Cum fierbi Boabele de Naut [1 : 5]

Cum fierbi Boabele de Naut [1 : 5]

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
Pentru inmuiat
2 Cups Apa
1 lingurita ! Sare
1 Cup Naut
Pentru fiert
5 Cups Apa
1 lingurita Sare
Dieta:
  • Retete FARA Carne
  • Retete FARA Gluten
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

  • Pentru inmuiat

  • Pentru fiert

Descriere Reteta

Cu boabele uscate de Naut trebuie sa te comporti la fel ca cu boabele uscate de Fasole. Inmuiate din timp in Apa fierb ceva mai repede, dar tot va dura cam 1 ora sa fiarba bine.

Asa cum se pune Sare in Apa de fiert, la fel e bine sa pui Sare si in Apa in care inmoi boabele. S-au facut niste studii stiintifice care au aratat ca Sarea perforeaza pielea dura a boabelor si lasa Apa sa patrunda mai usor. Nu mai tin minte unde am citit despre acest studiu, dar daca gasesc articolulul, pun link aici.

In experimentele mele boabele de Naut inmuiate in Apa cu Sare s-au umflat aproape de 2x mai mult ca cele inmuiate in Apa simpla. De atunci pun Sare si la Fasole la inmuiat.

Cumva Sarea e mai importanta la inmuiat, ca inmuiatul in sine. Accelereaza absorbtia Apei inainte de fiert si in timpul fierberii. Incearca si tu si zi-mi ce rezultate ai avut.

• • •

Iti poti cumpara online boabe sau conserve cu Naut – prefiert, produse pe care le recomand in catalogul de produse Brunchy:

Naut   Naut

Preparare

1
Done
3 ore

Boabe la inmuiat

Daca pui Sare in Apa in care inmoi boabele de Naut, e de-ajuns sa le lasi la inmuiat doar 3 ore. Eu le pun dimineata pentru masa de pranz.

Daca se umfla prea rau si absorb toata Apa, mai adauga-le putina Apa intre timp.

2
Done
1 ora

La fiert

Spre deosebire de Fasole, Nautul nu "murdareste" Apa. De aceea eu nu le scurg, ci le adaug cu totul in oala. In oala mai pune 5 Cups de Apa si o lingurita de Sare.

Lasa-le sa fiarba cam o ora daca ai boabe mari de Naut si vreo 40 de minute daca ai Naut boabe mici.

3
Done

Servit

Serveste-l amestecat cu Legume, cu Tahini pentru Hummus sau coapte in cuptor cu Sare si Paprika.

Poti da click pe ingredientul Naut pentru a vedea Retetele pe care le-am facut pana acum.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

The trouble with eating Italian is that 5 or 6 days later, you're hungry again.George Miller

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: