Gris cu Lapte aromat si ornat cu Goji, Stafide si Merisoare [1 : 4]

Gris cu Lapte aromat si ornat cu Goji, Stafide si Merisoare [1 : 4]

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
2 Cups Lapte 500 ml
0.5 Cups Gris 80 g
1 Lingura Zahar
1 lingurita Esenta de Migdale
Stafide
Merisoare
Goji

Ingrediente

Descriere Reteta

Vreau sa fac o invitatie si celor care nu au copii prin preajma si nu au incropit niciodata un Gris cu Lapte. Trebuie incercat, fie pentru amintirea gustului din copilarie, fie ca o gustare usoara si nu neaparat foarte dulce. Se face rapid si se poate combina de fiecare data cu altceva. Stiu, reteta clasica este cu dulceata – si de aceea multa lume prefera sa-i dea skip. Dar… un Gris cu Lapte combinat cu Nuci sau cu Migdale este deja alta mancare, nu? Incearca combinatia, o sa-ti placa!

Si varianta pe care am ales-o azi este mai putin dulce – foarte putin zahar adaugat si are fructe deshidratate foarte putin dulci. Desi e ok sa-l mananci si rece, nu as rata ocazia sa-l mananc proapsat si caldut!

• • •

Fa-ti rezerve de alimente usor, comandandu-ti ingredientele ONLINE:

Lapte   Gris de grau   Zahar   Esenta de migdale   Stafide aurii   Fructe goji   Merisoare

Nu ma gandesc toata vara la Gris cu Lapte, dar cand vine frigul... imediat imi aduc aminte (si) de el...

Preparare

1
Done
8 min.

Fierbe Laptele cu Gris

Pe un foc mediu pune Laptele la fiert vreo 2-3 minute. Adauga si Zaharul si amesteca un pic. Cand incepe Laptele sa se infierbinta toarna Grisul in ploaie amestecand cu o spatula. Manevra seamana foarte mult cu fierberea malaiului pentru mamaliga: trebuie sa amesteci incontinuu pana cand Grisul cu Lapte se ingroasa bine... si arata ca o mamaliga calda. :)

2
Done

Adauga Aroma

Adauga Esenta de Migdale sau ce aroma preferi si amesteca bine totul.

3
Done

Pune in vase de servit

Toarna imediat Grisul cald in pahare de servit si orneaza cu Fructele deshidratate. Un pic de rabdare sa se raceasca un pic si gata, infige linguritele!

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Let food be thy medicine and medicine be thy food.Hippocrates

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: