Ingrediente
-
160 g Paste Tagliatelle
-
300 g Smantana / 30% grasime
-
1 lingurita Sare
-
2 Linguri Zeama de Lamaie
-
Coaja de Lamaie
-
Pentru fiert
-
2 litri Apa
-
1 Lingura Sare
Descriere Reteta
Daca nu pui la socoteala Sarea si Apa de fiert, Reteta asta are doar 3 ingrediente! Cool si bun. Iar prepararea dureaza doar cat fierb Pastele + 2 minute cu Sos pe foc. Rapid si cool!
Portiile sunt calculate pentru doua portii intregi, pentru atunci cand le mananci ca pe o Gustare. Daca vrei sa le mananci ca Garnitura sau amestecate cu alte ingrediente cu proteine, ar trebui sa reduci cantitatile.
Iti poti cumpara ingredientele pentru Reteta ONLINE:
Vara eu nu mananc Paste! - mi-a zis cineva odata. Reteta asta e fix pentru Vara!
Preparare
1
Done
5 min.
|
Apa la fiert + Cojit LamaiaPune o oala cu 2 litri de Apa si 1 Lingura de Sare la fiert si pune-i un capac. Va fierbe mai repede. Cu un cutit cojeste coaja galbena de Lamaie, cat mai subtire, adica cu cat mai putina parte alba. Apoi toac-o cat mai marunt. Sa nu razi coaja pe razatoare, coaja rasa va fi mult mai intensa la gust. |
2
Done
6 min.
|
Paste la fiert + Stoarce LamaiaDupa 5 minute Apa fierbe si poti pune Pastele in oala. Vor fierbe cam 8 minute. Intre timp stoarce zeama de Lamaie: ia Lamaia si preseaz-o cu podul palmei, ruland-o pe masa. Se va stoarce mai usor acum, indiferent de ce storcator folosesti. Mai ai timp sa pui Smantana, coaja de Lamaie si o lingurita de Sare intr-o tigaie si sa amesteci putin. |
3
Done
2 min.
|
Sosul pe focPutin inainte sa fie gata pastele, adica dupa vreo 6 minute (sau pur si simplu in continuarea pasului de mai sus), pune tigaia cu Smanatana pe foc mediu si lasa-o pana da in clocot, vreo 2 minute. |
4
Done
3 min.
|
Paste cu SosScurge Pastele de Apa, toarna Sosul din tigaie peste ele si adauga treptat cate o Lingura de suc de Lamaie, amestecand bine totul. Dupa a doua Lingura de suc si amestecatul de rigoare, nu ar fi rau sa gusti! Regleaza de Sare si vezi daca mai adaugi suc. Lamaile difera mult la gust, asa ca ia o decizie... dupa gust! |
5
Done
2 min.
|
Scade SosulPune oala din nou pe foc si amesteca Pastele pana cand tot lichidul este absorbit, cam 2 minute. |
Un Comentariu Ascunde Commentariile
Am sa incerc cu siguranta minunea asta de simplitate, mai ales ca sunt fan smantana si ca imi fac singura pastele (un ou + 100 g faina) š