Tapas din Naut si Spanac cu Paprika si Cumin
Spanish: Garbanzos con Espinacas

Tapas din Naut si Spanac cu Paprika si Cumin

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
2 Linguri Ulei de Masline
1 Ceapa Alba
4 catei de Usturoi
2 lingurite Paprika
2 lingurite Cumin
3 Cups Naut fiert
3 Cups Spanac
0.5 Cup Apa
3 Linguri Pasta de Rosii
2 Linguri Otet de Mere
Piper Cayenne
Sare
Patrunjel
Dieta:
  • Retete FARA Carne
  • Retete FARA Gluten
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

Descriere Reteta

Naut cu Spanac este o mancare obisnuita din sudul Spaniei, foarte populara ca Tapas in Andaluzia. Se face de obicei cu Paine adaugata in sosul in care calesti Spanacul si Nautul, insa eu am ales sa am Painea separat. Gustul e oricum surprinzator si nu neaparat de la condimente, ci de la Otet, care imbraca Nautul cu o haina de care parca chiar avea nevoie si transforma Spanacul in niste frunze cu adevarat gustoase, care ti se topesc in gura.

Folosesc foarte rar Otet in mancare, dar Reteta asta m-a convins. Nautul are de-acum un partener cu care va colinda si alte Retete…

Poti folosi Naut din conserva sau sa-l fierbi acasa, la cantitate este trecut volumul pentru Naut gata fiert. Eu prefer sa-l cumpar pe cel uscat si sa-l fierb in cantitate mai mare o data. Apoi sa il folosesc in 2 Retete diferite, o mancare si hummus sau o gustare si naut condimentat copt in cuptor.

Uite aici cum ma organizez eu sa fierb Nautul fara batai de cap, si aici de unde il poti CUMPARA ONLINE:

Naut   Ulei masline   Otet de mere online   Bulion rosii   Ceapa alba   Usturoi   Piper Cayenne   Spanac online   Kumin   Patrunjel

Naut + Otet = Best friends

Preparare

1
Done

Faza 1

Pune o tigaie mare pe un foc mediu cu 2 Linguri de Ulei. Toaca repede Ceapa si pune-o in tigaie, toaca si Usturoiul si pune-l si pe el. Lasa-le vreo 2 minute impreuna pe foc, pana ce Ceapa devine translucida.

2
Done

Faza 2

Condimenteaza cu Paprika afumata si Cumin si amesteca bine. Lasa-le 1 minut pe foc.

3
Done

Faza 3

Varsa Nautul si Spanacul in tigaie si lasa-le sa se caleasca vreo 2 minute, amestecand in tot acest timp.

4
Done

Faza 4

Toarna Apa in tigaie, pune si Pasta de Rosii si Otetul, amesteca si presara Sare si Piper. Amesteca in tigaie pana ce scade sosul si cand esti multumit, stinge focul.

Serveste gustarea calda, alaturi de Paine, daca vrei.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

2 Comentarii Ascunde Commentariile

Da, si eu prefer asa, doar ca la reteta asta am mers pe mana retetei originale. Oricum, si aici Spanacul sta cateva minute pe foc, nu mult. Arata mai fiert pentru ca era Spanac inghetat, nu frunze verzi.

Scrie un Comentariu

There is no love sincerer than the love of food.George Bernard Shaw
Man and Superman

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: