Friptura de porc la gratar cu Ierburi de Provence si Salata de Rosii Cherry si Ceapa Verde

Friptura de porc la gratar cu Ierburi de Provence si Salata de Rosii Cherry si Ceapa Verde

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
180 g Carne de Porc
20 g Unt
1 lingurita Ierburi de Provence
1 praf de Sare
8 buc. Rosii Cherry
2 buc. Ceapa Verde
1 Lingura Ulei de Masline
Dieta:
  • Retete FARA Gluten
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

Descriere Reteta

Am exersat ceva sa-mi iasa patratelele pe friptura! Iar cand am reusit sa le fac exact asa cum vroiam (maronii), am simtit nevoia sa ma laud chiar si pe Facebook! Haha.

Atentie, acest caroiaj nu trebuie sa fie maro inchis sau negru carbonizat, adica ars, cum vad atat de des ca se intampla… chiar si la case mai mari! Nu e sanatos deloc! Nici Cartofii Prajiti nu sunt atat de toxici, cum e arsura asta!

Si chiar cred ca, daca romanii ar elimina macar arsura neagra din meniu, ar fi un mare pas inainte in a manca mai sanatos! Pe locul 2 ar fi Grasimile in exces… si pe 3 Prajelile cand nu e cazul…

Dar sa facem Friptura cu patratele!

• • •

Fa-ti cumparaturile ONLINE si iti faci viata mai usoara!

Unt   Cotlet de porc   Ulei masline   Rosii cherry   Ceapa verde   Ierburi de Provence

Preparare

1
Done

Garnitura

Taie Rosiile Cherry in jumatati si toaca Ceapa verde. Stropeste-le cu Ulei de Masline si amesteca. Aseaza garnitura in farfurii.

2
Done

Friptura

Unge cu un strop de Unt gratarul si incinge-l bine. Aseaza bucatile de Cotlet de Porc pe gratar si, cu o paleta, apasa din cand in cand pe Carne - astfel vor fi dungile de la gratar mai vizibile. Dupa 2 minute invarte fripturile la 90 grade, pentru a forma caroiajul pe friptura. Apasa din nou cu paleta. Dupa alte 2 - 3 minute intoarce fripturile pe partea cealalta si repeta figura cu caroiajul.

Intre timp taie 2 cubulete de Unt si tavaleste-le prin Ierburile de Provence.

3
Done

In farfurie

Imediat ce friptura e gata, pune-o in farfurii, adauga cubuletele de Unt deasupra si presara Sare si Ierburi de Provence pe toata Friptura.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Patience is the secret to good food.Gail Simmons

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: