Ragu Bolognese, sos de Carne imbunatatit cu Bacon si cu mult Rozmarin verde

Ragu Bolognese, sos de Carne imbunatatit cu Bacon si cu mult Rozmarin verde

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
Preparare Carne
1 Lingura Ulei de Masline
1 Lingura Unt
100 g Bacon
900 g Carne tocata
1 lingurita Sare
1 legatura Rozmarin
Preparare Legume
1 Lingura Ulei de Masline
2 buc. Ceapa Rosie
2 Morcovi
1 lingurita Paprika
2 lingurite Ierburi italienesti
0.5 lingurita Sare
Sosul de Rosii
500 g Pasta de Rosii
500 g Rosii
1 legatura Patrunjel
3 Linguri Grana-Padano
Tools
Tigaie de fonta
Tigaie mare
Pungi de congelator
Dieta:
  • Retete FARA Gluten
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

  • Preparare Carne

  • Preparare Legume

  • Sosul de Rosii

  • Tools

Descriere Reteta

Este un Sos de Carne cu Rosii pe care il poti folosi la:

Cannelloni la cuptor »
Lasagna »
– ca Sos pentru Paste »

Varianta mea de Sos Bolognese are cateva secrete alese cu grija, care dau in final o savoare tare echilibrata. Secrete in sensul ca nu recunosti ingredientele extra atunci cand gusti din sos. Nu sunt secrete pana la capat, pentru ca vi le impartasesc acum.

In primul rand am folosit Carne tocata de Vita, pentru ca mi se pare mai gustoasa, dar ca sa suplinesc un pic grasimea mai bogata a Carnii de porc, am calit-o in Unt si am adaugat in proces si Bacon. Bacon-ul imbogateste oricum de fiecare data gustul mancarii. Apoi, tot la Carne, am adaugat o legatura bogata de Rozmarin verde tocat, care, in aburii care s-au produs in tigaie, a emanat un miros demential. Nu va mai jucati cu crenguta de Rozmarin intreaga pe care o adaugi in mancare si apoi la sfarsit o scoti, ca nu realizati nimic. Folositi Rozmarinul in toate splendoarea lui!

Tot pentru savoare am folosit Ceapa rosie, Paprika si Ierburi italienesti uscate, dar si o legatura mare de Patrunjel verde adaugata spre sfarsit in sosul de Rosii. Sa nu uit de Grana Padano! Tot la sfarsit, pentru a tempera gustul acrisor al Rosiilor si pentru it’s nutty flavour.

Poti imbunatati gustul clasic de sos de Carne cu Rosii, fara sa trebuiasca sa fierbi sosul ore intregi, cum se recomanda la un astfel de sos. Eu ma feresc sa fierb legumele prea mult, in general. Asa ca pentru un sos mai bun am apelat la… artificii, ca secrete nu mai sunt. : -)

Pe de alta parte, un sos elaborat ca sosul Bolognese e pacat sa-l faci in cantitati mici. Munca si deranjul tot alea sunt. Merita exploatat momentul si uite-asa faci rost de niste rezerve de sos, puse la congelator! Vei avea la orizont cateva seri linistite cu cine rapide si gustoase. Ceea ce nu e rau deloc. Eu am folosit sosul proaspat la niste Cannelloni la cuptor, iar restul arata cam asa:

Rezerve Sos Bolognese

Si cu ocazia asta am creat si categoria Bunatati la Congelator sa concureze cu categoria Bunatati la Borcan in ceea ce priveste rezervele. Sa vedem ce idei ar mai fi de pus la congelator.

• • •

Nu uita ca, pentru economie de timp, iti poti cumpara ingredientele ONLINE:

Carne tocata   Bulion rosii   Rozmarin   Ceapa   Morcovi   Patrunjel   Paprika afumata   Ierburi italienesti   Parmezan Grana Padano

Preparare

1
Done

Carnea

Pune o tigaie pe un foc mic cu o Lingura de Ulei de Masline si una de Unt. Intre timp toaca Bacon-ul si apoi pune-l in tigaie. Amesteca de cateva ori si dupa ce Bacon-ul incepe sa se inmoaie, acopera-l cu Carnea tocata. Presara Sare si amesteca totul. Toaca Rozmarinul si presara-l deasupra Carnii. Totul va sta pe foc pana cand Carnea devine maronie. Desi trebuie sa amesteci aici din cand in cand, te poti apuca de Legume, intr-o alta tigaie.

2
Done

Legumele

Pregateste o tigaie cu putin Ulei si pune-o pe un foc mic. Toaca Ceapa si adaug-o-n tigaie, rade Morcovul pe razatoare si adauga-l si pe el. Amesteca si aici din cand in cand, apoi presara Sare, Paprika si Ierburile italienesti.

3
Done

Amestec

Dupa ce Carnea s-a rumenit rastoarn-o in tigaia cu Legume. Amesteca-le impreuna si toarna deasupra Pasta de Rosii, amestecand-o si pe ea. Lasa-le sa fiarba impreuna cateva minute, apoi adauga Rosiile. Eu am folosit Rosii decojite in conserva - ceea ce mi se intampla rar, dar mai e pana sa avem Rosii crude gustoase.

4
Done
30 min.

Fierbere la foc mic

Lasa totul sa fiarba impreuna cam jumatate de ora la foc mic, mai amestecand in sos de vreo 2 ori.

5
Done
20 min.

Patrunjel si Grana Padano

Toaca Patrunjelul si adauga-l in sos. Apoi rade pe razatoare Grana Padano si amestec-o in sosul fierbinte. Mai lasa la fiert cam 20 de minute, timp in care sosul va mai scadea.

6
Done

Sosul gata

Daca ai facut sosul pentru Lasagna sau ca sos pentru Paste, il poti folosi imediat. Daca vrei sa umpli niste Cannelloni, e mai bine sa-l lasi la racit putin. Iar daca vrei sa-ti faci rezerve la congelator cu el, atunci lasa-l sa se raceasca de tot.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

There are only three things women need in life: food, water, and compliments.Chris Rock

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: