Ingrediente
-
Pentru paste
-
3 litri Apa
-
1 lingurita Sare
-
180 g Paste Spaghetti / cu Sepia
-
Pentru sos
-
1 Lingura Faina
-
1 Lingura Unt
-
3 Linguri Lapte
-
120 g Branza Ricotta
-
20 g Grana-Padano
-
1 buc. Oua
-
Niste Sare
-
1 lingurita Nucsoara
-
La sfarsit
-
Coaja de la 1 Lime
-
Zeama de la 1 Lime
-
Frunze de Coriandru
Descriere Reteta
De Sarbatori am primit de la ai mei o Colectie de Paste de toate culorile, primite si de ei la randul lor din Italia. Nici ca puteam sa ma bucur de alt cadou mai mult decat de niste ingrediente faine…
Din toate Pastele primite, cele negre cu Sepia cereau sa fie incercate imediat. Mi-au placut pentru ca erau niste Spaghetti foarte subtiri, nu cum am mai avut, probabil tocmai pentru ca se fierb mai greu. Pai sa le fierbem!
Eram cu ai mei pe Facetime cand am desfacut cadourile si tot cu ei martori ne-am apucat sa le gatim. Cat am mai stat de vorba cu parintii, am facut repede si un sos, le-am pus in farfurie si deja eram gata sa le mancam. Aratau super-apetisante. Mama si tata strigau de pe tableta Fa-le poze! Ce bine arata!. Iar noi am refuzat acest lucru, elegant…, cu gura plina. :))
Erau atat de bune ca de data asta am hotarat: intai mancam noi si apoi mai vedem cand mananca si Instagram! Dupa cateva infulecaturi bune, fata mea a pus totusi un boomerang cu Pastele negre pe story.
Azi le-a venit din nou randul in meniu si le-a venit randul si la poze, si la Reteta.
Fa-ti viata mai usoara comandandu-ti ingredientele ONLINE:
Preparare
1
Done
|
Paste la fiertPune Pastele la fiert in Apa si putina Sare. La noi au fiert bine cam 15 minute. |
2
Done
|
SosulIntr-o craticioara pune 1 Lingura de Unt la topit si imediat varsa o Lingura de Faina peste. Amesteca cu o spatula pana se formeaza o pasta. Toarna Laptele treptat si incorporeaza-l in Faina. Incorporeaza incet si Ricotta si Parmezanul. Amesteca pana se topesc branzeturile si dupa aceea adauga un Ou. Mai lasa pe foc vreo 2 minute, amestecand pana se gateste si Oul. Stinge focul si presara Sare in sos pana esti multumit de gust. Aici Sarea chiar e importanta. Rade si Nucsoara proaspata si gata sosul. |
3
Done
|
Paste cu sosScurge pastele de Apa si lasa-le in oala. Toarna deasupra sosul si amesteca-le impreuna. |
4
Done
|
In farfuriiImparte Pastele cu sos in farfurii, rade coaja de Lime deasupra, stropeste cu zeama de Lime si decoreaza cu frunze de Coriandru sau Patrunjel. |