Ciorba de Perisoare varianta practica
Cu miros de Tabara de la munte

Ciorba de Perisoare varianta practica

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
Pentru orez
0.75 Cup Apa 170 ml
1 praf de Sare
3 Linguri Orez
Pentru Supa
2 litri Apa
1 Lingura Sare
Legume
2 Linguri Ulei
1 buc. Ceapa Rosie
1 buc. Pastarnac
1 buc. Morcovi
2 Linguri Ardei Rosu
2 Linguri Ardei Verde
2 Linguri Ardei Galben
1 praf de Sare
Perisoare
400 g Carne tocata
1 Ceapa Alba
3 Linguri Patrunjel
1 Albus Galbenus la Dressing
1 lingurita Paprika
1 lingurita Cimbru
1 lingurita Sare
La sfarsit
2 Linguri Pasta de Rosii
2 Linguri Zeama de Lamaie
1 lingurita Cimbru
1 lingurita Paprika
Reglat Sare

Ingrediente

  • Pentru orez

  • Pentru Supa

  • Legume

  • Perisoare

  • La sfarsit

Descriere Reteta

Fata mea, desi zice ca ar manca Supe in fiecare zi, nu mananca orice Supa sau orice Ciorba. De exemplu nu prea mai vrea sa manance Supa de Pui, iar de Supa de Ceapa sau de Rosii nici nu vrea sa auda! Pe lista ei au mai ramas doar Ciorba de vacuta si Supa de praz.

Ce Ciorba sau Supa ai mancat de curand si ti-a placut mult? am intrebat-o eu.
Ciorba de Perisoare, ca cea din tabara de la munte! Si ca aia pe care o face matusa ta mereu! mi-a raspuns ea fara sa se gandeasca prea mult.

Okay, facem.

Ciorba asta e o premiera pentru mine si nici acum nu-mi vine sa cred ca am facut eu Ciorba si Perisoare!

M-am interesat in stanga si-n dreapta prin familie si pe internet si am incropit o Ciorba practica, pe care o poti prepara in mai putin de jumatate de ora. Cel mai mult iti ia sa toci Legumele. Si apoi o lasi la fiert mai putin de o ora. Viteza este data de Orezul fiert si de Legumele calite in avans, inainte de marea fierbere.

Of, si are un miros si un gust care si mie mi-aduce aminte de tabere si de bunici…

• • •

Vezi si Reteta pentru o cantitate mai mare – doar de Perisoare – pe care le poti folosi la 2 feluri de mancare: Reteta Perisoare, si Reteta de Dressing acrisor pentru Ciorba: Sos de Smantana.

• • •

Si nu uita ca poti cumpara ingredientele ONLINE:

Carne tocata   Orez clasic   Bulion rosii   Oua   Ardei semafor   Morcovi   Ceapa alba   Ceapa   Thyme online   Paprika afumat   Lamaie   Patrunjel

Preparare

1
Done

Fierbe Orezul

Pune Apa cu Sare pentru Orez la fiert si lasa-l sa fiarba vreo 10 - 15 minute, timp in care te apuci de tocat Legumele.

2
Done

Legume

Spala, curata si toaca marunt toate Legumele. Pune-le intr-o tigaie, presara Sare deasupra si stropeste-le cu Ulei.

3
Done

Caleste Legumele

Pune tigaia pe un foc mediu-spre-mic si caleste-le vreo cateva minute, intorcandu-le pe toate partile. Nu uita sa stingi focul la Legume in timp ce te ocupi de Perisoare.

4
Done

Perisoare

Rastoarna Orezul fiert intr-un bol de sticla si lasa-l cateva minute sa se raceasca. Apoi pune in bol toate ingredientele pentru Perisoare. Aici vei folosi 1 Albus, pastreaza Galbenusul pentru dressing-ul din Smantana de la sfarsit. Amesteca bine pana se omogenizeaza si pune bolul pentru 10 minute in frigider.

Apoi formeaza bile din amestec, portionand Carnea cu ajutorul unei Linguri. Uda-ti mainile cu Apa, sa le faci mai usor, fara sa se lipeasca. Dupa ce ai facut jumatate din Perisoare, poti pune Apa la fiert pentru ciorba.

5
Done

Supa

Pune o oala mare cu Apa si Sare pe foc si incepe sa construiesti Ciorba. Avand in vedere ca si Legumele si Perisoarele sunt pre-gatite, incepe sa le pui in Apa in ce ordine vrei. Toarna Legumele din tigaie cu tot cu Uleiul ramas, alt Ulei nu adaugam. Iar Perisoarele pe rand si usor.

6
Done
50 min.

La fiert

Lasa Ciorba la fiert, pe un foc mediu, timp de vreo 40 de minute. Adauga in oala spre final si Pasta de Rosii, Zeama de Lamaie, Condimente si regleaza de Sare. Mai las-o sa fiarba inca 10 minute cu ultimele ingrediente.

7
Done

Odihna

Dupa ce stingi focul la Ciorba, pune-i un capac si las-o sa se odihneasca.

Serveste-o cu un sos de Smantana cu Galbenus, Lamaie si cu cateva linguri de Ciorba fierbinte. Uite o varianta de Reteta aici: Sos de Smantana pentru Ciorba.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Figs are delicious with soft cheese and ham,
Toast is quite scrumptious with butter and jam,
Eggs are improved by parsley and salt,
But milkshakes are best with strawberries and malt.
Finding Serendipity Angelica Banks

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: