Morcovi undercover in Piure de Cartofi pentru mofturosii la legume
Si cum sa faci Piureul mai apetisant

Morcovi undercover in Piure de Cartofi pentru mofturosii la legume

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
2 litri Apa
1 lingurita + Sare
4 Cartofi
2 Morcovi
Optional
1 Lingura Unt
Pentru Proteine Drojdie inactiva
Dieta:
  • Retete FARA Carne
  • Retete FARA Gluten
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

  • Optional

Descriere Reteta

Daca vrei sa mananci mai multe Legume sau ai prin preajma copii mofturosi la Legume fierte, strecoara-le adiacent… in cat mai multe feluri de mancare.

In Piureul de fata nu se simte gustul tipic de Morcov fiert, e undercover in gustul dominant de piure de Cartofi si va fi mancat, speram, de toata lumea cu placere.

Foloseste Mazare, Broccoli, Spanac sau Sfecla in acelasi fel si vei obtine un Piure mereu altfel si mereu colorat.

Pentru a face Piureul si mai apetisant – sau macar altfel decat aruncat in farfurie, foloseste un zdrobitor de cartofi cu gauri.

zdrobitor cartfoi inox

Cu ajutorul lui vei face piureul in forme de macaroane. Copiii iubesc Pastele, vor iubi si Piureul-macaroane!

• • •

Iti poti cumpara si Radacinoasele ONLINE:

Morcovi   Cartofi   Unt

Preparare

1
Done
20 min.

Fierbe legumele

Pune Apa cu Sare la fiert. Intre timp curata Cartofii si Morcovii si taie-i in bucati mari de vreo 2 cm.

Cand Apa fierbe varsa Legumele in oala si lasa-le sa fiarba. Foloseste un capac la oala, sa fiarba mai repede.

2
Done

Piure

Dupa ce au fiert scurge Apa din oala si apuca-te sa-i zdrobesti cu pasatorul de Cartofi. Daca vrei, pune o Lingura de Unt si zdrobeste-i in timp ce Untul se topeste. E posibil sa vrei acum sa mai adaugi Sare, gusta si vezi cum e.

3
Done

Macaroane din piure

Dupa ce ai zdrobit totul cat mai fin incepe sa faci macaroanele din Cartofi cu Morcovi.

Apasa bine cu zdrobitorul vertical sa iasa Piure prin toate gaurile. Du-te cu zdrobitorul deasupra unei farfurii si cu un cutit gliseaza macaroanele pe o farfurie. Continua asa pana termini Piureul in oala.

Serveste-l cald.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Patience is the secret to good food.Gail Simmons

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: