia de aluat pe masa de lucru pana obtii o grosime de 5 mm. Cu forma de decupat taie cercuri de 6 cm diametru. Aduna resturile de aluat de la decupat, framanta un pic si intinde iar o foaie - din care mai decupezi cateva cercuri. Mie mi-au iesit in total 30 de Biscuiti. Pe masura ce decupezi cercurile le poti pune direct in tava. |
3
Done
15 min.
|
la cuptorBaga Biscuitii la cuptor pentru vreo 15 min. Chiar daca par moi cand vrei sa-i scoti din cuptor, cand se racesc, se vor intari. Daca nu iti cunosti cuptorul sau n-ai mai facut niciodata Biscuti, rupe un colt dintr-un Biscuite sa vezi daca e copt. Intre timp scapa de Faina de pe masa de lucru si pregateste locul pentru Pasta de Zahar. |
4
Done
|
DecoratCat stau Biscuitii la racit, ocupa-te de Pasta de Zahar pentru ornat. Presara niste Zahar pudra pe blat si intinde, cu rabdare, o foaie de grosime cat mai subtire - nu vrei prea dulce, nu? - din materialul negru. Cu exact acelasi cerc cu care ai decupat Biscuitii, decupeaza discuri negre din Pasta de Zahar. Faci la fel si cu Pasta colorata, doar ca decupezi cercurile cu o forma ceva mai mica. Cu o pensula inmuiata in Apa unge dosul discurilor colorate si lipeste-le in centrul discurilor negre. Cu un pai gros decupeaza in mijloc o gaura, pentru a finaliza discurile de vinyl. Tot cu Apa vei lipi si discurile de Biscuiti. Intoarce usor marginile mai mari ca Biscuitii, indoindu-le pe margine. Pastreaza Biscuitii in borcane inchise ermetic sau, daca vrei sa-i oferi cuiva :), imbraca vasul in care-i pui cu o folie alimentara. |