Ingrediente
-
Pentru chec
-
150 g Unt
-
200 g Zahar
-
100 g Faina
-
50 g Cacao
-
0.25 lingurita Sare
-
1 lingurita Extract de Vanilie
-
2 buc. Oua
-
Pentru glazura
-
4 Linguri mari de Nutella
-
6 Linguri mari de Faina de Migdale
-
100 g Alune
-
Pentru ornat
-
3 Capsuni
-
Frunze de Menta
Descriere Reteta
Avem asa: un fel de chec cu Cacao nu foarte dulce, apoi o crema din Nutella si Faina de Migdale – dulce si deasupra Capsuni proaspete si acrisoare, adica fara Zahar. Bucatile de Alune si frunzele de Menta mai apar si ele din cand in cand atunci cand mananci prajitura asta si constituie elemente surpriza de crunch si de aroma.
Un rasfat de Ciocolata cu Capsuni, a Match made in Heaven!
Iti poti cumpara ingredientele pentru Reteta ONLINE:
Preparare
1
Done
|
AluatDa drumul la cuptor la 180 C si pregateste o tava de chec cu hartie de copt. Amesteca cu mixerul Untul cu Zaharul cateva minute, apoi cu o spatula incorporeaza Faina si Cacaua treptat. Adauga putina Sare si esenta de Vanilie si, tot cu spatula, amesteca si Ouale in aluat. |
2
Done
25 min.
|
La cuptorUmple tava cu compozitia facuta si bag-o la cuptor pentru aprox. jumatate de ora. Verifica la sfarsit cu o scobitoare sa vezi daca si interiorul este copt cum trebuie. |
3
Done
|
GlazuraCat sta checul de Cacao in cuptor te poti ocupa de decoratiuni. Toaca marunt Alunele cu un cutit si amesteca-le cu Nutella si cu Faina de Migdale. Taie din Capsuni cateva felii centrale si din restul taie niste bucati mai mici. Pune crema si Capsunile in frigider. |
4
Done
|
OrnatCand checul este gata, scoate-l din tava si lasa-l sa se raceasca. Apoi orneaza-l cu crema de Nutella, cu Capsuni si cu frunzele de Menta. |