Ingrediente
-
Pentru Fructe caramelizate
-
60 g Unt / 1/4 de pachet
-
6 Linguri Zahar
-
Coaja de la 1 Portocala
-
2 buc. Portocala
-
Pentru Pandispan
-
3 Linguri Faina
-
3 Linguri Zahar
-
3 buc. Oua
-
Pentru Ornat
-
Cate o Lingura de Smantana
-
1 strop de Amaretto
-
Frunze de Menta
-
Tools
-
Cratita de 30 cm
Descriere Reteta
Matusa mea Soni face un Tort demential cu Mere, pe care il tot mananc cu drag la ea de cand eram copil. Inspirata de tortul ei, dar si de vizita ei la noi iarna, cand aveam multe Portocale prin casa, m-am apucat sa fac un tort cu Portocale! Bine-nteles, la indicatiile precise si valoroase ale Soniei!
Spre deosebire de Reteta cu Mere, la tortul cu Portocale am folosit si Coaja. In rest totul s-a desfasurat identic ca-n Reteta ei. Am intervenit doar la sfarsit, adaugand Smanatana rece, dreasa cu un strop de Amaretto. Inspirata tot de iarna!
Iti poti cumpara ingredientele pentru aceasta Reteta ONLINE:
Preparare
1
Done
|
Pregateste PortocaleleRade coaja de la o Portocala direct in Cratita. Cojeste ambele Portocale si taie-le in felii orizontale, groase de vreo 5mm. |
2
Done
|
Pregateste AluatulSparge cele 3 Oua intr-un vas si bate-le cu un tel 2-3 minute, pana se fac o spuma. Adauga treptat 3 Linguri de Faina si 3 Linguri de Zahar, si amesteca delicat cu o spatula sa le incorporezi in spuma. |
3
Done
|
Caramelizeaza ZaharulPune in cratita 60g de Unt si 6 Linguri de Zahar alaturi de Coaja de Portocala si pune-o pe foc mediu. Las-o pe foc pana se topeste tot Zaharul, iar siropul devine auriu. Ai grija sa nu se arda, auriu e perfect. |
4
Done
|
Tort cu Fundu'n susDa drumul la cuptor la 180 C. Aseaza feliile de Portocale frumos peste siropul din cratita, pana acoperi toata suprafata. Toarna deaspupra compozitia cu Oua, incet si cu grija. |
5
Done
25 min.
|
Tort la cuptorBaga cratita in cuptor, in mijloc si lasa-l acolo cam 25 de minute. Stratul de pandispan este foarte subtire si vei vedea usor cand e gata. |
6
Done
15 min.
|
Tort la racitScoate tortul din cuptor si pune-l undeva la racit pentru 10 minute. |
7
Done
|
Intoarce tortul intorsPune o farfurie potrivita pe cratita si un servet impaturit sub cratita si rastoarna tortul pe farfurie cat poti de rapid! Sub tort este posibil sa mai pluteasca niste sos caramelizat si nu il vrei in alta parte decat peste tort! Voilà! Acum tortul este cu fundu' jos si cu capu' sus! |
8
Done
|
Serveste imediatServeste-l cald, cu o Lingura de Smantana rece frecata cu Lichior Amaretto si cu putina Menta. Sfat util de la matusa: Cureti foarte usor cratita de siropul intarit ramas pe fund, turnand putina Apa fierbinte peste. Intr-un minut poti aduna cu o spatula toate resturile ramase, ca-n reclamele minune! Sfat de la mine: Cand nu mai frige, gusta un pic din Sosul rezultat... Merge de minune peste Smantana rece! |
2 Comentarii Ascunde Commentariile
Super buna
Ar fi bine ca butterscotch-ul sa fie preparat clasic, adica intai se caramelizeaza zaharul si cind e auriu se adauga untul.