Ingrediente
-
250 ml Ulei de Porumb
-
2 Cartofi
-
Sare & Paprika
-
Prosop de hartie
Descriere Reteta
Se fac ultra-rapid, mai ales daca folosesti un Spiralizator sau un Feliator. Dureaza mai putin decat daca ai merge sa-ti cumperi o punga de Chips de la cel mai apropiat magazin, haha.
Recunosc ca, dupa mai mult de 10 ani in care nu m-am atins de Chips – stiind ca cei din punga contin o gramada de potentiatori de gust si cine-stie-ce combinatie de pasta de Cartofi, de la un timp incoace am dat iama in tot felul de variante, de la cei din Cartofi feliati, pana la Tortilla cu Cheese. Mereu exista in casa cate o punga, just in case it strikes me again.
Mereu, dar nu azi. Netflix-ul astepta cu Play-ul pe ecran… iar Spiralizatorul isi astepta randul la folosit. M-am ocupat rapid de 2 Cartofi si in 10 minute am putut da drumul la filmeee!
Ai si tu placeri vinovate ca mine? Baga repede niste Chips intr-o baie de Ulei de Porumb si condimenteaza-i cu ce ai la-ndemana – ierburi aromatice, marar, praf de usturoi sau chiar si piper.
Daca vrei sa faci mai multe portii, foloseste tot 250 ml de Ulei, ii faci in transe, in acelasi Ulei.
Ti-ai cumparat vreodata Cartofii ONLINE? Ia incearca:
Preparare
1
Done
|
Pregateste CartofiiCurata Cartofii, spala-i si feliaza-i subtire sau fa-i spiralati. Tamponeaza-i cu un prosop de hartie pe toate partile, sa-i usuci un pic. |
2
Done
|
Incinge UleiulPune intr-o oala mica si adanca Uleiul pe foc la incins. |
3
Done
|
ChipsPregateste un castron cu prosop de hartie, pe care vei aseza Chips-ii scosi din Ulei. Cand Ulei s-a incins, pune jumatate din Cartofii subtiri in Ulei si lasa-i cateva minute, pana se rumenesc. Scoate-i cu o paleta-strecuratoare, lasand Uleiul sa se scurga cat mai mult inapoi in oala. Aseaza Chips-ii facuti pe hartie, aceasta va mai absoarbe din Ulei. Pune transa a doua in Uleiul incins si in 2-3 minute ii scoti la fel. Presara imediat Sare si Paprika peste ei, amestacandu-i rasfirat cu degetele. Ai vrut Chips? Ai facut Chips! |