Ingrediente
-
Pentru blaturi
-
400 g Unt
-
200 g Ciocolata
-
700 g Faina
-
800 g Zahar
-
2 lingurite Bicarbonat
-
400 ml Lapte batut
-
4 Oua
-
0.25 lingurita Sare
-
150 ml Apa
-
Pentru tavi
-
1 Lingura Unt
-
Pentru Spuma
-
4 buc. Albus
-
4 Linguri Zahar
-
2 Cups Capsuni
-
Pentru ornat
-
16 Macarons
-
Tools
-
2 Tavi in forma de inima
-
Hartie de copt
Descriere Reteta
Este un tort cu Ciocolata, spuma de Capsuni si Macarons. E foarte pufos – datorita chimiei intre Laptele batut si Bicarbonat, dar si datorita Oualelor, desigur. Spuma de Capsuni cu care am imbracat tortul este folosita si in interior, intre blaturi.
Intentia a fost sa imbrac ambele margini ale etajelor cu Macarons, insa o parte din Macarons s-au crapat la transport si nah, am ramas doar cu un rand. Iti recomand sa folosesti mai multe Macarons decat am folosit eu, deoarece combinatia de spuma aerata si Macarons crocante este de mare efect!
Fa-ti viata usoara cumparandu-ti ingredientele ONLINE:
Preparare
1
Done
|
PregatesteUnge cele 2 tavi cu Unt, pune hartie de copt - in forma de inima - in partea de jos si da drumul la cuptor la 180 C. |
2
Done
|
AluatPune intr-un vas Untul si Ciocolata pe foc mic la topit. Amesteca din cand in cand si opreste focul inainte sa se fi topit totul. Amestecand compozitia fierbinte misiunea se va incheia fara foc. Intr-un vas foarte mare varsa Faina, Zaharul, Bicarbonatul si Laptele batut si mixeaza pana se omogenizeaza. Pune 150 ml de Apa la fiert si intre timp amesteca in aluat Ouale cu putina Sare. Toarna aici si amestecul cu Ciocolata, incorporandu-l si pe el. Cand Apa a fiert, adauga-o in aluat si amesteca totul foarte bine. Umple cele 2 forme de tort cu aluat, astfel incat sa aibe aceeasi inaltime. |
3
Done
40 min.
|
La cuptorBaga tavile la cuptor pe etajele din mijloc si lasa-le sa stea cam 35 de minute. Dupa acest timp scoate tava mica din cuptor si pe cealalta mai las-o 5 minute. |
4
Done
|
Spuma de CapsuniSpala bine Capsunile si marunteste-le cu un cutit. Cu mixerul bate Albusurile cu Zahar pana se intareste si adauga si Capsunile la mixat. Pune spuma la rece. |
5
Done
|
MontajDupa ce blaturile de tort sunt gata, scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca de tot. Monteaza tortul doar atunci cand vrei sa-l servesti: Taie blaturile de tort transversal, cu un cutit drept si bine ascutit. Unge-le cu spuma de Capsuni si monteaza tortul pe un platou. Peste tort pune toata spuma ramasa si imbraca-l pe toate partile cu ea. Desfa toate sandwich-urile de Macarons si aplica jumatatile pe marginile tortului de jur imprejur, cu crema in interior. |