Ingrediente
-
500 g Faina
-
7 g Drojdie
-
250 ml Lapte
-
50 g Unt
-
4 Linguri Miere
-
un praf de Sare
-
Umplutura
-
8 lingurite Gem de Capsuni
-
Pentru Glazura
-
1 buc. Galbenus
-
1 Lingura Lapte
-
30 g Zahar brun
Descriere Reteta
Aluatul de Cornuri este un aluat fara Oua, iar la acesta de fata am adaugat Miere in loc de Zahar. Au iesit niste Cornuri fragede, perfecte pentru un Mic Dejun dulce.
Iti poti cumpara ingredientele pentru Cornuri ONLINE:
Preparare
1
Done
10 min.
|
MaiaIntr-un vas mare pune Drojdia, 1 lingurita de Zahar si 2 Linguri de Apa calduta. Amesteca si lasa maia-ua sa stea vreo 10 minute. Intre timp incalzeste putin Untul pentru a fi mai maleabil. |
2
Done
|
AluatAdauga peste maia toata Faina, Untul, Mierea si putina Sare si combina-le cat poti. Toarna treptat Laptele si incorporeaza-l in aluat. Framanta totul pana ramane vasul curat, iar aluatul s-a format intr-o bila legata. |
3
Done
60 min.
|
DospitAcopera vasul cu un servet si lasa aluatul sa dospeasca timp de o ora. |
4
Done
|
Triunghiuri |
5
Done
|
Umplutura |
6
Done
|
GlazuraBate Galbenusul cu 1 Lingura de Lapte si cu o pensula unge cornurile pe toata suprafata lor vizibila. Presara Zahar Brun deasupra. |
7
Done
15 min.
|
La cuptorCornurile vor sta la cuptor vreo 15 minute sau pana se rumenesc. |