Ingrediente
-
Pentru Sos
-
1 lingurita Ulei de Masline
-
350 g Carne tocata
-
Sare
-
3 fire Rozmarin
-
1 Ceapa Rosie
-
1 buc. Morcovi
-
200 g Pasta de Rosii
-
200 g Rosii
-
1 lingurita Ierburi italienesti
-
1 Lingura Grana-Padano
-
Pregatire Paste
-
10 buc. Paste Cannelloni
-
Apa
-
Sare
Descriere Reteta
Practic aceasta Reteta este continuarea Sosului Bolognese, Reteta pe care am postat-o mai devreme, in sensul ca am folosit de acolo o parte din sos cu care am umplut Cannelloni. Am trecut aici ingredientele pentru varianta rapida de sos, pentru atunci cand il vrei rapid si in portii mici. Pentru un sos mai elaborat citeste Reteta de Ragu Bolognese.
Tot pentru rapiditate iti poti cumpara ingredientele ONLINE:
Preparare
1
Done
30 min.
|
SOSDupa cum spuneam, asta e varianta rapida de Sos. Il faci pe speed, cu mai putine ingrediente si il folosesti imediat la Cannelloni. Pune intr-o tigaie incapatoare putin Ulei de Masline si adauga Carnea tocata. Toaca Rozmarinul si presara-l impreuna cu Sarea deasupra Carnii. Amesteca din cand in cand. Intre timp toaca Ceapa si rade Morcovul, iar cand Carnea s-a rumenit pe toate partile, adauga Legumele in tigaie. Amesteca din nou. Pune si Pasta de Rosii si lasa-le impreuna pe foc cateva minute. Apoi adauga Rosiile - ori decojite din conserva, ori crude - si presara Ierburile italienesti deasupra. Lasa totul sa fiarba la foc mic vreo 20 de minute. |
2
Done
|
Pregatire PasteIn mod normal Pastele Cannelloni se vor gati direct in Sos, la cuptor, fara sa le oparesti inainte. Dar pentru ca mie imi place sa las la vedere capetele rulourilor - si fiind neacoperite de Sos le-ar face crocante in cuptor, le oparesc inainte in Apa fierbinte si Sare. Cu ocazia asta economisesc si timp, pentru ca asa vor sta mai putin la cuptor. Dupa ce oparesti rulourile Cannelloni, aseaza-le in picioare sa se scurga de Apa. |
3
Done
|
Umple CannelloniCand Sosul e gata, lasa-l un pic sa se raceasca, iar apoi, cu o lingurita, umple Cannelloni - care stau pe verticala - direct in tava de cuptor. Tot surplusul de Sos care se scurge va forma baza de Sos de sub rulouri. Culca Cannelloni in tava, toarna deasupra restul de Sos si rade Grana Padano deasupra. |
4
Done
30 min.
|
La cuptor |