Cotlet de porc imbracat cu ierburi aromate si colorate si un pic de usturoi

Cotlet de porc imbracat cu ierburi aromate si colorate si un pic de usturoi

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
1 kg Carne de Porc
3 Linguri Ulei de Masline
0.5 Cup Apa
5 catei de Usturoi
1 lingurita Rozmarin
1 lingurita Cimbrisor
1 lingurita Salvie
1 lingurita Chives
1 lingurita Turmeric
1 lingurita Paprika
1 lingurita Sare
Optiuni
1 Lingura Ierburi de Provence
1 Lingura Ierburi italienesti
Dieta:
  • Retete FARA Gluten
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

  • Optiuni

Descriere Reteta

La un cotlet de porc apelez atunci cand nu prea am timp de gatit. El se prepara rapid, sta in cuptor o ora si te bucuri de felii aromate din el cateva zile bune, alaturi de diverse garnituri.

Eu il cumpar de obicei de la Kaufland, pentru ca stiu ca au mereu bucatile alea lungi de vreo 30 de cm, taiate frumos, cu carnea dreapta de la un capat la altul si cu foarte putina grasime.

Spre deosebire de alte mancaruri care stau o zi – doua in frigider, cotletul asta cu ierburi devine pe zi ce trece tot mai gustos. E cel mai tare backup de carne gatita pe care poti sa-l ai! Pregateste-l si tu o data si cu siguranta o sa revii la el.

La ierburile si condimentele folosite am pus doar ca reper cate 1 lingurita. De obicei le presar direct pe carne, in cantitati mai mari sau mai mici, dupa chef sau… miros :). Nu folosesc piper, pentru ca nu vreau ca gustul iute al piperului sa acopere minunatele arome de la ierburi. Daca vrei piper, pune, dar nu mult, e pacat.

• • •

Fa-ti viata mai usoara, fa-ti cumparaturile ONLINE!

Cotlet de porc   Ulei masline   Usturoi   Ierburi de Provence   Ierburi italienesti   Paprika afumata   Turmeric pudra   Chives   Rozmarin

Preparare

1
Done

Pregateste

Da drumul la cuptor la 180 C si pune cotletul intr-o tava de cuptor.

Stropeste carnea cu Ulei si rasuceaste-o in vas sa se acopere pe toate partile cu Ulei. Cresteaz-o cu un cutit din loc in loc si infige jumatati de catei de usturoi in crestaturi. Deasupra presara Ierburi, Condimente si Sare atat cat doresti si mai stropeste cu putin Ulei peste ierburi.

La sfarsit toarna jumatate de cana de Apa in vas, pe langa carne.

2
Done
60 min..

La cuptor

Baga tava in cuptor pentru o ora. Nu trebuie s-o supraveghezi, ea se va coace treptat si uniform, iar ierburile nu se vor arde, pentru ca au fost stropite cu Ulei.

3
Done

Servit

Cand e gata, scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca putin, abia apoi o poti taia felii cu cutitul.

Depoziteaz-o in frigider si tine minte: a doua zi va fi si mai buna! Chiar mai frageda. Dar nu ca acum n-ar fi gustoasa...

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Sometimes it's good just to be seduced by the particular cheeses spread out in front of you on a cheese counter.Nigella Lawson
How to Eat: The Pleasures and Principles of Good Food

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: