Ingrediente
-
4 felii Paine
-
2 Linguri Ulei de Masline
-
1 Lingura Ierburi italienesti
Descriere Reteta
Crutoanele ies mai crocante facute la cuptor, pentru ca au timp sa se deshidrateze bine. Dar cand esti pe graba primesti crunch-ul de care ai nevoie la o Supa si cu niste Crutoane facute in tigaie.
Cu forma lor lunguiata obtii, daca nu rasfat, atunci ceva mai practic: vei avea la fiecare muscatura crutoane crocante, pentru ca le inmoi in supa doar un pic inainte sa musti din ele. See the picture?
Stiai ca poti sa-ti cumperi Painea online? 🙂
Si acum despre tigaie.
Tigaia asta am mai recomandat-o la Reteta de Pancakes perfecte, dar e pacat sa nu amintesc de ea si aici. E o tigaie de tip grill neteda, fara striatii, care mie mi-a inlocuit prajitorul de paine cu succes. Prajeste painea foarte misto! In plus, folosind tigaia, pot stropi painea cu Ulei de masline si cu Ierburi aromatice in timp ce se prajeste, ceea ce n-as putea face IN toaster.
Ti-o recomand pentru ca poti face multe chestii bune cu ea. E numita Tigaie de clatite, dar cum spuneam, e o tigaie groasa ca un gratar si o poti folosi si la Carne, cu foarte putin Ulei. Daca te intereseaza este potrivita pentru plitele cu inductie si o poti cumpara online:
Preparare
1
Done
|
Tigaie pe focPune tigaia fara Ulei pe un foc mediu. Intre timp taie feliile de Paine in fasii lunguiete. Eu am folosit Paine de Toast, pentru a avea fasii egale. |
2
Done
|
Paine la prajitPune Painea in tigaie si stropeste deasupra ei putin Ulei de Masline. Las-o cam 1-2 minute. Oricum intoarce-o inainte sa se arda. Dupa ce ai intors-o stropeste-o din nou cu putin Ulei si presara Ierburi italienesti sau ce ierburi ai. La sfarsit stinge focul si intoarce fasiile de Paine din nou. Presara si pe partea asta ierburi aromatice. |
3
Done
|
ServitPune-le intr-un cosulet de Paine si foloseste-le pe rand, inmuiate in Supa. |