Ingrediente
-
Pentru mamaliga
-
3 Cups Apa
-
1 Cup Malai
-
0.5 lingurita Sare
-
1 Lingura Unt
-
Pentru carne
-
180 g Carne de Porc
-
1 Lingura Ulei de Masline
-
1 lingurita Sare & Paprika
-
Deasupra
-
1 buc. Ceapa Verde
-
1 praf de Cajun
Descriere Reteta
Aceasta Reteta, desi pare banala, are ceva deosebit: se face in 15 minute!
Si poate fi o Reteta-reper pentru mancare cu… ce ai in frigider. Fie ca ai Sunca, Bacon sau resturi de Carne gatita si niste verdeturi ca Patrunjel, Marar sau Ceapa verde, le combini si le mananci cu o Mamaliga usoara. Ca doar n-o sa folosim Malaiul numai pentru o mamaliga mare si rotunda, cu branza si cu smantana. Iar la Brunch mereu vrei ceva usor…
Deosebite ar mai putea fi condimentele pe care le folosesti. Eu de data asta am folosit Cajun si Paprika, dar nu e rau daca ai shortcut-urile salvatoare de Ierburi de Provence sau Ierburi italienesti la indemana.
La treaba! Ca intr-un sfert de ora mancam!
Recupereaza timp cumparandu-ti ingredientele ONLINE:
Preparare
1
Done
|
PregatesteAduna toate ingredientele pe masa, ne vom ocupa rapid de ele, pentru ca le gatim in paralel. |
2
Done
|
Oala + TigaiePune o oala pe foc cu Apa si Sare. Proportia Malai - Apa va fi [1 : 3]. In acelasi timp pune si o tigaie cu putin Ulei pe un foc mediu. Taie Carnea in cubulete si presara deasupra Sare si Paprika. Arunca-le in tigaie in Uleiul care se incinge. Cand Apa fierbe, toarna in ploaie Malaiul si amesteca cu un tel. Mai intoarce si Carnea in tigaie. Ocupa-te de ele in paralel, amestecand mai mult in mamaliga. Daca mamaliga stropeste, da focul mai mic. Cand sunt gata stinge focurile si pune-le cate un capac. In mamaliga adauga niste Unt si amesteca putin. |
3
Done
|
In farfuriiSpala si toaca Ceapa verde marunt. Cu o lingura mare pune Mamaliga in farfurii si apoi aseaza si bucatele de Carne, dupa ce le strecori un pic de Ulei. Presara deasupra Ceapa verde si condimentele. Si gata! La masa! Ce? Au trecut doar 10 minute? :) |