CusCus, Reteta de baza [1 : 1]

CusCus, Reteta de baza [1 : 1]

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
1 Cup Apa
0.5 lingurita Sare
1 Cup CusCus
Optiuni
2 Linguri Ulei de Masline
1 Lingura Unt

Ingrediente

  • Optiuni

Descriere Reteta

CusCus se prepara la fel de usor ca un ceai, iar proportia ideala de volume CusCus – Apa este [1 : 1], si ea usor de tinut minte.

Si daca pana aici totul e usor, pentru mine este si cea mai rapida gustare consistenta pe care o poti face sau cea mai rapida garnitura pentru carne! Da, si CusCus face parte din lista mea de backup-uri de ingrediente care tin mult si pe care poti conta.

CusCus-ul este facut din gris de grau dur amestecat cu apa si faina si apoi uscat, pregatit astfel tocmai pentru a se pastra mult timp si pentru a fi usor de gatit oricand. E interesant ca semipreparatul CousCous este facut in tarile din nordul Africii de sute de ani… Iar datorita migratiei a devenit popular si in Europa, in Grecia si in Italia, in Spania si in Portugalia, iar in Franta este considerat chiar o mancare traditionala.

Si pentru ca tot ma intrebam de ce nu are bucataria romaneasca Graul – ca mancare obisnuita pe masa, aflu ca macar CusCus-ul este destul de popular si la noi. Iar daca iti place Cuscus-ul eu zic ca trebuie sa-ti placa si o mancarica cu Grau si Legume. Give it a try!

• • •

Stiai ca poti sa-ti cumperi CusCus ONLINE? Vezi oferte:

couscous online   Ulei masline   Unt

Preparare

1
Done

Fierbe Apa

Pune o cana de Apa cu Sare la fiert. Si pune o cana de CusCus intr-un castron.

2
Done
5 min.

CusCus

Cand Apa da in clocot, stinge focul si toarna Apa peste CusCus. Acopera castronul cu o farfuriuta si lasa-l sa stea in Apa fierbinte si in aburi vreo 5 minute.

3
Done

Optiuni

Adauga-i 2 Linguri de Ulei de Masline sau 1 Lingura de Unt si amesteca-l bine. Regleaza-l de Sare si serveste-l simplu sau cu alte bunatati adaugate.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

If anyone does not have three minutes in his life to make an omelette, then life is not worth living.Raymond Blanc

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: