Jamaican Ginger Bread, turta dulce mare cat o paine

Jamaican Ginger Bread, turta dulce mare cat o paine

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
150 g Zahar brun
150 g Unt
2 Oua
200 g Miere
2 Linguri Cacao
250 g Faina 2 Cups
1 lingurita Bicarbonat
1 lingurita Praf de copt
2 lingurite Ghimbir macinat
1 lingurita Scortisoara
0.5 lingurita Nucsoara
Un praf de Sare
Optional
0.5 lingurita Cuisoare
1 lingurita All Spice
Tools
Tava de chec
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • Optional

  • Tools

Descriere Reteta

Denumirea de Ginger Bread este folosita de cele mai multe ori cu referire la Turta dulce in forma de biscuiti sau omuleti, insa la baza Ginger Bread este un Bread, si ca forma si ca marime, cat o paine. Turta dulce este mult mai practica asa, se face mai repede si mai comod si nu e nevoie s-o ornezi. O servesti sub forma de felii de paine, dar cu gust de turta dulce!

Reteta vine din Jamaica, tara in care Ghimbirul este folosit in tot si in toate si am o banuiala ca ei nu mananca Ginger doar iarna si Ginger Bread doar de Craciun. Si bine fac!

Reteta originala foloseste Melasa, o Melasa lichida, groasa si concentrata cum la noi nu am gasit, asa ca am folosit Miere de albine, Zahar brun si putina Cacao pentru a compensa. In rest condimentele de Turta dulce sunt cele cunoscute si folosite si la alte Retete de Turta dulce sau Biscuiti: Ghimbir, Nucsoara, Scortisoara si daca vrei, si Cuisoare. Se mai foloseste si All Spice / Pimento, care are un gust mai piperat.

• • •

Iti poti cumpara ingredientele ONLINE daca nu le ai deja:

Ghimbir   Scortisoara   Nucsoara macinata   Cacao VAN   Unt   Oua   Bicarbonat de sodiu   Praf de copt   Faina   Zahar brun   miere poliflora

Preparare

1
Done

Mixer

Cu mixer-ul amesteca bine Zaharul brun cu Untul, apoi adauga treptat Ouale in amestec, pune Mierea si Cacaua daca nu folosesti Melasa si omogenizeaza totul.

2
Done

Spatula

Incorporeaza in compozitie cu ajutorul unei palete de silicon Faina, Bicarbonatul si cu Praful de copt. Adauga la sfarsit condimentele pentru Turta dulce: Ghimbir mai mult, Scortisoara, Nucsoara si alte optiuni. In momentul asta o sa ai o coca legata, dar destul de fluida.

3
Done
40 min.

La cuptor

Da drumul la cuptor la 180 C. Toarna compozitia in tava si tranteste tava de cateva ori sa se niveleze pasta lucioasa.

La copt va sta cam 40 de minute. Dupa miros sau dupa testul cu betisorul de lemn vei stii cand va fi gata.

4
Done

Racit si servit

Scoasa din cuptor si lasata la racit te va tenta teribil sa gusti din ea. Abtine-te putin si apoi taie felii, felii aburinde de miresme.

5
Done

  P. S.  

Daca vei avea un moment de regret ca nu ai facut o cantitate mai mare de Cozonac de Turta dulce, data viitoare, pentru o cantitate dubla, regleaza portiile de la Ingrediente la - 2 - si vei avea calculate automat cantitatile la fiecare ingredient. Sau poate vrei la - 3 - sau - 4 -, easy!

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Vegetables are a must on a diet. I suggest carrot cake, zucchini bread and pumpkin pie.Jim Davis

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: