Ingrediente
-
4 Rosii / mari
-
0.5 buc. Ceapa Rosie
-
2 catei de Usturoi
-
1 Lime
-
2 Linguri Patrunjel
-
1 lingurita Sare
-
Optional
-
Chili
-
Piper Cayenne
-
Piper rosu
-
Tabasco
Descriere Reteta
Am pregatit aceasta Salsa simpla pentru ca am de gand sa fac pentru prima data… niste homemade Tacos (Reteta). Si a iesit atat de bun Sosul, incat Tortilla Chips – care sunt vesnic prin casa, clar si-au gasit un nou prieten. Si Quesadilla la fel.
Salsa inseamna Sos (si tu mai zici cateodata Sos Salsa? ) – un Sos care de obicei contine Rosii si Ardei iuti. Varianta mea de Salsa are la baza Reteta clasica de Salsa fresca, dar nu este picanta, si totusi e putin iute de la Ceapa si Usturoi. Prefer asa pentru ca de obicei iutelile acopera celalalte gusturi aromate si e pacat. Acum depinde si de cat de mult iute adaugi. Daca iti place mai iute, ai multe variante dincolo de Ardei iute crud: Paprika iute, Tabasco, Piper rosu sau Piper Cayenne. Cateodata le adaug si eu, dar in cantitati foarte mici.
E bine de stiut ca Salsa e mai gustoasa daca o lasi cateva ore dupa ce ai facut-o sa stea, gusturile au timp sa se intrepatrunda, iar la final e diferita fata de ce ai gustat la inceput. Ah, si cere multa Sare – testeaza pe parcurs, iar Lime-ul imbraca minunat toate aromele cu un vibe fresh. Sa nu sari peste Lime!
Acum, mai in gluma, mai in serios, daca stau bine sa ma gandesc – si iar sa gust… Salsa clasica este un cocktail Bloody Mary servit cu accesoriile pentru Tequila, multa Sare si mult Lime. Gata, acum o sa tin mai usor minte ingredientele pentru o Salsa de baza. :))
Asa, de facut se face simplu. Daca preferi in blender, mixeaza-le in blender, insa nu le marunti prea mult. Dupa metoda clasica ar trebui sa folosim un mojar cu pistil, dar mojarul trebuie sa fie imens si parca am munci mai mult asa. Eu prefer sa dau Rosiile pe razatoare si sa toc marunt Ceapa, Usturoiul si Patrunjelul. Apoi le amestec cu restul ingredientelor. Si gust!
Si ca sa-ti faci viata mai comoda, cumpara-ti ingredientele ONLINE: