Ingrediente
-
3,5 litri Apa
-
2 lingurite Sare
-
700 g Carne de Pui / cu oase
-
2 Morcovi
-
2 buc. Ceapa Alba
-
4 catei Usturoi
-
2 Linguri Zeama de Lamaie
-
Ca ingredient
-
Supa concentrata de Carne
Descriere Reteta
Este o zeama de supa de Pui ce poate fi folosita ca ingredient in alte Retete de mancare sau la sosuri pentru paste, si pe care o poti tine in frigider timp de cateva zile, indeajuns sa imbogatesti cu proteine meniul pentru o saptamana cu ea.
Eu nu fac foarte des Supa de Pui ca rezerva, nu prea imi place mancarea care nu e fresh gatita si atunci evit si orice stock. Cand fac Supa de Pasare de obicei o mancam imediat, ori clara, ori ca Supa crema si bag Copanele de Pui la cuptor, dupa ce au fiert in supa. In maxim 2 zile nu mai e nici urma de Supa de Pui.
Dar mai apar si perioade aglomerate in viata omului si atunci incerci sa gatesti lucruri esentiale in avans. Sau te mai apuca lenea de tip hibernare si vrei ca timpul de gatit sa fie cat mai scurt, fara sa sacrifici consistenta mancarii.
Pentru astfel de momente este buna o Supa concentrata depozitata in frigider. O poti folosi la Orez si Linte, la mancaruri de Legume, la Ciuperci, la Sosuri albe sau rosii si la Supe de Legume.
Si tot pentru perioade aglomerate, cel mai bine iti cumperi alimentele ONLINE:
Preparare
1
Done
100 min.
|
La fiertPune o oala mare cu Apa si Sare la fiert. Intre timp taie Ceapa, Morcovii si Usturoiul in bucati mari. Cand fierbe Apa adauga Legumele si lasa-le un pic sa fiarba pe foc mare. Apoi da focul mai incet si pune si carnea de pui cu oase, eu am folosit vreo 7 copane. |
2
Done
|
SpumaSingura treaba pe care o mai ai in timp ce fierbe Supa de Pui este sa scoti spuma care se aduna la suprafata in prima jumatate de ora. |
3
Done
|
Serveste o supaDupa aproximativ 40 de minute de fiert poti servi o Supa proaspata si clara cu bucatele de Pui, care acum e gustoasa, dar nu e concentrata. Poti face acum si o Supa crema, strecurand Supa si mixand toate ingredientele. Lasa restul la fiert inca o ora, sa scada un pic. Adauga acum si Zeama de Lamaie. |
4
Done
|
StrecoaraDaca nu ai strecurat Supa mai devreme, e timpul sa o faci acum. Pune peste un alt vas incapator o sita mare si varsa toata Supa acolo. Las-o sa stea pana se scurge toata zeama. Apoi depoziteaza supa concentrata intr-un borcan cu capac si lasa-o sa se raceasca inainte s-o pui la rece. Foloseste zilnic din ea, luand cu un polonic atat cat iti trebuie. |