Ingrediente
-
Pentru orez
-
0.75 Cup Apa / 170 ml
-
1 praf de Sare
-
3 Linguri Orez
-
Pentru Supa
-
2 litri Apa
-
1 Lingura Sare
-
Legume
-
2 Linguri Ulei
-
1 buc. Ceapa Rosie
-
1 buc. Pastarnac
-
1 buc. Morcovi
-
2 Linguri Ardei Rosu
-
2 Linguri Ardei Verde
-
2 Linguri Ardei Galben
-
1 praf de Sare
-
Perisoare
-
400 g Carne tocata
-
1 Ceapa Alba
-
3 Linguri Patrunjel
-
1 Albus / Galbenus la Dressing
-
1 lingurita Paprika
-
1 lingurita Cimbru
-
1 lingurita Sare
-
La sfarsit
-
2 Linguri Pasta de Rosii
-
2 Linguri Zeama de Lamaie
-
1 lingurita Cimbru
-
1 lingurita Paprika
-
Reglat Sare
Descriere Reteta
Fata mea, desi zice ca ar manca Supe in fiecare zi, nu mananca orice Supa sau orice Ciorba. De exemplu nu prea mai vrea sa manance Supa de Pui, iar de Supa de Ceapa sau de Rosii nici nu vrea sa auda! Pe lista ei au mai ramas doar Ciorba de vacuta si Supa de praz.
– Ce Ciorba sau Supa ai mancat de curand si ti-a placut mult? am intrebat-o eu.
– Ciorba de Perisoare, ca cea din tabara de la munte! Si ca aia pe care o face matusa ta mereu! mi-a raspuns ea fara sa se gandeasca prea mult.
Okay, facem.
Ciorba asta e o premiera pentru mine si nici acum nu-mi vine sa cred ca am facut eu Ciorba si Perisoare!
M-am interesat in stanga si-n dreapta prin familie si pe internet si am incropit o Ciorba practica, pe care o poti prepara in mai putin de jumatate de ora. Cel mai mult iti ia sa toci Legumele. Si apoi o lasi la fiert mai putin de o ora. Viteza este data de Orezul fiert si de Legumele calite in avans, inainte de marea fierbere.
Of, si are un miros si un gust care si mie mi-aduce aminte de tabere si de bunici…
Vezi si Reteta pentru o cantitate mai mare – doar de Perisoare – pe care le poti folosi la 2 feluri de mancare: Reteta Perisoare, si Reteta de Dressing acrisor pentru Ciorba: Sos de Smantana.
Si nu uita ca poti cumpara ingredientele ONLINE:
Preparare
1
Done
|
Fierbe OrezulPune Apa cu Sare pentru Orez la fiert si lasa-l sa fiarba vreo 10 - 15 minute, timp in care te apuci de tocat Legumele. |
2
Done
|
LegumeSpala, curata si toaca marunt toate Legumele. Pune-le intr-o tigaie, presara Sare deasupra si stropeste-le cu Ulei. |
3
Done
|
Caleste Legumele |
4
Done
|
PerisoareRastoarna Orezul fiert intr-un bol de sticla si lasa-l cateva minute sa se raceasca. Apoi pune in bol toate ingredientele pentru Perisoare. Aici vei folosi 1 Albus, pastreaza Galbenusul pentru dressing-ul din Smantana de la sfarsit. Amesteca bine pana se omogenizeaza si pune bolul pentru 10 minute in frigider. Apoi formeaza bile din amestec, portionand Carnea cu ajutorul unei Linguri. Uda-ti mainile cu Apa, sa le faci mai usor, fara sa se lipeasca. Dupa ce ai facut jumatate din Perisoare, poti pune Apa la fiert pentru ciorba. |
5
Done
|
Supa |
6
Done
50 min.
|
La fiertLasa Ciorba la fiert, pe un foc mediu, timp de vreo 40 de minute. Adauga in oala spre final si Pasta de Rosii, Zeama de Lamaie, Condimente si regleaza de Sare. Mai las-o sa fiarba inca 10 minute cu ultimele ingrediente. |
7
Done
|
OdihnaDupa ce stingi focul la Ciorba, pune-i un capac si las-o sa se odihneasca. Serveste-o cu un sos de Smantana cu Galbenus, Lamaie si cu cateva linguri de Ciorba fierbinte. Uite o varianta de Reteta aici: Sos de Smantana pentru Ciorba. |