Ingrediente
-
Pentru inmuiat
-
2 Cups Apa
-
1 lingurita ! Sare
-
1 Cup Naut
-
Pentru fiert
-
5 Cups Apa
-
1 lingurita Sare
Descriere Reteta
Cu boabele uscate de Naut trebuie sa te comporti la fel ca cu boabele uscate de Fasole. Inmuiate din timp in Apa fierb ceva mai repede, dar tot va dura cam 1 ora sa fiarba bine.
Asa cum se pune Sare in Apa de fiert, la fel e bine sa pui Sare si in Apa in care inmoi boabele. S-au facut niste studii stiintifice care au aratat ca Sarea perforeaza pielea dura a boabelor si lasa Apa sa patrunda mai usor. Nu mai tin minte unde am citit despre acest studiu, dar daca gasesc articolulul, pun link aici.
In experimentele mele boabele de Naut inmuiate in Apa cu Sare s-au umflat aproape de 2x mai mult ca cele inmuiate in Apa simpla. De atunci pun Sare si la Fasole la inmuiat.
Cumva Sarea e mai importanta la inmuiat, ca inmuiatul in sine. Accelereaza absorbtia Apei inainte de fiert si in timpul fierberii. Incearca si tu si zi-mi ce rezultate ai avut.
Iti poti cumpara online boabe sau conserve cu Naut – prefiert, produse pe care le recomand in catalogul de produse Brunchy:
Preparare
1
Done
3 ore
|
Boabe la inmuiatDaca pui Sare in Apa in care inmoi boabele de Naut, e de-ajuns sa le lasi la inmuiat doar 3 ore. Eu le pun dimineata pentru masa de pranz. Daca se umfla prea rau si absorb toata Apa, mai adauga-le putina Apa intre timp. |
2
Done
1 ora
|
La fiertSpre deosebire de Fasole, Nautul nu "murdareste" Apa. De aceea eu nu le scurg, ci le adaug cu totul in oala. In oala mai pune 5 Cups de Apa si o lingurita de Sare. Lasa-le sa fiarba cam o ora daca ai boabe mari de Naut si vreo 40 de minute daca ai Naut boabe mici. |
3
Done
|
ServitServeste-l amestecat cu Legume, cu Tahini pentru Hummus sau coapte in cuptor cu Sare si Paprika. Poti da click pe ingredientul Naut pentru a vedea Retetele pe care le-am facut pana acum. |