Ingrediente
-
150 g Zahar brun
-
150 g Unt
-
2 Oua
-
200 g Miere
-
2 Linguri Cacao
-
250 g Faina / 2 Cups
-
1 lingurita Bicarbonat
-
1 lingurita Praf de copt
-
2 lingurite Ghimbir / macinat
-
1 lingurita Scortisoara
-
0.5 lingurita Nucsoara
-
Un praf de Sare
-
Optional
-
0.5 lingurita Cuisoare
-
1 lingurita All Spice
-
Tools
-
Tava de chec
Descriere Reteta
Denumirea de Ginger Bread este folosita de cele mai multe ori cu referire la Turta dulce in forma de biscuiti sau omuleti, insa la baza Ginger Bread este un Bread, si ca forma si ca marime, cat o paine. Turta dulce este mult mai practica asa, se face mai repede si mai comod si nu e nevoie s-o ornezi. O servesti sub forma de felii de paine, dar cu gust de turta dulce!
Reteta vine din Jamaica, tara in care Ghimbirul este folosit in tot si in toate si am o banuiala ca ei nu mananca Ginger doar iarna si Ginger Bread doar de Craciun. Si bine fac!
Reteta originala foloseste Melasa, o Melasa lichida, groasa si concentrata cum la noi nu am gasit, asa ca am folosit Miere de albine, Zahar brun si putina Cacao pentru a compensa. In rest condimentele de Turta dulce sunt cele cunoscute si folosite si la alte Retete de Turta dulce sau Biscuiti: Ghimbir, Nucsoara, Scortisoara si daca vrei, si Cuisoare. Se mai foloseste si All Spice / Pimento, care are un gust mai piperat.
Iti poti cumpara ingredientele ONLINE daca nu le ai deja:
Preparare
1
Done
|
MixerCu mixer-ul amesteca bine Zaharul brun cu Untul, apoi adauga treptat Ouale in amestec, pune Mierea si Cacaua daca nu folosesti Melasa si omogenizeaza totul. |
2
Done
|
SpatulaIncorporeaza in compozitie cu ajutorul unei palete de silicon Faina, Bicarbonatul si cu Praful de copt. Adauga la sfarsit condimentele pentru Turta dulce: Ghimbir mai mult, Scortisoara, Nucsoara si alte optiuni. In momentul asta o sa ai o coca legata, dar destul de fluida. |
3
Done
40 min.
|
La cuptorDa drumul la cuptor la 180 C. Toarna compozitia in tava si tranteste tava de cateva ori sa se niveleze pasta lucioasa. La copt va sta cam 40 de minute. Dupa miros sau dupa testul cu betisorul de lemn vei stii cand va fi gata. |
4
Done
|
Racit si servitScoasa din cuptor si lasata la racit te va tenta teribil sa gusti din ea. Abtine-te putin si apoi taie felii, felii aburinde de miresme. |
5
Done
|
P. S.Daca vei avea un moment de regret ca nu ai facut o cantitate mai mare de Cozonac de Turta dulce, data viitoare, pentru o cantitate dubla, regleaza portiile de la Ingrediente la - 2 - si vei avea calculate automat cantitatile la fiecare ingredient. Sau poate vrei la - 3 - sau - 4 -, easy! |