Aluat clasic, aerat, de Profiterol

Aluat clasic, aerat, de Profiterol

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
100 g Unt 0.5 Cup
0.5 Cup Apa
0.5 Cup Lapte
1 Lingura Zahar
0.25 lingurita Sare
130 g Faina 1 Cup
3 + 1 Oua

Ingrediente

Descriere Reteta

Citeam undeva ca aluatul pentru Profiterol sau pentru Choux a la creme este Turnul Eiffel al patiseriei franceze. Frumos… Dar sa amintim ca si in Romania – un mare Micul Paris, este foarte popular de generatii, atat in cofetarii, cat si prin bucatariile mamelor si bunicilor noastre.

Aici prezint Reteta de baza a aluatului, el putand fi umplut apoi, dupa chef si nevoi, cu diverse creme dulci sau stropit cu ciocolata topita sau cu caramel.

Pentru varianta sarata a aluatului aerat pune 1 lingurita de Sare si nu mai pune Zahar.

Oricum le-ai combina, aceste Pufosenii merita toata atentia, sa le faci macar din cand in cand. Mai ales ca se fac din ingrediente obisnuite, pe care le ai mai tot timpul la indemana! Hai cu vasul pe foc si pregateste tavile!

• • •

Iti poti cumpara ingredientele pentru Reteta ONLINE:

Unt   Oua   Lapte   Faina   Zahar   Sare online

Preparare

1
Done

Sosiera pe foc

Pune un vas mediu pe foc mediu cu Untul la topit. Dupa ce s-a topit Untul, adauga Laptele si Apa, Zaharul si Sarea si lasa-l sa dea in clocot. Da focul mai incet si varsa toata Faina peste amestec, mixand cu o spatula pana se incorporeaza toata Faina. Vei stii ca si Faina este gatita, daca pe fundul vasului s-a depus un film alb.

2
Done

Aluat la racit + Oua

Muta aluatul intr-un vas pentru mixer si intinde-l bine in vas, sa se raceasca mai repede.

Acum poti da drumul la cuptor, la 180 C.

Dupa vreo 5 minute de racit incepe sa adaugi Ouale, pe rand, in aluatul format. Amesteca bine cu mixerul, pana se incorporeaza. Aluatul devine lipicios si greoi, asa si trebuie in faza asta. La sfarsit mai da doua ture cu spatula prin aluat, verificand ca totul este omogen.

3
Done

Aluat in tava

Pe o tava mare cu hartie de copt sau tapetata cu Unt si cu Faina, pune cu o lingura vreo 12 guguloaie de aluat. Le facem de casa, nu pentru cofetarie, deci nu e nevoie sa te incurci cu un pos. Si pana la urma trebuie sa arate ca niste verze - choux... a la creme sau nu. Bate Oul ramas si unge cu o pensula toate gogoselele.

4
Done
30 min.

Cuptor 180 C

La cuptor vor cam 30 de minute, se vor umfla si se vor rumeni.

Daca ai de gand sa le umpli cu ceva, acum e momentul sa te ocupi de crema sau de frisca.

Cand le scoti din cuptor, lasa-le la racit vreo 10 minute.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

My wife and I tried to breakfast together, but we had to stop or our marriage would have been wrecked.Winston S. Churchill

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: