Ingrediente
-
8 buc. Foi de Placinta
-
2 Linguri Ulei
-
3 Cups Dovleac
-
0.5 Cup + Zahar
-
2 lingurite Scortisoara
-
1 praf de Sare
Descriere Reteta
Bunica mea de la Brasov avea un blat mare de lemn pe care pregatea diverse aluaturi si care era intins pe toata masa din bucatarie, astfel incat, eu cu vara-miu, abia mai aveam loc de farfuriile din care mancam. Dar nu conta asta, procesul care se desfasura in fata noastra era fascinant! Faina, facalet, forme de aluat si apoi, din toate astea, ca prin minune, ieseau foi de placinta sau taitei marunti. Nu ma plictiseam privind iar si iar aceeasi indeletnicire…
Toamna si Iarna pregatea cel mai mult Placinta cu Dovleac, mai des decat Placinta cu Mere. Punea Scortisoara in ea si un Zahar tos ceva mai mare decat avem acum, Zahar care crontanea printre dinti, iar noua asta ne facea mare placere!
Am incercat sa recreez Placinta ei, cu Scortisoara si Zaharul tos included, dar cu Foi de Placinta gata facute, cumparate din supermarket, din congelator. Si am folosit Dovleacul special pentru placinta – Dovleacul Placintar sau Butternut squash.
Nu ai Dovleac Placintar? Cumpara-l online din linkul de mai jos:
Sugar and spice,
Shortcuts are nice!
Preparare
1
Done
30 min.
|
Foi de PlacintaLasa Foile de Placinta la temperatura camerei, pentru a se dezgheta, vreo jumatate de ora. |
2
Done
|
Pregateste DovleaculIntre timp da Doveacul prin razatoare si amesteca-l intr-un vas cu Zaharul, Scortisoara si un pic de Sare. |
3
Done
|
Pregateste Foile de PlacintaPune o folie alimentara pe masa de lucru, aceasta te va ajuta la rularea Placintei. Imparte Foile de Placinta in doua, pentru 2 Placinte lungi cat tava si pune-le pe folie. Cu o pensula unge Foile pe toate partile cu Ulei si lipeste-le impreuna, cate 4 Foi. |
4
Done
|
Ruleaza PlacintaPe Foile intinse imparte amestecul de Dovleac si intinde-l frumos si nivelat. Cu ajutorul foliei alimentare intoarce o margine de vreo 6 cm si continua sa rulezi pana formezi Placintele. Aseaza-le pe o tava cu hartie de copt si presara deasupra Zahar tos. |
5
Done
20 min.
|
La cuptorPune tava in cuptor la 190 C pentru jumatate de ora sau pana se rumenesc usor. Cand le scoti din cuptor, lasa-le la racit inainte de a le taia in bucati patrate. |