Ingrediente
-
50 g Seminte de Mac
-
180 ml Lapte / 3/4 Cup
-
200 g Zahar / 1 Cup
-
200 g Unt
-
3 Oua
-
300 g Faina
-
1 lingurita Praf de copt
-
1 Lamaie
-
Un praf de Sare
-
4 lingurite Zahar pudra
-
Tools
-
Tava 20 x 20 cm
-
sau
-
Forma de colac
Descriere Reteta
Facand ordine prin ingrediente am gasit o punga mare cu Seminte de Mac. Nu mai tin minte ce planuri aveam cu ea sau de ce mi-a trebuit atat de mult Mac, dar acum mi-era clar ca trebuie sa consum o mare parte din punga asta. Dar ce sa fac?
M-am gandit sa o intreb pe fata mea, chiar asa: La ce te gandesti cand vezi atat de mult Mac? Si ea mi-a raspuns rapid: La Prajitura cu Mac, de-aia buna, cum au la ceainarii!
Okay, la prajitura il voi folosi. Si pentru ca n-am mai pregatit prajitura asta, am facut cum fac de obicei: am citit vreo 5 – 6 Retete online, mi-am facut o idee si am incropit +/- Reteta mea. De obicei scad cantitatea de Zahar sau numarul de Oua daca se exagereaza prin unele Retete, adaug putina Sare – care de multe ori lipseste si ma gandesc cu ce arome as mai combina-o. Ideea sa folosesc ca aroma o Lamaie intreaga, si zeama si coaja, mi s-a parut foarte potrivita alaturi de mult, mult Mac.
A iesit un chec foarte bun si… cu surprize la mestecare. 🙂 Bobitele de Mac, desi inmuiate bine in Lapte, raman totusi semi-crocante. Asta face prajitura sa fie si mai apetisanta!
Daca nu ai toate ingredientele, cumpara-le usor si rapid ONLINE:
Preparare
1
Done
15 min.
|
Mac la inmuiatIncalzeste putin Laptele si pune Semintele de Mac la inmuiat in el. Lasa-le sa stea impreuna cam 15 minute sau pana cand termini cu restul ingredientelor pentru prajitura. |
2
Done
|
PregatesteRade coaja de Lamaie sa o ai pregatita. Si stoarce Lamaia. Pregateste tava de cuptor cu hartie de copt. Eu am folosit o forma de silicon care nu are nevoie de hartie. Si da drumul la cuptor la 180 C. |
3
Done
|
AluatIntr-un bol incapator bate cu mixerul Untul cu Zaharul cateva minute si apoi adauga treptat Ouale. Amesteca bine totul si incepe sa incorporezi cu o spatula Faina cu Praful de copt, turnand din cand in cand in compozitie si amestecul de Lapte cu Mac. La sfarsit adauga coaja de Lamaie, zeama de Lamaie si pune un pic de Sare. Toarna compozitia in tava sau in forma si baga-o in cuptor. |
4
Done
40 min.
|
La cuptorLa cuptor va sta cam 40 de minute. Verifica interiorul inainte de a scoate tava din cuptor. |
5
Done
|
OrnatCand e gata, lasa prajitura la racit vreo 10 minute, apoi rastoarn-o pe un platou. Cat timp este inca calda, pudreaz-o cu Zahar pudra. Se taie frumos in felii, asa ca indrazneste! Se pastreaza bine, neacoperita, cateva zile! |