Biscuiti vinyl Rock On, Boogie!
Pentru Boogie Bar din Bucuresti

Biscuiti vinyl Rock On, Boogie!

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
Pentru Biscuiti
115 g Unt 1/2 Cup
1 Cup Zahar 100 g
1 buc. Oua
2 lingurite Esenta de Migdale
2 Cups Faina 300 g
2 Linguri Cacao
Pentru ornat
100 g Pasta de zahar 60 g Negru, 20 g Rosu, 20 g Verde
30 g Zahar pudra
Apa
Tools
Cercuri de decupat
Un pai gros
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • Pentru Biscuiti

  • Pentru ornat

  • Tools

Descriere Reteta

Am primit o provocare de la un prieten sa fac un Tort in forma de Disc, asa cum vazuse pe Brunchy Vinilul-ul Verde, pentru un Targ de Viniluri care se tinea in Boogie Bar, in Bucuresti. Oh, un tort-vinyl, pentru un eveniment dedicat lui si pasionatilor de Viniluri… ?! Yes, please! I’m in, Vinyl is on!

Apoi m-am gandit ca poate tortul se va imparti intre prietenii barului si ca vizitatorii targului merita sa se bucure si ei de o mica atentie dulce, cu aceeasi tema. Si asa am ajuns sa fac, pe langa provocarea initiala, si acesti biscuiti veseli, crocanti, nu foarte dulci, cu un iz de Migdale si… buni!

Stiu sigur ca au fost buni, am multi martori care au gustat si pe care i-am servit myself! Doar barman-ul a spus ca el trebuie sa manance 10 Biscuiti si abia apoi poate spune daca ii plac sau nu. :))

Oare a mai prins 10?

• • •

Iti poti cumpara Fondantul ONLINE:

Pasta de zahar rosu   Pasta de zahar   Pasta de zahar

Iar ingredientele de ce nu Online? ^^

Unt   Oua   Zahar   Faina   Cacao VAN   Zahar pudra   Esenta de migdale

Preparare

1
Done

Aluat

Cu mixerul amesteca bine Untul cu Zaharul pana se omogenizeaza. Adauga Oul si Esenta de Migdale si mai mixeaza 1 minut. La fel cu Cacaua.

Cu o spatula incorporeaza tacticos Faina. Cand aluatul incepe sa se lege, muta-l pe masa de lucru tapetata cu Faina si framanta-l un pic pana devine ferm.

2
Done

Biscuiti

Pregateste o tava cu hartie de copt si da drumul la cuptor la 180 C.

Intinde foaia de aluat pe masa de lucru pana obtii o grosime de 5 mm. Cu forma de decupat taie cercuri de 6 cm diametru. Aduna resturile de aluat de la decupat, framanta un pic si intinde iar o foaie - din care mai decupezi cateva cercuri. Mie mi-au iesit in total 30 de Biscuiti. Pe masura ce decupezi cercurile le poti pune direct in tava.

3
Done
15 min.

la cuptor

Baga Biscuitii la cuptor pentru vreo 15 min. Chiar daca par moi cand vrei sa-i scoti din cuptor, cand se racesc, se vor intari. Daca nu iti cunosti cuptorul sau n-ai mai facut niciodata Biscuti, rupe un colt dintr-un Biscuite sa vezi daca e copt.

Intre timp scapa de Faina de pe masa de lucru si pregateste locul pentru Pasta de Zahar.

4
Done

Decorat

Cat stau Biscuitii la racit, ocupa-te de Pasta de Zahar pentru ornat. Presara niste Zahar pudra pe blat si intinde, cu rabdare, o foaie de grosime cat mai subtire - nu vrei prea dulce, nu? - din materialul negru. Cu exact acelasi cerc cu care ai decupat Biscuitii, decupeaza discuri negre din Pasta de Zahar. Faci la fel si cu Pasta colorata, doar ca decupezi cercurile cu o forma ceva mai mica.

Cu o pensula inmuiata in Apa unge dosul discurilor colorate si lipeste-le in centrul discurilor negre. Cu un pai gros decupeaza in mijloc o gaura, pentru a finaliza discurile de vinyl.

Tot cu Apa vei lipi si discurile de Biscuiti. Intoarce usor marginile mai mari ca Biscuitii, indoindu-le pe margine.

Pastreaza Biscuitii in borcane inchise ermetic sau, daca vrei sa-i oferi cuiva :), imbraca vasul in care-i pui cu o folie alimentara.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

You don’t need a silver fork to eat good food.Paul Prudhomme

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: