Ingrediente
-
Sarlota
-
300 ml Lapte
-
2 Linguri Amidon
-
0.5 lingurita Extract de Vanilie
-
4 lingurite Zahar
-
1 praf de Sare
-
Ornat
-
2 Linguri Smantana
-
1 lingurita Zahar pudra
-
Mure
-
Zmeura
-
Coacaze
Descriere Reteta
Este o Sarlota simpla, fara Oua si fara Unt, careia i-am adaugat un sos de Smantana dulce si Fructe de Padure din punga cu amestecul de fructe inghetate, pe care o am mereu in congelator pentru Smoothies si Deserturi. Okay, si pentru Cocktails.
Rezulta o Gustare fresh si colorata cu care mai intai se hranesc ochii…, apoi si pofticiosii.
Pentru a putea sa o rastorni pe farfurie fara sa se deformeze va trebui s-o lasi cel putin 6 ore la rece. Eu o las de obicei peste noapte in frigider si e bine-venita la Micul Dejun sau la Brunch.
Si nu uita ca iti poti cumpara ingredientele ONLINE. E comod, mai ales iarna!
Preparare
1
Done
|
SarlotaPune Laptele la fiert pe un foc mediu. Amesteca cu o spatula Amidonul, Zaharul si putina Sare intr-o cana pana se omogenizeaza si scapi de cocoloase. Clateste vasele de Sarlota cu Apa rece si lasa-le la indemana. Cand Laptele a dat in clocot ia-l de pe foc si varsa amestecul cu Amidon in Laptele cald, amestecand tot cu spatula. Pune-l la loc pe un foc mai mic si lasa-l sa mai fiarba 2-3 minute, amestecand incontinuu, sa nu se prinda de fundul vasului. Dupa ce Sarlota s-a mai ingrosat stinge focul si toarna-o in vasele reci, in cantitati egale. Pune vasele cu Sarlota pe o tava si bag-o la frigider. Daca vrei, mai asteapta un pic inainte, sa se raceasca. Dar eu le pun direct in frigider si nu s-a stricat niciodata nici Sarlota, nici Frigiderul. Speaking about that... Frigiderul meu chiar e vechi... si isi face treaba cum trebuie in continuare. So, indrazneste sau nu. Sarlota e gata. |
2
Done
|
Pe farfuriiDaca o lasi destul timp la rece - dupa cum ziceam, mai mult de 6 ore, acum o poti rasturna elegant pe farfuriute. Desprinde delicat cu degetele marginile Sarlotei, asa o ajuti sa iasa intreaga si cu margini netede. Pune farfuriuta pe vas si rasuceste totul repede, scuturand un pic. Sper ca ai reusit. Daca nu, nu-i bai, vei acoperi Sarlota cu sos si fructe, if you know what I mean... :) |
3
Done
|
OrnatFructele inghetate le dezgheti in putina Apa rece. Cat stau ele in Apa, te ocupi de sos. Pentru sos freaca 2 Linguri de Smantana cu putin Zahar pudra pana se topeste Zaharul. Toarna sosul pe Sarlota si decoreaza cu Fructele de padure, stoarse de Apa. Serveste Sarlota combinat, cu putin din fiecare. Fructele acrisoare sunt completate de sosul dulce si mangaiate de Sarlota cremoasa. |