Ingrediente
-
100 g Unt / Topit
-
4 Oua
-
100 g Zahar
-
400 g Mascarpone
-
0.5 Cup Faina / 4 Linguri
-
0.5 Cup Pesmet / 4 Linguri
-
100 g Smantana
-
Un praf de Sare
-
0,5 lingurita Extract de Vanilie
-
200 g Stafide
Descriere Reteta
Anul asta mi-am propus sa fac Pasca de Paste, pentru ca n-am mai facut niciodata. Nici n-am apucat bine sa spun asta, ca toata lumea a inceput sa se laude cu Retetele proprii si testate de Pasca. Mama imi povestea ca vrea sa incerce o Pasca pe blat de biscuiti, ca la Cheese Cake, o prietena mi-a trimis imediat sa incerc neaparat Reteta mamei ei de Pasca cu Cacao, iar stand pe o banca intr-o seara cu fetele, ca fetele la povesti, m-am trezit ca scriu dupa dictare, si eu si inca o fata, Reteta de Pasca simpla, fara aluat, incercata si apreciata ani la rand de o alta prietena. Pe ultima am ales s-o fac, dar cu gandul sa folosesc Mascarpone in loc de Branza de vaci, Branza pe care chiar nu o agreez in gustari dulci.
N-am intentionat insa sa folosesc Pesmet in loc de Gris, dar cum m-am apucat de Reteta, iar Gris nu mai aveam, am zis sa incerc cu Pesmet. Experimentul a avut un final fericit, adica Pasca a iesit cremoasa si gustoasa.
Am mai scazut cantitatea de Zahar, asa cum fac de obicei, si nu pentru ca ma feresc de dulce, ci pentru ca vreau ca toate gusturile sa fie vedete, nu doar dulcele. De data asta am scazut cantitatea de Zahar la jumatate si am plusat cu mai multe Stafide. A iesit o chestie echilibrata, demna de a fi facuta din nou pe tot parcursul anului!
Mie mi-a luat foarte mult timp sa fac prima Pasca, desi e poate printre cele mai usoare Retete pe care le stiu. Daca nici tu n-ai mai facut, vreau sa te incurajez – n-are cum sa nu iasa ceva bun si se face simplu, doar amesteci ingredientele si le bagi in cuptor.
Ai putea sa te pregatesti din timp cu ingredientele, cumparandu-le ONLINE:
Preparare
1
Done
|
Ingrediente si Unt topitScoate ingredientele pe care le tii in frigider, daca se poate, chiar din timp! Se vor amesteca mai usor daca sunt la temperatura camerei. Pune Untul la topit pe un foc mic, timp in care te poti apuca sa bati Ouale. Da drumul la cuptor la 190 C si pregateste vasul in care vrei sa faci Pasca. Eu am folosit 2 forme de silicon care nu necesita nici foaie de copt, nici nu e nevoie sa le ungi cu grasime pentru a nu se lipi aluatul. |
2
Done
|
AluatDupa ce ai batut Ouale stinge focul care topeste Untul, chiar daca nu s-a topit de tot, se va topi oricum de la caldura celui deja topit. Si lasa Untul sa se raceasca putin. Intre timp adauga Zaharul si amesteca-l cu Ouale. Pune si Mascarpone si pentru a le amesteca pe toate mai usor, adauga si Untul caldut peste. Urmeaza Faina si Grisul sau Pesmetul la amestecat. La sfarsit incorporeaza si Smantana, pune un praf de Sare, adauga Vanilie si Stafidele. Cand amestecul e omogen, toarna-l in vasul de cuptor. |
3
Done
40 min.
|
La cuptor |
4
Done
|
La racitDeclar mereu ca ador sa gust din bunatatile dulci abia scoase din cuptor, dar de data asta nu tine! Pasca chiar trebuie lasata la racit, ca daca nu te frige ea, sigur te vor frige Stafidele. Asa ca rabdare. Putina. :) |