Ingrediente
-
3 Cups Lapte
-
1 Cup Apa
-
1 Cup Orez
-
2 lingurite Zahar
-
1 praf de Sare
-
4 Linguri Nutella
-
4 Linguri Alune
Descriere Reteta
Cu combinatia de Sos de ciocolata cu bucati de Alune m-am invatat la tarabele din oras cu Clatite. Desi au mereu acolo zeci de borcane cu Dulceata si imi promit in gand sa incerc o Dulceata de la ei cu o culoare nemaivazuta, la final repet ideea, tot Ciocolata cu Alune imi comand. De fiecare data. Foarte rar mai schimb, cer… Ciocolata si Ananas! :)) Dar sar mereu peste Dulceata. Si jubilez cand au chiar pe majestatea sa… Nutella.
Cum zilele trecute am facut o transa mai mare de Alune prajite in Ulei de Alune, am zis sa le savuram in continuare si uite asa am ajuns sa combin pentru prima data Orezul cu Nutella si Alune. Not a bad choice at all. Am auzit ca cineva tocmai a inceput si-a doua portie…^^
Si mai vreau sa adaug ca eu fierb Orezul cu Lapte mereu si cu putina Apa. Am explicat cum si de ce in Reteta de baza.
Hei! Economiseste timp cumparandu-ti ingredientele ONLINE:
Preparare
1
Done
10 min.
|
ApaPune Apa la fiert cu putina Sare si adauga Orezul. Lasa-le sa fiarba impreuna vreo 10 minute pe un foc mediu. |
2
Done
15 min.
|
LapteDa focul mai mic si toarna peste Orez Laptele si Zaharul, amestecand din cand in cand. Intr-un sfert de ora Orezul ar trebui sa fie fiert, dar verifica-l la sfarsit. |
3
Done
|
Nutella & AluneToarna Orezul cu lapte in castroane si lasa-l sa se raceasca. Intre timp toaca Alunele in bucati mai mici sau mai mari. Pune in fiecare castron cate-o lingura de Nutella si una de Alune. Do you need joy? This is joy. |
2 Comentarii Ascunde Commentariile
Cand fierbe apa pune orezul si inchide focul. Dupa 10 minute pune laptele si aprinde din nou focul. Va iesi mult mai pufos si mai putin apos.
Orezul nu imi iese niciodata apos si incerc sa fac retetele cat mai simplu si, daca se poate, si rapid. Dar voi incerca metoda ta, sa vedem ce efect are.