Ingrediente
-
1 Cup / 160 g Tapioca
-
3 Cups / 600 ml Lapte
-
doar putin Zahar / ca poate pui Dulceata!
-
1 lingurita Extract de Vanilie
-
OPTIONAL
-
Dulceata de Trandafiri
-
Dulceata de Afine
-
Nutella
Descriere Reteta
Tapioca este o alternativa buna pentru Orezul cu lapte sau Sarlota si este o sursa buna de energie pentru persoanele active. Asa ca la mine Tapioca este pe lista de Mic Dejun, Brunch, sau chiar Cina, depinde de zi.
Nu are gluten, este blanda cu stomacul si se gateste foarte rapid.
Daca stii ce inseamna sa amesteci intr-o mamaliga pe foc, atunci stii sa faci si Tapioca cu Lapte. In plus ambele pastreaza aceeasi proportie de volume la ingrediente de [1:3].
Cumpara-ti ingredientele ONLINE. E mai usor asa.
Desert traditional in India: Sabudana Kheer
Preparare

|
1
Done
3-4 min.
|
Lapte la fiertPune 3 Cups de Lapte la fiert pe foc mediu si lasa-l cateva minute. |
|
2
Done
8-10 min.
|
Adauga TapiocaAdauga in Laptele fierbinte 1 Cup de Tapioca, pune putin Zahar - sau chiar 4 lingurite de Zahar daca ai chef sa mananci Tapioca fara Dulceata. Cand incepe sa fiarba, trebuie sa amesteci incontinuu pana e gata. Daca lasi treaba nesupravegheata pe foc, va sari in toate partile. |
|
3
Done
2 min.
|
Adauga VanilieCand e gata, stinge focul, pune niste Vanilie si amesteca din nou. Toarna Sarlota de Tapioca in vase de sticla si lasa-le la racit. |
|
4
Done
|
OptiuniVrei Dulceata? Pune dupa ce s-a racit. La fel daca cumva te bate gandul sa pui niste Nutella. :) |

![Tapioca cu Lapte, Reteta de baza [1 : 3]](https://brunchy.ro/wp-content/uploads/reteta-tapioca-cu-lapte-750x1000.jpg)

























