Tort cu 2 etaje in forma de inima cu macarons ♥

Tort cu 2 etaje in forma de inima cu macarons ♥

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Pentru blaturi
400 g Unt
200 g Ciocolata
700 g Faina
800 g Zahar
2 lingurite Bicarbonat
400 ml Lapte batut
4 Oua
0.25 lingurita Sare
150 ml Apa
Pentru tavi
1 Lingura Unt
Pentru Spuma
4 buc. Albus
4 Linguri Zahar
2 Cups Capsuni
Pentru ornat
16 Macarons
Tools
2 Tavi in forma de inima
Hartie de copt
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • Pentru blaturi

  • Pentru tavi

  • Pentru Spuma

  • Pentru ornat

  • Tools

Descriere Reteta

Este un tort cu Ciocolata, spuma de Capsuni si Macarons. E foarte pufos – datorita chimiei intre Laptele batut si Bicarbonat, dar si datorita Oualelor, desigur. Spuma de Capsuni cu care am imbracat tortul este folosita si in interior, intre blaturi.

Intentia a fost sa imbrac ambele margini ale etajelor cu Macarons, insa o parte din Macarons s-au crapat la transport si nah, am ramas doar cu un rand. Iti recomand sa folosesti mai multe Macarons decat am folosit eu, deoarece combinatia de spuma aerata si Macarons crocante este de mare efect!

• • •

Fa-ti viata usoara cumparandu-ti ingredientele ONLINE:

Macarons   ciocolata neagra speciala   Capsuni   Unt   Zahar   Faina   Oua   Bicarbonat de sodiu   Lapte batut online

Preparare

1
Done

Pregateste

Unge cele 2 tavi cu Unt, pune hartie de copt - in forma de inima - in partea de jos si da drumul la cuptor la 180 C.

2
Done

Aluat

Pune intr-un vas Untul si Ciocolata pe foc mic la topit. Amesteca din cand in cand si opreste focul inainte sa se fi topit totul. Amestecand compozitia fierbinte misiunea se va incheia fara foc.

Intr-un vas foarte mare varsa Faina, Zaharul, Bicarbonatul si Laptele batut si mixeaza pana se omogenizeaza. Pune 150 ml de Apa la fiert si intre timp amesteca in aluat Ouale cu putina Sare. Toarna aici si amestecul cu Ciocolata, incorporandu-l si pe el. Cand Apa a fiert, adauga-o in aluat si amesteca totul foarte bine.

Umple cele 2 forme de tort cu aluat, astfel incat sa aibe aceeasi inaltime.

3
Done
40 min.

La cuptor

Baga tavile la cuptor pe etajele din mijloc si lasa-le sa stea cam 35 de minute. Dupa acest timp scoate tava mica din cuptor si pe cealalta mai las-o 5 minute.

4
Done

Spuma de Capsuni

Spala bine Capsunile si marunteste-le cu un cutit. Cu mixerul bate Albusurile cu Zahar pana se intareste si adauga si Capsunile la mixat. Pune spuma la rece.

5
Done

Montaj

Dupa ce blaturile de tort sunt gata, scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca de tot.

Monteaza tortul doar atunci cand vrei sa-l servesti:

Taie blaturile de tort transversal, cu un cutit drept si bine ascutit. Unge-le cu spuma de Capsuni si monteaza tortul pe un platou. Peste tort pune toata spuma ramasa si imbraca-l pe toate partile cu ea.

Desfa toate sandwich-urile de Macarons si aplica jumatatile pe marginile tortului de jur imprejur, cu crema in interior.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

The thing you learn with Potage Parmentier is that "simple" is not exactly the same as easy.Julie Powell
Julie and Julia

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: