Mini Creme de Zahar ars
Nu foarte ars

Mini Creme de Zahar ars

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
4 Linguri Zahar
4 Oua
2 Cups Lapte 480 ml
1 lingurita Extract de Vanilie
Tools
4 Vase ceramica 150 ml

Ingrediente

  • Tools

Descriere Reteta

N-am inteles niciodata de ce se numeste crema de… Zahar ars, crema e din Lapte si Oua! Iar Zaharul nici nu se amesteca in crema, el doar o imbraca. Si nici n-ar fi prea indicat sa arzi Zaharul. Dar daca numeam reteta Crema de lapte cu zahar caramelizat, s-ar fi crezut ca e o cu totul alta reteta. Asta e, asa sa-i ramana numele!

La mine in Reteta este putin diferit fata de Reteta originala, este un Zahar putin topit si apoi copt si asta pentru ca tehnica folosita pentru mini-portiile de crema nu-mi permite sa-l topesc prea mult. Daca as face asta mi-ar fi imposibil sa mut zaharul ars din vasul de pe foc in vasele de ceramica pe care le folosesc in cuptor.

In rest e exact la fel, si la gust si la textura, si la dulceata si la sirop. Doar ca nu e o crema mare din care trebuie sa tai felii, care se sfarimiteaza… E compacta si fiecare are portia lui intr-o forma aratoasa.

• • •

Iar daca n-ai timp de cumparaturi, dar vrei sa incropesti Reteta asta, cumpara-ti ingredientele ONLINE:

Zahar   Lapte   Oua   Extract de vanilie

Preparare

1
Done

Pregateste

Da drumul la cuptor la 180 C si pregateste vasele de ceramica, punandu-le pe o tava.

2
Done

Zaharul si Crema

Pune intr-un ibric 4 Linguri pline cu Zahar si pune ibricul pe un foc mediu. Pana se topeste Zaharul, intr-un vas din care poti sa torni usor, bate Ouale, Laptele si Vanilia cu mixerul vreo 1-2 minute.

Cam in acelasi timp e gata si Zaharul. Dar atentie! Aici trebuie sa te misti rapid:

Stinge focul inainte ca Zaharul sa devina auriu si cu o spatula amesteca-l pana simti ca s-a topit tot. Toarna repede Zaharul topit, egal, in cele 4 vase. Acum respira. :) Toarna deasupra si crema de Lapte.

3
Done
30 min.

La cuptor

Baga tava la cuptor pentru jumatate de ora.

4
Done

La racit

Dupa ce sunt gata, lasa-le sa se raceasca in tava.

5
Done

In farfurii

Cu un cutit dezlipeste marginile cremei de jur-imprejur daca s-au prins. Pune cate o farfurioara deasupra vaselor si rastoarna cremele insiropate ele.

Serveste Crema de zahar ars fara nimic in plus!

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

A good cook is like a sorceress who dispenses happiness.Elsa Schiaparelli

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE:

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here