Ingrediente
-
2 litri Apa
-
1 lingurita + Sare
-
4 Cartofi
-
2 Morcovi
-
Optional
-
1 Lingura Unt
-
Pentru Proteine Drojdie inactiva
Descriere Reteta
Daca vrei sa mananci mai multe Legume sau ai prin preajma copii mofturosi la Legume fierte, strecoara-le adiacent… in cat mai multe feluri de mancare.
In Piureul de fata nu se simte gustul tipic de Morcov fiert, e undercover in gustul dominant de piure de Cartofi si va fi mancat, speram, de toata lumea cu placere.
Foloseste Mazare, Broccoli, Spanac sau Sfecla in acelasi fel si vei obtine un Piure mereu altfel si mereu colorat.
Pentru a face Piureul si mai apetisant – sau macar altfel decat aruncat in farfurie, foloseste un zdrobitor de cartofi cu gauri.
Cu ajutorul lui vei face piureul in forme de macaroane. Copiii iubesc Pastele, vor iubi si Piureul-macaroane!
Iti poti cumpara si Radacinoasele ONLINE:
Preparare
1
Done
20 min.
|
Fierbe legumelePune Apa cu Sare la fiert. Intre timp curata Cartofii si Morcovii si taie-i in bucati mari de vreo 2 cm. Cand Apa fierbe varsa Legumele in oala si lasa-le sa fiarba. Foloseste un capac la oala, sa fiarba mai repede. |
2
Done
|
PiureDupa ce au fiert scurge Apa din oala si apuca-te sa-i zdrobesti cu pasatorul de Cartofi. Daca vrei, pune o Lingura de Unt si zdrobeste-i in timp ce Untul se topeste. E posibil sa vrei acum sa mai adaugi Sare, gusta si vezi cum e. |
3
Done
|
Macaroane din piureDupa ce ai zdrobit totul cat mai fin incepe sa faci macaroanele din Cartofi cu Morcovi. Apasa bine cu zdrobitorul vertical sa iasa Piure prin toate gaurile. Du-te cu zdrobitorul deasupra unei farfurii si cu un cutit gliseaza macaroanele pe o farfurie. Continua asa pana termini Piureul in oala. Serveste-l cald. |