Cannelloni cu sos Bolognese la cuptor

Cannelloni cu sos Bolognese la cuptor

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
Pentru Sos
1 lingurita Ulei de Masline
350 g Carne tocata
Sare
3 fire Rozmarin
1 Ceapa Rosie
1 buc. Morcovi
200 g Pasta de Rosii
200 g Rosii
1 lingurita Ierburi italienesti
1 Lingura Grana-Padano
Pregatire Paste
10 buc. Paste Cannelloni
Apa
Sare

Ingrediente

  • Pentru Sos

  • Pregatire Paste

Descriere Reteta

Practic aceasta Reteta este continuarea Sosului Bolognese, Reteta pe care am postat-o mai devreme, in sensul ca am folosit de acolo o parte din sos cu care am umplut Cannelloni. Am trecut aici ingredientele pentru varianta rapida de sos, pentru atunci cand il vrei rapid si in portii mici. Pentru un sos mai elaborat citeste Reteta de Ragu Bolognese.

• • •

Tot pentru rapiditate iti poti cumpara ingredientele ONLINE:

Cannelloni online   Carne tocata   Bulion rosii   Ierburi italienesti   Rosii proaspete   Ceapa   Morcovi   Rozmarin   Parmezan Grana Padano

Preparare

1
Done
30 min.

SOS

Dupa cum spuneam, asta e varianta rapida de Sos. Il faci pe speed, cu mai putine ingrediente si il folosesti imediat la Cannelloni.

Pune intr-o tigaie incapatoare putin Ulei de Masline si adauga Carnea tocata. Toaca Rozmarinul si presara-l impreuna cu Sarea deasupra Carnii. Amesteca din cand in cand. Intre timp toaca Ceapa si rade Morcovul, iar cand Carnea s-a rumenit pe toate partile, adauga Legumele in tigaie. Amesteca din nou. Pune si Pasta de Rosii si lasa-le impreuna pe foc cateva minute.

Apoi adauga Rosiile - ori decojite din conserva, ori crude - si presara Ierburile italienesti deasupra. Lasa totul sa fiarba la foc mic vreo 20 de minute.

2
Done

Pregatire Paste

In mod normal Pastele Cannelloni se vor gati direct in Sos, la cuptor, fara sa le oparesti inainte. Dar pentru ca mie imi place sa las la vedere capetele rulourilor - si fiind neacoperite de Sos le-ar face crocante in cuptor, le oparesc inainte in Apa fierbinte si Sare. Cu ocazia asta economisesc si timp, pentru ca asa vor sta mai putin la cuptor.

Dupa ce oparesti rulourile Cannelloni, aseaza-le in picioare sa se scurga de Apa.

3
Done

Umple Cannelloni

Cand Sosul e gata, lasa-l un pic sa se raceasca, iar apoi, cu o lingurita, umple Cannelloni - care stau pe verticala - direct in tava de cuptor. Tot surplusul de Sos care se scurge va forma baza de Sos de sub rulouri. Culca Cannelloni in tava, toarna deasupra restul de Sos si rade Grana Padano deasupra.

4
Done
30 min.

La cuptor

Baga tava in cuptor la 180 C pentru 30 de minute, sau pana ce totul se rumeste frumos.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

How can you govern a country which has 246 varieties of cheese?Charles de Gaulle

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: