Ingrediente
-
2 Cups Lapte / 500 ml
-
0.5 Cups Gris / 80 g
-
1 Lingura Zahar
-
1 lingurita Esenta de Migdale
-
Stafide
-
Merisoare
-
Goji
Descriere Reteta
Vreau sa fac o invitatie si celor care nu au copii prin preajma si nu au incropit niciodata un Gris cu Lapte. Trebuie incercat, fie pentru amintirea gustului din copilarie, fie ca o gustare usoara si nu neaparat foarte dulce. Se face rapid si se poate combina de fiecare data cu altceva. Stiu, reteta clasica este cu dulceata – si de aceea multa lume prefera sa-i dea skip. Dar… un Gris cu Lapte combinat cu Nuci sau cu Migdale este deja alta mancare, nu? Incearca combinatia, o sa-ti placa!
Si varianta pe care am ales-o azi este mai putin dulce – foarte putin zahar adaugat si are fructe deshidratate foarte putin dulci. Desi e ok sa-l mananci si rece, nu as rata ocazia sa-l mananc proapsat si caldut!
Fa-ti rezerve de alimente usor, comandandu-ti ingredientele ONLINE:
Nu ma gandesc toata vara la Gris cu Lapte, dar cand vine frigul... imediat imi aduc aminte (si) de el...
Preparare
1
Done
8 min.
|
Fierbe Laptele cu GrisPe un foc mediu pune Laptele la fiert vreo 2-3 minute. Adauga si Zaharul si amesteca un pic. Cand incepe Laptele sa se infierbinta toarna Grisul in ploaie amestecand cu o spatula. Manevra seamana foarte mult cu fierberea malaiului pentru mamaliga: trebuie sa amesteci incontinuu pana cand Grisul cu Lapte se ingroasa bine... si arata ca o mamaliga calda. :) |
2
Done
|
Adauga AromaAdauga Esenta de Migdale sau ce aroma preferi si amesteca bine totul. |
3
Done
|
Pune in vase de servitToarna imediat Grisul cald in pahare de servit si orneaza cu Fructele deshidratate. Un pic de rabdare sa se raceasca un pic si gata, infige linguritele! |