Ingrediente
-
12 felii Prosciutto
-
2 buc. Morcovi
-
0.5 buc. Telina
-
Pentru Sos
-
100 ml Smantana
-
1 Lingura Mustar de Dijon
-
1 Lingura Ulei / Ulei de alune
-
1 Lingura Otet de Mere
-
1 legatura Patrunjel
-
Pentru Ornat
-
Patrunjel
-
Scobitori
Descriere Reteta
Mai intai aduna toate ingredientele, sa le ai in fata, asa, ca la carte.
Si acum la treaba: Intinde pe o tava cu foaie de copt fasiile de Bacon orientate vertical. Nu o sa bagi nimic la cuptor, tava si hartia de copt sunt doar ajutor pentru preparare si rulare.
Apoi spala Patrunjelul si toaca-l marunt, asta daca nu ai deja Patrunjel tocat in frigider, asa cum tin eu mereu (pentru ca tine). Curata Morcovii si Telina si taie din ele betisoare subtiri si lungi – cat latimea feliei de Bacon.
Pune deoparte pentru ornat o parte din Patrunjel si, intr-un bol, amesteca bine ingredientele pentru sos: Smantana, Mustarul, Uleiul, Otetul si Patrunjelul. Mustarul de Dijon, gata condimentat cu sare, usturoi, ceapa si alte condimente, te scuteste sa mai adaugi ceva in plus. Adauga tot aici betisoarele de Telina si Morcovi si amesteca-le pana sunt bine imbracate in sos.
Cu o lingura ia betisoarele de Morcovi si Telina si imparte-le pe feliile de Bacon, de data asta puse orizontal, si puse la baza, astfel incat sa inceapa rularea lor in sus. Ruleaza-le pe fiecare si sigileaza-le cu o scobitoare trecuta prin tot ruloul.
Cu ajutorul unei palete drepte ia cu grija fiecare rulou in parte si aseaza-l pe un platou. Orneaza totul cu Patrunjel si baga platoul cel putin 10 minute in frigider. Sau daca vrei, nu le mai baga in frigider si mananca-le pe loc!
Iti poti cumpara ingredientele pentru Reteta ONLINE: