Un tort-pandispan de iarna, cu portocale! Fara praf de copt, fara bicarbonat.
Facut cu metoda Tart Tatin - aluat peste fructe caramelizate

Un tort-pandispan de iarna, cu portocale! Fara praf de copt, fara bicarbonat.

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
Pentru Fructe caramelizate
60 g Unt 1/4 de pachet
6 Linguri Zahar
Coaja de la 1 Portocala
2 buc. Portocala
Pentru Pandispan
3 Linguri Faina
3 Linguri Zahar
3 buc. Oua
Pentru Ornat
Cate o Lingura de Smantana
1 strop de Amaretto
Frunze de Menta
Tools
Cratita de 30 cm
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • Pentru Fructe caramelizate

  • Pentru Pandispan

  • Pentru Ornat

  • Tools

Descriere Reteta

Matusa mea Soni face un Tort demential cu Mere, pe care il tot mananc cu drag la ea de cand eram copil. Inspirata de tortul ei, dar si de vizita ei la noi iarna, cand aveam multe Portocale prin casa, m-am apucat sa fac un tort cu Portocale! Bine-nteles, la indicatiile precise si valoroase ale Soniei!

Spre deosebire de Reteta cu Mere, la tortul cu Portocale am folosit si Coaja. In rest totul s-a desfasurat identic ca-n Reteta ei. Am intervenit doar la sfarsit, adaugand Smanatana rece, dreasa cu un strop de Amaretto. Inspirata tot de iarna!

• • •

Iti poti cumpara ingredientele pentru aceasta Reteta ONLINE:

portocale   Menta   Unt   Oua   Faina   Zahar   Smantana   Amaretto online

Preparare

1
Done

Pregateste Portocalele

Rade coaja de la o Portocala direct in Cratita. Cojeste ambele Portocale si taie-le in felii orizontale, groase de vreo 5mm.

2
Done

Pregateste Aluatul

Sparge cele 3 Oua intr-un vas si bate-le cu un tel 2-3 minute, pana se fac o spuma. Adauga treptat 3 Linguri de Faina si 3 Linguri de Zahar, si amesteca delicat cu o spatula sa le incorporezi in spuma.

3
Done

Caramelizeaza Zaharul

Pune in cratita 60g de Unt si 6 Linguri de Zahar alaturi de Coaja de Portocala si pune-o pe foc mediu. Las-o pe foc pana se topeste tot Zaharul, iar siropul devine auriu. Ai grija sa nu se arda, auriu e perfect.

4
Done

Tort cu Fundu'n sus

Da drumul la cuptor la 180 C. Aseaza feliile de Portocale frumos peste siropul din cratita, pana acoperi toata suprafata. Toarna deaspupra compozitia cu Oua, incet si cu grija.

5
Done
25 min.

Tort la cuptor

Baga cratita in cuptor, in mijloc si lasa-l acolo cam 25 de minute. Stratul de pandispan este foarte subtire si vei vedea usor cand e gata.

6
Done
15 min.

Tort la racit

Scoate tortul din cuptor si pune-l undeva la racit pentru 10 minute.

7
Done

Intoarce tortul intors

Pune o farfurie potrivita pe cratita si un servet impaturit sub cratita si rastoarna tortul pe farfurie cat poti de rapid! Sub tort este posibil sa mai pluteasca niste sos caramelizat si nu il vrei in alta parte decat peste tort!

Voilà! Acum tortul este cu fundu' jos si cu capu' sus!

8
Done

Serveste imediat

Serveste-l cald, cu o Lingura de Smantana rece frecata cu Lichior Amaretto si cu putina Menta.

Sfat util de la matusa: Cureti foarte usor cratita de siropul intarit ramas pe fund, turnand putina Apa fierbinte peste. Intr-un minut poti aduna cu o spatula toate resturile ramase, ca-n reclamele minune!

Sfat de la mine: Cand nu mai frige, gusta un pic din Sosul rezultat... Merge de minune peste Smantana rece!

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

2 Comentarii Ascunde Commentariile

Ar fi bine ca butterscotch-ul sa fie preparat clasic, adica intai se caramelizeaza zaharul si cind e auriu se adauga untul.

Scrie un Comentariu

You shouldn't rush, he said. There are no taste buds in your stomach.Anthony Marra
A Constellation of Vital Phenomena

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: