Pasca cu Mascarpone si multe Stafide
De facut de Pasti si nu numai.

Pasca cu Mascarpone si multe Stafide

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
100 g Unt Topit
4 Oua
100 g Zahar
400 g Mascarpone
0,5 Cup Faina 4 Linguri
0,5 Cup Pesmet 4 Linguri
100 g Smantana
Un praf de Sare
0,5 lingurita Extract de Vanilie
200 g Stafide

Ingrediente

Descriere Reteta

Anul asta mi-am propus sa fac Pasca de Paste, pentru ca n-am mai facut niciodata. Nici n-am apucat bine sa spun asta, ca toata lumea a inceput sa se laude cu Retetele proprii si testate de Pasca. Mama imi povestea ca vrea sa incerce o Pasca pe blat de biscuiti, ca la Cheese Cake, o prietena mi-a trimis imediat sa incerc neaparat Reteta mamei ei de Pasca cu Cacao, iar stand pe o banca intr-o seara cu fetele, ca fetele la povesti, m-am trezit ca scriu dupa dictare, si eu si inca o fata, Reteta de Pasca simpla, fara aluat, incercata si apreciata ani la rand de o alta prietena. Pe ultima am ales s-o fac, dar cu gandul sa folosesc Mascarpone in loc de Branza de vaci, Branza pe care chiar nu o agreez in gustari dulci.

N-am intentionat insa sa folosesc Pesmet in loc de Gris, dar cum m-am apucat de Reteta, iar Gris nu mai aveam, am zis sa incerc cu Pesmet. Experimentul a avut un final fericit, adica Pasca a iesit cremoasa si gustoasa.

Am mai scazut cantitatea de Zahar, asa cum fac de obicei, si nu pentru ca ma feresc de dulce, ci pentru ca vreau ca toate gusturile sa fie vedete, nu doar dulcele. De data asta am scazut cantitatea de Zahar la jumatate si am plusat cu mai multe Stafide. A iesit o chestie echilibrata, demna de a fi facuta din nou pe tot parcursul anului!

Mie mi-a luat foarte mult timp sa fac prima Pasca, desi e poate printre cele mai usoare Retete pe care le stiu. Daca nici tu n-ai mai facut, vreau sa te incurajez – n-are cum sa nu iasa ceva bun si se face simplu, doar amesteci ingredientele si le bagi in cuptor.

Preparare

1
Done

Ingrediente si Unt topit

Scoate ingredientele pe care le tii in frigider, daca se poate, chiar din timp! Se vor amesteca mai usor daca sunt la temperatura camerei. Pune Untul la topit pe un foc mic, timp in care te poti apuca sa bati Ouale.

Da drumul la cuptor la 190 C si pregateste vasul in care vrei sa faci Pasca. Eu am folosit 2 forme de silicon care nu necesita nici foaie de copt, nici nu e nevoie sa le ungi cu grasime pentru a nu se lipi aluatul.

2
Done

Aluat

Dupa ce ai batut Ouale stinge focul care topeste Untul, chiar daca nu s-a topit de tot, se va topi oricum de la caldura celui deja topit. Si lasa Untul sa se raceasca putin.

Intre timp adauga Zaharul si amesteca-l cu Ouale. Pune si Mascarpone si pentru a le amesteca pe toate mai usor, adauga si Untul caldut peste. Urmeaza Faina si Grisul sau Pesmetul la amestecat. La sfarsit incorporeaza si Smantana, pune un praf de Sare, adauga Vanilie si Stafidele. Cand amestecul e omogen, toarna-l in vasul de cuptor.

3
Done
40 min.

La cuptor

Cuptor e incins, aluatul e gata, de aici Pasca se face singura. Va sta la cuptor cam 40 de minute sau pana se rumeneste usor.

4
Done

La racit

Declar mereu ca ador sa gust din bunatatile dulci abia scoase din cuptor, dar de data asta nu tine! Pasca chiar trebuie lasata la racit, ca daca nu te frige ea, sigur te vor frige Stafidele. Asa ca rabdare. Putina. :)

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Lasă un răspuns

Sometimes it's good just to be seduced by the particular cheeses spread out in front of you on a cheese counter.Nigella Lawson
How to Eat: The Pleasures and Principles of Good Food

Brunchy
iti recomanda produse pentru bucataria ta: