Ingrediente
-
Amesteca in Blender
-
2 Cups Busuioc / frunze verzi
-
3 catei Usturoi
-
0.5 Cup Alune
-
1 Lingura Ulei de Alune
-
Amesteca Manual
-
0.75 Cup Parmigiano-Reggiano
-
0.5 Cup +/- Ulei de Masline
-
1 varf de Sare
Descriere Reteta
Sosul meu Pesto are la baza sosul clasic Pesto alla Genovese, insa folosesc cu drag Alunele in loc de Mugurii de Pin, pur si simplu imi place gustul mai mult.
Mai folosesc un truc necesar in era electrocasnicelor. Pentru ca nu folosesc mojarul in cazul Alunelor si ma ajut de blender, am observat ca punand toate ingredientele in blender, Uleiul de Masline capata un gust amar. Si acum vine trucul! Amestec Uleiul de Masline la sfarsit – manual. Dar pentru ca si Alunele au nevoie de putin Ulei pentru a se macina cum trebuie, adaug in blender 1 lingura de Ulei de Alune! Cu trucul asta scap si de gustul amarui al Uleiului de Masline prea mult frecat in blender si obtin si o aroma mai intensa de Alune!
Un alt avantaj al faptului ca adaug Uleiul la sfarsit este controlul asupra consistentei: daca il vreau mai fluid, adaug mai mult Ulei, daca il vreau mai dens si tartinabil, adaug treptat doar putin Ulei. Am lasat si Parmezanul si Sarea la sfarsit, pentru a controla si nivelul de Sare, care nu e niciodata la fel si se poate regla dupa ce adaug Parmezanul.
Well, Pesto done right.
Am observat ca Pesto-ul la borcan pe care il gasesti in supermarket-uri contine de cele mai multe ori Nuci Caju in loc de Mugurii de Pin sau alaturi de ei. Jamie Oliver i-a adaugat Sosului Pesto din magazine Rozmarin si Cimbru. Te poti inspira din Retele lor si sa-ti faci un Pesto pe gustul tau.
Sau il poti cumpara online din magazinele recomandate de Brunchy, aici: Pesto Online.
Iti poti cumpara ingredientele pentru Reteta ONLINE:
Preparare
1
Done
|
Operatiunea BlenderPune in blender frunzele de Busuioc, Usturoiul, Alunele si putin Ulei de Alune si mixeaza pana devine o pasta. |
2
Done
|
Operatiunea ManualaRastoarna amestecul din blender intr-un vas si adauga Parmezanul si Uleiul de Masline, amestecand bine. Gusta si vezi de cata Sare e nevoie si adauga Sarea. Daca nu folosesti Pesto-ul imediat, il poti pastra intr-un borcan bine-nchis, in frigider, cateva zile. |