Ingrediente
-
180 g Carne de Porc
-
20 g Unt
-
1 lingurita Ierburi de Provence
-
1 praf de Sare
-
8 buc. Rosii Cherry
-
2 buc. Ceapa Verde
-
1 Lingura Ulei de Masline
Descriere Reteta
Am exersat ceva sa-mi iasa patratelele pe friptura! Iar cand am reusit sa le fac exact asa cum vroiam (maronii), am simtit nevoia sa ma laud chiar si pe Facebook! Haha.
Atentie, acest caroiaj nu trebuie sa fie maro inchis sau negru carbonizat, adica ars, cum vad atat de des ca se intampla… chiar si la case mai mari! Nu e sanatos deloc! Nici Cartofii Prajiti nu sunt atat de toxici, cum e arsura asta!
Si chiar cred ca, daca romanii ar elimina macar arsura neagra din meniu, ar fi un mare pas inainte in a manca mai sanatos! Pe locul 2 ar fi Grasimile in exces… si pe 3 Prajelile cand nu e cazul…
Dar sa facem Friptura cu patratele!
Fa-ti cumparaturile ONLINE si iti faci viata mai usoara!
Preparare
1
Done
|
GarnituraTaie Rosiile Cherry in jumatati si toaca Ceapa verde. Stropeste-le cu Ulei de Masline si amesteca. Aseaza garnitura in farfurii. |
2
Done
|
FripturaUnge cu un strop de Unt gratarul si incinge-l bine. Aseaza bucatile de Cotlet de Porc pe gratar si, cu o paleta, apasa din cand in cand pe Carne - astfel vor fi dungile de la gratar mai vizibile. Dupa 2 minute invarte fripturile la 90 grade, pentru a forma caroiajul pe friptura. Apasa din nou cu paleta. Dupa alte 2 - 3 minute intoarce fripturile pe partea cealalta si repeta figura cu caroiajul. Intre timp taie 2 cubulete de Unt si tavaleste-le prin Ierburile de Provence. |
3
Done
|
In farfurieImediat ce friptura e gata, pune-o in farfurii, adauga cubuletele de Unt deasupra si presara Sare si Ierburi de Provence pe toata Friptura. |