Ingrediente
-
3 Cups Apa
-
1 Cup Malai
-
0.5 lingurita Sare
-
Optiuni
-
1 Lingura Unt
-
1 Lingura Drojdie inactiva
-
1 Lingura Parmigiano-Reggiano
-
1 Lingura Grana-Padano
-
Tools
-
Tel
-
Spatula silicon
Descriere Reteta
Stiu ca pe vremuri bunicile mele faceau Mamaliga dupa-ochi, turnau Malaiul in Apa si se opreau cand le dictau instinctele. Nu e imposibil sa faci o Mamaliga pe placul tau, chiar daca o faci dupa ureche, dar mie imi place sa am repere. Sa am o Reteta de baza ca reper, din care sa stiu exact cata Mamaliga imi iese si cum imi iese.
M-am obisnuit cu proportia [1 : 3] din care iese o Mamaliga nici prea tare, dar nici prea moale. Cumva e pe gustul tuturor. Pornind de la acest reper stiu exact ce trebuie sa fac pentru a o face mai consistenta sau mai fluida: jonglez putin cu Apa. Dar cantitatea de Malai ramane la fel.
Asta numesc eu o Reteta pe care te poti baza.
Iti recomand sa folosesti un tel pentru a amesteca in Mamaliga de pe foc si o spatula de silicon pentru a curata bine vasul cand il golesti.
Daca n-ai facut Mamaliga in viata ta, fa-o cu curaj! Cu Malaiul grisat din ziua de azi nu numai ca se fierbe repede, dar nici cocoloase nu mai face. Fa-o pe un foc mic si cu atentie sa nu te stropeasca.
SI fa-ti viata usoara cumparand ingredientele ONLINE:
2 Comentarii Ascunde Commentariile
Poti pune un cubulet de unt in apa care fierbe.
Exact. Si cu putin Unt o poti face mai moale, nu numai cu Apa. Iar cu Unt iese mai cremoasa si mai gustoasa!