Ingrediente
-
4 Linguri Zahar
-
4 Oua
-
2 Cups Lapte / 480 ml
-
1 lingurita Extract de Vanilie
-
Tools
-
4 Vase ceramica 150 ml
Descriere Reteta
N-am inteles niciodata de ce se numeste crema de… Zahar ars, crema e din Lapte si Oua! Iar Zaharul nici nu se amesteca in crema, el doar o imbraca. Si nici n-ar fi prea indicat sa arzi Zaharul. Dar daca numeam reteta Crema de lapte cu zahar caramelizat, s-ar fi crezut ca e o cu totul alta reteta. Asta e, asa sa-i ramana numele!
La mine in Reteta este putin diferit fata de Reteta originala, este un Zahar putin topit si apoi copt si asta pentru ca tehnica folosita pentru mini-portiile de crema nu-mi permite sa-l topesc prea mult. Daca as face asta mi-ar fi imposibil sa mut zaharul ars din vasul de pe foc in vasele de ceramica pe care le folosesc in cuptor.
In rest e exact la fel, si la gust si la textura, si la dulceata si la sirop. Doar ca nu e o crema mare din care trebuie sa tai felii, care se sfarimiteaza… E compacta si fiecare are portia lui intr-o forma aratoasa.
Iar daca n-ai timp de cumparaturi, dar vrei sa incropesti Reteta asta, cumpara-ti ingredientele ONLINE:
Preparare
1
Done
|
PregatesteDa drumul la cuptor la 180 C si pregateste vasele de ceramica, punandu-le pe o tava. |
2
Done
|
Zaharul si CremaPune intr-un ibric 4 Linguri pline cu Zahar si pune ibricul pe un foc mediu. Pana se topeste Zaharul, intr-un vas din care poti sa torni usor, bate Ouale, Laptele si Vanilia cu mixerul vreo 1-2 minute. Cam in acelasi timp e gata si Zaharul. Dar atentie! Aici trebuie sa te misti rapid: Stinge focul inainte ca Zaharul sa devina auriu si cu o spatula amesteca-l pana simti ca s-a topit tot. Toarna repede Zaharul topit, egal, in cele 4 vase. Acum respira. :) Toarna deasupra si crema de Lapte. |
3
Done
30 min.
|
La cuptorBaga tava la cuptor pentru jumatate de ora. |
4
Done
|
La racit |
5
Done
|
In farfuriiCu un cutit dezlipeste marginile cremei de jur-imprejur daca s-au prins. Pune cate o farfurioara deasupra vaselor si rastoarna cremele insiropate ele. Serveste Crema de zahar ars fara nimic in plus! |