Ingrediente
-
Pentru blat
-
12 Linguri Faina
-
7 g Praf de copt
-
8 Linguri Zahar
-
4 buc. Oua
-
Coaja de la 1 Lamaie
-
1 praf de Sare
-
Pentru sarlota
-
1 Cup Zmeura
-
250 ml Lapte
-
1 Lingura Amidon
-
2 Linguri Zahar
-
Pentru ornat
-
150 g Pasta de zahar
-
20 g Zahar pudra
-
Tools
-
Forma patrata de tort 25 cm
-
Forme de decupat biscuiti
Descriere Reteta
Este un tort rapid pe care-l poti face pana-ntr-o ora. Aroma de la Zmeura proaspata ii va da un gust tare bun.
Preparare
1
Done
|
PregatestePorneste cuptorul la 180 C si pregateste tava cu hartie de copt. |
2
Done
|
BlatulBate cu mixerul toate ingredientele pentru blatul de tort: Faina, Praful de copt, Zaharul, Coaja de Lamaie, Sare si cele 4 Oua. Toarna compozitia in tava si bag-o la cuptor. |
3
Done
30 min.
|
Un cuptorBlatul va sta la cuptor vreo 30 de minute sau pana se rumeneste usor. Verifica cu o scobitoare, la sfarsit, interiorul tortului. |
4
Done
|
DecoratiuniDin Pasta de zahar roz intinde o foaie pe un blat presarat cu Zahar pudra. Decupeaza o stea mare si cateva forme mai mici, pentru marginile tortului, iar din resturi formeaza 5 bile rotunde. |
5
Done
|
SarlotaStrecoara Zmeura intr-un castron cu ajutorul unei strecuratori si a unei lingurite - cu care apesi zmeura, pana raman doar semintele. Pune pe foc mic Laptele cu Zahar si, cand incepe sa fiarba, adauga Amidonul, amestecand. Mai lasa 1 minut pe foc, amestecand incontinuu. Ia sarlota de pe foc si adauga zeama de Zmeura, amestecand din nou. Lasa sarlota la racit. |
6
Done
|
MontajScoate tortul din cuptor si lasa-l sa se raceasca 10 minute. Aplica sarlota pe suprafata de sus a tortului si orneaza cu formele din Pasta de zahar. |