Ingrediente
-
2 Linguri Ulei de Masline
-
1 Ceapa Alba
-
4 catei de Usturoi
-
2 lingurite Paprika
-
2 lingurite Cumin
-
3 Cups Naut / fiert
-
3 Cups Spanac
-
0.5 Cup Apa
-
3 Linguri Pasta de Rosii
-
2 Linguri Otet de Mere
-
Piper Cayenne
-
Sare
-
Patrunjel
Descriere Reteta
Naut cu Spanac este o mancare obisnuita din sudul Spaniei, foarte populara ca Tapas in Andaluzia. Se face de obicei cu Paine adaugata in sosul in care calesti Spanacul si Nautul, insa eu am ales sa am Painea separat. Gustul e oricum surprinzator si nu neaparat de la condimente, ci de la Otet, care imbraca Nautul cu o haina de care parca chiar avea nevoie si transforma Spanacul in niste frunze cu adevarat gustoase, care ti se topesc in gura.
Folosesc foarte rar Otet in mancare, dar Reteta asta m-a convins. Nautul are de-acum un partener cu care va colinda si alte Retete…
Poti folosi Naut din conserva sau sa-l fierbi acasa, la cantitate este trecut volumul pentru Naut gata fiert. Eu prefer sa-l cumpar pe cel uscat si sa-l fierb in cantitate mai mare o data. Apoi sa il folosesc in 2 Retete diferite, o mancare si hummus sau o gustare si naut condimentat copt in cuptor.
Uite aici cum ma organizez eu sa fierb Nautul fara batai de cap, si aici de unde il poti CUMPARA ONLINE:
Naut + Otet = Best friends
Preparare
1
Done
|
Faza 1Pune o tigaie mare pe un foc mediu cu 2 Linguri de Ulei. Toaca repede Ceapa si pune-o in tigaie, toaca si Usturoiul si pune-l si pe el. Lasa-le vreo 2 minute impreuna pe foc, pana ce Ceapa devine translucida. |
2
Done
|
Faza 2Condimenteaza cu Paprika afumata si Cumin si amesteca bine. Lasa-le 1 minut pe foc. |
3
Done
|
Faza 3Varsa Nautul si Spanacul in tigaie si lasa-le sa se caleasca vreo 2 minute, amestecand in tot acest timp. |
4
Done
|
Faza 4Toarna Apa in tigaie, pune si Pasta de Rosii si Otetul, amesteca si presara Sare si Piper. Amesteca in tigaie pana ce scade sosul si cand esti multumit, stinge focul. Serveste gustarea calda, alaturi de Paine, daca vrei. |
2 Comentarii Ascunde Commentariile
Eu as prefera sa introduc spanacul la sfarsit sa fie aproape crud (isi pastreaza vitaminele).
Da, si eu prefer asa, doar ca la reteta asta am mers pe mana retetei originale. Oricum, si aici Spanacul sta cateva minute pe foc, nu mult. Arata mai fiert pentru ca era Spanac inghetat, nu frunze verzi.