Cornuri de casa din aluat cu Miere si umplute cu Gem de Capsuni

Cornuri de casa din aluat cu Miere si umplute cu Gem de Capsuni

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
500 g Faina
7 g Drojdie
250 ml Lapte
50 g Unt
4 Linguri Miere
un praf de Sare
Umplutura
8 lingurite Gem de Capsuni
Pentru Glazura
1 buc. Galbenus
1 Lingura Lapte
30 g Zahar brun
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • Umplutura

  • Pentru Glazura

Descriere Reteta

Aluatul de Cornuri este un aluat fara Oua, iar la acesta de fata am adaugat Miere in loc de Zahar. Au iesit niste Cornuri fragede, perfecte pentru un Mic Dejun dulce.

• • •

Iti poti cumpara ingredientele pentru Cornuri ONLINE:

Gem capsuni online   Zahar brun   miere poliflora   Faina   Lapte   Unt

Preparare

1
Done
10 min.

Maia

Intr-un vas mare pune Drojdia, 1 lingurita de Zahar si 2 Linguri de Apa calduta. Amesteca si lasa maia-ua sa stea vreo 10 minute.

Intre timp incalzeste putin Untul pentru a fi mai maleabil.

2
Done

Aluat

Adauga peste maia toata Faina, Untul, Mierea si putina Sare si combina-le cat poti. Toarna treptat Laptele si incorporeaza-l in aluat. Framanta totul pana ramane vasul curat, iar aluatul s-a format intr-o bila legata.

3
Done
60 min.

Dospit

Acopera vasul cu un servet si lasa aluatul sa dospeasca timp de o ora.

4
Done

Triunghiuri

Pe o masa presarata cu Faina framanta aluatul un pic, iar apoi intinde-l intr-o foaie rotunda. Cu un cutit sau cu o rola de taiat decupeaza 12 triunghiuri din el, ca in poza.

5
Done

Umplutura

La baza fiecarui triunghi pune cate o lingurita de Gem de Capsuni si ruleaza in sus, pana se formeaza cornul. Aseaza cornurile pe rand intr-o tava.

Incinge cuptorul la 170 C.

6
Done

Glazura

Bate Galbenusul cu 1 Lingura de Lapte si cu o pensula unge cornurile pe toata suprafata lor vizibila. Presara Zahar Brun deasupra.

7
Done
15 min.

La cuptor

Cornurile vor sta la cuptor vreo 15 minute sau pana se rumenesc.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

The only time to eat diet food is while you’re waiting for the steak to cook.Julia Child

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: