Ingrediente
-
Preparare Carne
-
1 Lingura Ulei de Masline
-
1 Lingura Unt
-
100 g Bacon
-
900 g Carne tocata
-
1 lingurita Sare
-
1 legatura Rozmarin
-
Preparare Legume
-
1 Lingura Ulei de Masline
-
2 buc. Ceapa Rosie
-
2 Morcovi
-
1 lingurita Paprika
-
2 lingurite Ierburi italienesti
-
0.5 lingurita Sare
-
Sosul de Rosii
-
500 g Pasta de Rosii
-
500 g Rosii
-
1 legatura Patrunjel
-
3 Linguri Grana-Padano
-
Tools
-
Tigaie de fonta
-
Tigaie mare
-
Pungi de congelator
Descriere Reteta
Este un Sos de Carne cu Rosii pe care il poti folosi la:
– Cannelloni la cuptor »
– Lasagna »
– ca Sos pentru Paste »
Varianta mea de Sos Bolognese are cateva secrete alese cu grija, care dau in final o savoare tare echilibrata. Secrete in sensul ca nu recunosti ingredientele extra atunci cand gusti din sos. Nu sunt secrete pana la capat, pentru ca vi le impartasesc acum.
In primul rand am folosit Carne tocata de Vita, pentru ca mi se pare mai gustoasa, dar ca sa suplinesc un pic grasimea mai bogata a Carnii de porc, am calit-o in Unt si am adaugat in proces si Bacon. Bacon-ul imbogateste oricum de fiecare data gustul mancarii. Apoi, tot la Carne, am adaugat o legatura bogata de Rozmarin verde tocat, care, in aburii care s-au produs in tigaie, a emanat un miros demential. Nu va mai jucati cu crenguta de Rozmarin intreaga pe care o adaugi in mancare si apoi la sfarsit o scoti, ca nu realizati nimic. Folositi Rozmarinul in toate splendoarea lui!
Tot pentru savoare am folosit Ceapa rosie, Paprika si Ierburi italienesti uscate, dar si o legatura mare de Patrunjel verde adaugata spre sfarsit in sosul de Rosii. Sa nu uit de Grana Padano! Tot la sfarsit, pentru a tempera gustul acrisor al Rosiilor si pentru it’s nutty flavour.
Poti imbunatati gustul clasic de sos de Carne cu Rosii, fara sa trebuiasca sa fierbi sosul ore intregi, cum se recomanda la un astfel de sos. Eu ma feresc sa fierb legumele prea mult, in general. Asa ca pentru un sos mai bun am apelat la… artificii, ca secrete nu mai sunt. : -)
Pe de alta parte, un sos elaborat ca sosul Bolognese e pacat sa-l faci in cantitati mici. Munca si deranjul tot alea sunt. Merita exploatat momentul si uite-asa faci rost de niste rezerve de sos, puse la congelator! Vei avea la orizont cateva seri linistite cu cine rapide si gustoase. Ceea ce nu e rau deloc. Eu am folosit sosul proaspat la niste Cannelloni la cuptor, iar restul arata cam asa:
Si cu ocazia asta am creat si categoria Bunatati la Congelator sa concureze cu categoria Bunatati la Borcan in ceea ce priveste rezervele. Sa vedem ce idei ar mai fi de pus la congelator.
Nu uita ca, pentru economie de timp, iti poti cumpara ingredientele ONLINE:
Preparare
1
Done
|
CarneaPune o tigaie pe un foc mic cu o Lingura de Ulei de Masline si una de Unt. Intre timp toaca Bacon-ul si apoi pune-l in tigaie. Amesteca de cateva ori si dupa ce Bacon-ul incepe sa se inmoaie, acopera-l cu Carnea tocata. Presara Sare si amesteca totul. Toaca Rozmarinul si presara-l deasupra Carnii. Totul va sta pe foc pana cand Carnea devine maronie. Desi trebuie sa amesteci aici din cand in cand, te poti apuca de Legume, intr-o alta tigaie. |
2
Done
|
Legumele |
3
Done
|
AmestecDupa ce Carnea s-a rumenit rastoarn-o in tigaia cu Legume. Amesteca-le impreuna si toarna deasupra Pasta de Rosii, amestecand-o si pe ea. Lasa-le sa fiarba impreuna cateva minute, apoi adauga Rosiile. Eu am folosit Rosii decojite in conserva - ceea ce mi se intampla rar, dar mai e pana sa avem Rosii crude gustoase. |
4
Done
30 min.
|
Fierbere la foc micLasa totul sa fiarba impreuna cam jumatate de ora la foc mic, mai amestecand in sos de vreo 2 ori. |
5
Done
20 min.
|
Patrunjel si Grana PadanoToaca Patrunjelul si adauga-l in sos. Apoi rade pe razatoare Grana Padano si amestec-o in sosul fierbinte. Mai lasa la fiert cam 20 de minute, timp in care sosul va mai scadea. |
6
Done
|
Sosul gataDaca ai facut sosul pentru Lasagna sau ca sos pentru Paste, il poti folosi imediat. Daca vrei sa umpli niste Cannelloni, e mai bine sa-l lasi la racit putin. Iar daca vrei sa-ti faci rezerve la congelator cu el, atunci lasa-l sa se raceasca de tot. |