Ingrediente
-
1 Cup Apa
-
0.5 lingurita Sare
-
1 Cup CusCus
-
Optiuni
-
2 Linguri Ulei de Masline
-
1 Lingura Unt
Descriere Reteta
CusCus se prepara la fel de usor ca un ceai, iar proportia ideala de volume CusCus – Apa este [1 : 1], si ea usor de tinut minte.
Si daca pana aici totul e usor, pentru mine este si cea mai rapida gustare consistenta pe care o poti face sau cea mai rapida garnitura pentru carne! Da, si CusCus face parte din lista mea de backup-uri de ingrediente care tin mult si pe care poti conta.
CusCus-ul este facut din gris de grau dur amestecat cu apa si faina si apoi uscat, pregatit astfel tocmai pentru a se pastra mult timp si pentru a fi usor de gatit oricand. E interesant ca semipreparatul CousCous este facut in tarile din nordul Africii de sute de ani… Iar datorita migratiei a devenit popular si in Europa, in Grecia si in Italia, in Spania si in Portugalia, iar in Franta este considerat chiar o mancare traditionala.
Si pentru ca tot ma intrebam de ce nu are bucataria romaneasca Graul – ca mancare obisnuita pe masa, aflu ca macar CusCus-ul este destul de popular si la noi. Iar daca iti place Cuscus-ul eu zic ca trebuie sa-ti placa si o mancarica cu Grau si Legume. Give it a try!
Stiai ca poti sa-ti cumperi CusCus ONLINE? Vezi oferte:
Preparare
1
Done
|
Fierbe ApaPune o cana de Apa cu Sare la fiert. Si pune o cana de CusCus intr-un castron. |
2
Done
5 min.
|
CusCusCand Apa da in clocot, stinge focul si toarna Apa peste CusCus. Acopera castronul cu o farfuriuta si lasa-l sa stea in Apa fierbinte si in aburi vreo 5 minute. |
3
Done
|
OptiuniAdauga-i 2 Linguri de Ulei de Masline sau 1 Lingura de Unt si amesteca-l bine. Regleaza-l de Sare si serveste-l simplu sau cu alte bunatati adaugate. |