Ciulama cu Pipote de Pui si Ciuperci, Iaurt grecesc si Cumin

Ciulama cu Pipote de Pui si Ciuperci, Iaurt grecesc si Cumin

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
Pentru fiert
1 litru Apa
Sare
1 buc. Morcovi
4 catei de Usturoi
600 g Pipote si Inimi
Ciuperci calite
1 Lingura Unt
500 g Ciuperci
1 praf de Sare
Sos Bechamel
50 g Faina
50 g Unt
100 ml Lapte
Supa de la Pipote 100 ml
250 g Iaurt Grecesc
1 lingurita Cumin
Pentru ornat
Marar
OPTIONAL
Supa concentrata de Carne

Ingrediente

  • Pentru fiert

  • Ciuperci calite

  • Sos Bechamel

  • Pentru ornat

  • OPTIONAL

Descriere Reteta

E prima data cand fac Ciulama. Am stiut de la inceput ca vreau sa fac o Ciulama cu Pipote si Inimi de Pui, pentru ca asa o facea bunica mea, pe vremuri. Ca veni vorba, inafara de o Supa-Ciorba nici nu as stii ce sa mai gatesc cu Pipotele astea. Eu aici le stiu locul!

Cum nu prea folosesc Piper in bucatarie, am cotrobait prin sertarul cu condimente sa gasesc ceva potrivit pentru o astfel de mancare cremoasa, iar Cumin-ul a strigat cel mai tare la mine sa-l folosesc. S-a dovedit o alegere tare buna. Yumm.

Ciulamaua are la baza un Sos Bechamel cu Unt si Faina si apoi cu putin Lapte. Iar Iaurtul grecesc e folosit in loc de Smantana – l-am folosit de multe ori in Retete de mancare si imi place mult savoarea si consistenta pe care o da mancarii.

Toata treaba dureaza pana-ntr-o ora, mai ales daca in timp ce fierbi Pipotele tu calesti Ciupercile si pregatesti Sosul Bechamel.

• • •

La masa am intrebat-o pe Ana cum i se pare prima mea Ciulama, de fapt am intrebat-o daca seamana cu Ciulamaua pe care o stie ea. Si ea mi-a raspuns: E mai buna ca Ciulamaua! 🙂

• • •

Ciulamaua se face si mai usor daca cumperi ingredientele ONLINE:

Pipote de pui   Morcovi   Usturoi   Ciuperci online   Unt   Faina   Lapte   Iaurt   Kumin   Marar proaspat

O Ciulama mai buna ca... Ciulamaua.

Preparare

1
Done
40 min.

La fiert

Pune Apa cu putina Sare la fiert. Intre timp curata Morcovul si Usturoiul, taie-le in bucatele si adauga-le in Apa. Pune si Pipotele si Inimile la fiert. Vor fierbe la foc mediu cam jumatate de ora, dar intre timp te poti ocupa de restul pasilor.

Aici o sa ai nevoie de o spumiera, sa aduni spuma care se formeaza in timpul fierberii, si sa o arunci.

2
Done

O mica pauza sau o Mamaliga

Iar acum poti trage un pic de timp sau poti face repede o Mamaliga! Daca nu vrei Mamaliga sunt sigura ca gasesti ceva de facut prin bucatarie, ori scoti niste vase de la spalat, ori te apuci sa pui masa. Nu de alta, dar Sosul si Ciupercile se vor gati destul de repede, asa ca le amanam putin.

3
Done

Ciupercile

Caleste Ciupercile intr-o tigaie mare cu 1 Lingura de Unt. Pune si un capac si nu uita sa mai invarti tigaia din cand in cand, pentru ca Ciupercile sa se caleasca uniform.

4
Done

Sosul

In alta tigaie pune Faina si Untul pentru sos. Eu de obicei pun cantitati in volume egale, nu in greutate egala, pentru ca am observat ca asa se omogenizeaza cel mai usor, iar sosul iese mai echilibrat. Cu o spatula de silicon amesteca in Faina si in Untul topit aproape incontinuu si ai grija sa nu coci Faina prea mult, dar, bine-nteles nici prea putin nu e ok. Cand incepe sa isi schimbe culoarea ar fi bine sa te opresti si sa adaugi Laptele. Amesteca in continuare sa omogenizezi totul si sa obtii un Sos matasos.

Adauga in Sos cate putin din Supa de la Pipote si omogenizeaza. Continua sa adaugi din Supa pana ajungi la consistenta pe care ti-o doresti pentru Sos. Tot aici adauga Iaurtul grecesc si putin Cumin.

5
Done

Ciulama

In Sos adauga Pipotele, Inimile si Ciupercile, amesteca bine, stinge focul si pune in farfurii. Toaca putin Marar si presara-l deasupra.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

The key ingredient of the chef of the future is culture.Massimo Bottura
Identità Golose 2017

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: