Chicken Stock, o supa concentrata de Pui cu Legume

Chicken Stock, o supa concentrata de Pui cu Legume

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

3,5 litri Apa
2 lingurite Sare
700 g Carne de Pui cu oase
2 Morcovi
2 buc. Ceapa Alba
4 catei Usturoi
2 Linguri Zeama de Lamaie
Ca ingredient
Supa concentrata de Carne

Ingrediente

  • Ca ingredient

Descriere Reteta

Este o zeama de supa de Pui ce poate fi folosita ca ingredient in alte Retete de mancare sau la sosuri pentru paste, si pe care o poti tine in frigider timp de cateva zile, indeajuns sa imbogatesti cu proteine meniul pentru o saptamana cu ea.

Eu nu fac foarte des Supa de Pui ca rezerva, nu prea imi place mancarea care nu e fresh gatita si atunci evit si orice stock. Cand fac Supa de Pasare de obicei o mancam imediat, ori clara, ori ca Supa crema si bag Copanele de Pui la cuptor, dupa ce au fiert in supa. In maxim 2 zile nu mai e nici urma de Supa de Pui.

Dar mai apar si perioade aglomerate in viata omului si atunci incerci sa gatesti lucruri esentiale in avans. Sau te mai apuca lenea de tip hibernare si vrei ca timpul de gatit sa fie cat mai scurt, fara sa sacrifici consistenta mancarii.

Pentru astfel de momente este buna o Supa concentrata depozitata in frigider. O poti folosi la Orez si Linte, la mancaruri de Legume, la Ciuperci, la Sosuri albe sau rosii si la Supe de Legume.

• • •

Si tot pentru perioade aglomerate, cel mai bine iti cumperi alimentele ONLINE:

Carne de pui   Morcovi   Ceapa   Ceapa alba   Usturoi   Lamaie

Preparare

1
Done
100 min.

La fiert

Pune o oala mare cu Apa si Sare la fiert. Intre timp taie Ceapa, Morcovii si Usturoiul in bucati mari. Cand fierbe Apa adauga Legumele si lasa-le un pic sa fiarba pe foc mare. Apoi da focul mai incet si pune si carnea de pui cu oase, eu am folosit vreo 7 copane.

2
Done

Spuma

Singura treaba pe care o mai ai in timp ce fierbe Supa de Pui este sa scoti spuma care se aduna la suprafata in prima jumatate de ora.

3
Done

Serveste o supa

Dupa aproximativ 40 de minute de fiert poti servi o Supa proaspata si clara cu bucatele de Pui, care acum e gustoasa, dar nu e concentrata. Poti face acum si o Supa crema, strecurand Supa si mixand toate ingredientele. Lasa restul la fiert inca o ora, sa scada un pic. Adauga acum si Zeama de Lamaie.

4
Done

Strecoara

Daca nu ai strecurat Supa mai devreme, e timpul sa o faci acum. Pune peste un alt vas incapator o sita mare si varsa toata Supa acolo. Las-o sa stea pana se scurge toata zeama. Apoi depoziteaza supa concentrata intr-un borcan cu capac si lasa-o sa se raceasca inainte s-o pui la rece.

Foloseste zilnic din ea, luand cu un polonic atat cat iti trebuie.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

If anything is worth doing, it's worth doing in style, and on your own terms – and nobody else's.Jeremiah Towers

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: