Ingrediente
-
Pentru Carne
-
500 g Carne tocata
-
1 lingurita Sare
-
2 Linguri Ulei
-
Condimente Taco
-
2 lingurite Cumin
-
1 lingurita Paprika / afumata
-
1 lingurita Usturoi praf
-
1 lingurita Rosii uscate
-
1 lingurita Oregano
-
Un praf de Piper
-
Un praf de Jalapeno
-
Un praf de Chili
-
Pentru SALSA
-
1 buc. Ardei Rosu
-
3 Rosii
-
4 catei de Usturoi
-
0.5 Ceapa Rosie
-
2 Linguri Patrunjel
-
1 Lime
-
Un praf de Sare
-
La sfarsit
-
Salata Iceberg
-
Grana-Padano / sau orice Branza tare
Descriere Reteta
Ma pregatesc de mult timp sa fac acest Taco acasa, chiar cred ca am o obsesie cu Tacos de ceva vreme. Cei de la Taco Bell din Mega Mall ma cunosc, stiu ca ma duc mereu cu alti prieteni sa le arat „ce bun e Taco asta!” si am card de fidelitate cu care obtin si Tacos gratuit la ei!
E atat de gustos sosul de la carne si atat de pe gustul meu – cu crunch in tortilla si cu salata aia fresh, ca fac ce fac si imi cam e gandul la Tacos de cate ori mi se face foame, in fiecare zi!
Trebuia sa ma organizez cumva si sa-l pregatesc si acasa. Acuma, Tortilla de porumb nu am gasit nicaieri (inca), Tortilla speciala de Taco nici nu mai sper – cica a existat, dar nu mai e.
Am lansat si o intrebare intr-un articol care sa ma ajute in cautare:
Ar fi sanse insa cu Faina de porumb speciala, Masa Harina, si cam asta era planul: sa o iau cu Taco de la zero, de la facut lipii si apoi copt in forme de barcute.
Dar cum obsesia nu se uita acasa – nici cand zbori pana la Amsterdam, am cautat si am gasit acolo Taco Shells! Cum sa nu iau si pentru acasa?!
Si ca sa ma inspire – mmm, Cumin, deci?, mi-am luat si condimente speciale de Taco.
Au fost cele mai importante lucruri din bagaj, iar de cutia de Tortillas mici si crocante am avut cea mai mare grija – sa nu ajunga acasa… sub forma de Nacho chips…
Asa ca pana pun mana sa fac eu Tortilla de porumb, am pregatit acest meniu Taco, pentru prima data acasa! Taco Bell, I did it!
UPDATE: Obsesia merge mai departe si AM GASIT Lipii pentru Taco, in 2 variante! Singura problema este ca taxa de transport e cam mare, dar daca faci un stoc de Tacos mai maricel eu zic ca merita!
Uite mai jos si Condimente pentru Tacos pe care le poti comanda ONLINE, minunatul Cumin, Jalapenos si altele:
Preparare
1
Done
|
SalsaSalsa e bine sa o faci prima sau chiar inainte cu cateva ore si sa o tii la frigider pana prepari Carnea sau pana cand servesti Taco. Eu mi-am pregatit Salsa cu Rosii de ieri, dar pentru ca mi-a placut foarte mult la gust, aia de ieri s-a mancat deja. :D In varianta de azi am adaugat Ardei gras rosu, mai mult Usturoi si mai mult Lime. Ardeiul si Rosiile le-am ras pe razatoare, Ceapa, Usturoiul si Patrunjelul le-am tocat marunt, iar Zeama de Lime si Sarea am adaugat-o la sfarsit. Si la frigider cu Salsa! |
2
Done
|
Carnea |
3
Done
|
CondimenteCumin-ul da gustul specific de Tacos, alaturi de iuteli. Cum de data asta am folosit un mix de condimente cumparat am trecut la ingrediente ce contine mix-ul, in cantitati cat-de-cat proportionale. Mix-ul meu de Taco va avea cu siguranta mai putine iuteli, dar nu ma vait, a iesit gustos, fara sa intepe. |
4
Done
|
Salata Iceberg & Cascaval |
5
Done
|
ServitSi cu toate preparatele pregatite ne-am apucat sa montam pe rand Tacos: In chocilia de Taco am pus mai intai Carnea tocata si condimentata, apoi Salsa si deasupra Salata si Cascavalul ras. Primul Taco l-am mancat pe nerasuflate, fara comentarii. Apoi cele care au urmat au fost ba cu mai mult Sos, ba cu mai multa Salata, ba chiar cu extra Zeama de Lime. Nu mai stiu la cate Tacos ne-am oprit... Ti-am facut pofta? TREBUIE sa-l incerci. Acasa sau la Taco Bell. :)) |