Tort pandispan cu Cardamon in forma de Vinyl
Vinyl Party 2017

Tort pandispan cu Cardamon in forma de Vinyl

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
Pentru blat
250 g Unt
200 g Zahar
4 buc. Oua
250 g Faina
7 g Praf de copt
2 lingurite Extract de Vanilie
4 lingurite Cardamon
1 praf de Sare
Sirop
100 ml Apa
1 Lingura Zahar
1 Lingura Lamaie
Crema
300 g Crema de Branza Mascarpone! :)
1 Lingura Zahar pudra
2 Linguri Gem de Capsuni
Decorare
400 g Pasta de zahar
100 g Zahar pudra
Tools
Tavi rotunde 25 cm
Cerc de taiat biscuiti
Compas
Facalet
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • Pentru blat

  • Sirop

  • Crema

  • Decorare

  • Tools

Descriere Reteta

Este un tort care se rezuma la: Sponge Cake + Cardamon + Crema de branza, imbracat intr-un vinyl.

Pe cat pare de simplu, pe atat de sofisticat a devenit! Asta pentru ca a trebuit sa improvizez din mers cand… Crema de branza nu era cea corecta, fiind cam acra am temperat-o cu Gem de Capsuni… Dupa gust era necesar mai mult Cardamon macinat decat aveam eu si m-am trezit ca macin niste seminte de Cardamon, rezultand o aroma mai intensa… Blaturile de tort au stat cam mult in cuptor si a trebuit sa le insiropez serios, aici am pus si Lamaie… Trebuia sa scad la fiecare etapa cantitatea de Zahar, avand in vedere ca il imbracam intr-un strat destul de gros de Pasta de Zahar… Am tot improvizat din mers.

In final a iesit un tort super-echilibrat la gust si cum spuneam, sofisticat. Si de design sunt foarte multumita, metoda din cap s-a potrivit cu cea din practica, Yes! Iar dupa feedback-ul primit de la cei ce l-au devorat si de la cei care nu mananca tort de obicei, dar l-au incercat, se pare ca… tocmai am facut cel mai bun tort din viata mea!

• • •

Pornind de la ideea ca trebuie sa avem ingredientele corecte si suficiente cand ne apucam de o reteta, am reglat din nou reteta, dar fara sa ma indepartez prea mult de la intamplarile care au determinat folosirea unor ingrediente sau metode.

Have fun making it!

• • •

Cumpara-ti toate ingredientele pentru Reteta ONLINE:

Pasta de zahar   Pasta de zahar   Zahar pudra   Mascarpone online   Unt   Lapte   Zahar   Faina   Oua   Lamaie   Gem capsuni online   Cardamon online   Extract de vanilie   Praf de copt

Preparare

1
Done

Pregateste

Imbraca 2 tavi rotunde de 25 cm cu hartie de copt, pregateste platoul pentru tort si da drumul la cuptor la 180 C.

2
Done

Blaturi

Intr-un bol amesteca Faina, Praful de copt, Cardamonul, Sarea si Vanilia. In altul bate cu un mixer Untul cu Zaharul vreo 5 minute. Adauga si Ouale si Faina treptat in amestec. Si gata aluatul pentru blat.

3
Done
20 min.

La cuptor

Imparte aluatul in cele 2 tavi si baga-le la cuptor impreuna sau pe rand, timp de 20 minute.

4
Done

Siropul

Pune intr-un ibric 100 ml de Apa la fiert, impreuna cu o lingura de Zahar si una de Zeama de Lamaie. Amesteca siropul si cand Apa da in clocot opreste focul.

5
Done

Crema

Bate cu mixerul Crema de Branza pana devine pufoasa. Adauga Zaharul pudra si amesteca bine. Pune si putin Gem de Capsuni si amesteca cu o spatula doar un pic, sa ramana cu un aspect marmorat, daca vrei.

6
Done

Blaturi + Sirop + Crema

Scoate blaturile din cuptor si lasa-le la racit vreo 15 minute. Aseaza un blat pe farfurie sau pe platou si insiropeaza-l cu vreo 4 - 5 linguri de sirop. Aplica crema deasupra, niveland-o cu un cutit plat. Aseaza al doilea blat pe crema, apasand un pic si reglandu-l sa stea cat mai drept. Insiropeaza-l si pe acesta cu siropul ramas.

Pune tortul neimbracat in frigider pana termini imbracamintea lui.

7
Done

Pasta de Zahar

Pe un blat pe care presari Zahar pudra - pentru a nu se lipi Pasta in timp ce o prelucrezi, intinde o foaie mare si rotunda din materialul Verde, cu grosime de 2 - 3 mm si cu diametru 40 cm, aproximativ. Si cu materialul Verde ai terminat deocamdata. Din materialul Mov creaza un cerc mic, pe care il gauresti in mijloc cu ajutorul unui pai gros.

8
Done

Montaj

Acum urmeaza partea distractiva! Tot cu Pasta de Zahar! Scoate si tortul din frigider, sa-l imbraci.

Ia un facalet sau un sucitor si ruleaza pe el cercul mare Verde. Du-te cu el deasupra tortului, la marginea de sus si incepe sa derulezi usor, lasand pasta sa se aseze pe tort. Estimeaza de la inceput daca e pusa corect, e mai usor sa o corectezi acum cand este sub control, calare pe facalet. Dupa ce ai pus-o, apasa pasta pe la colturi si indreapta marginile.

Acum partea si mai distractiva! Cu un compas traseaza cercuri concentrice sau continue pe suprafata tortului, avand grija sa nu apesi prea tare si nici sa nu te grabesti. Cand esti multumit de rezultat, netezeste cu degetul dungile care ies in evidenta si, tot cu degetul o sa faci un mic truc. Pentru ca dungile sa fie vizibile, le trebuie un contrast... Iar daca te-ai gandit la Zahar pudra, sa stii ca nu e o idee buna! Zaharul se va topi - va fi absorbit de Pasta de zahar si va disparea vizual. Asa ca vei folosi Faina! Un praf de Faina pe deget si trecut peste dungi. Voila!

Daca mijlocul tortului a fost torturat de compas, nu e problema! Putin netezit locul si aplicat cercul Mov, acolo! Unge cercul Mov cu putina Apa, pentru a se lipi cum trebuie.

Noi am servit tortul pe un platou rotitor, pentru un efect maxim de disc invartit!

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Un Comentariu Ascunde Commentariile

Nemaipomenit! Poti sa faci un singur blat si sa-l tai in doua. Ideea cu vinilul este grozava pt. o aniversare si pt. iubitorii nostalgici (asa ca mine) de muzica redata fidel pe vinil! 👍👍👍👍👍🍰🍰🍰🍰🍰❤️❤️❤️❤️❤️

Scrie un Comentariu

After a good dinner one can forgive anybody, even one's own relations.Oscar Wilde
A Woman of No Importance

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: