Ingrediente
-
1 kg Carne de Porc
-
3 Linguri Ulei de Masline
-
0.5 Cup Apa
-
5 catei de Usturoi
-
1 lingurita Rozmarin
-
1 lingurita Cimbrisor
-
1 lingurita Salvie
-
1 lingurita Chives
-
1 lingurita Turmeric
-
1 lingurita Paprika
-
1 lingurita Sare
-
Optiuni
-
1 Lingura Ierburi de Provence
-
1 Lingura Ierburi italienesti
Descriere Reteta
La un cotlet de porc apelez atunci cand nu prea am timp de gatit. El se prepara rapid, sta in cuptor o ora si te bucuri de felii aromate din el cateva zile bune, alaturi de diverse garnituri.
Eu il cumpar de obicei de la Kaufland, pentru ca stiu ca au mereu bucatile alea lungi de vreo 30 de cm, taiate frumos, cu carnea dreapta de la un capat la altul si cu foarte putina grasime.
Spre deosebire de alte mancaruri care stau o zi – doua in frigider, cotletul asta cu ierburi devine pe zi ce trece tot mai gustos. E cel mai tare backup de carne gatita pe care poti sa-l ai! Pregateste-l si tu o data si cu siguranta o sa revii la el.
La ierburile si condimentele folosite am pus doar ca reper cate 1 lingurita. De obicei le presar direct pe carne, in cantitati mai mari sau mai mici, dupa chef sau… miros :). Nu folosesc piper, pentru ca nu vreau ca gustul iute al piperului sa acopere minunatele arome de la ierburi. Daca vrei piper, pune, dar nu mult, e pacat.
Fa-ti viata mai usoara, fa-ti cumparaturile ONLINE!
Preparare

1
Done
|
PregatesteDa drumul la cuptor la 180 C si pune cotletul intr-o tava de cuptor. Stropeste carnea cu Ulei si rasuceaste-o in vas sa se acopere pe toate partile cu Ulei. Cresteaz-o cu un cutit din loc in loc si infige jumatati de catei de usturoi in crestaturi. Deasupra presara Ierburi, Condimente si Sare atat cat doresti si mai stropeste cu putin Ulei peste ierburi. La sfarsit toarna jumatate de cana de Apa in vas, pe langa carne. |
2
Done
60 min..
|
La cuptorBaga tava in cuptor pentru o ora. Nu trebuie s-o supraveghezi, ea se va coace treptat si uniform, iar ierburile nu se vor arde, pentru ca au fost stropite cu Ulei. |
3
Done
|
ServitCand e gata, scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca putin, abia apoi o poti taia felii cu cutitul. Depoziteaz-o in frigider si tine minte: a doua zi va fi si mai buna! Chiar mai frageda. Dar nu ca acum n-ar fi gustoasa... |
