Ingrediente
-
1.2 litri Apa
-
1 Lingura Sare
-
3 Cartofi
-
1 Praz
-
1 Cup Mazare
-
La sfarsit
-
2 Linguri Unt / sau Ulei de Cocos
-
1 Lingura Cimbrisor
-
Sare
-
Ornat
-
4 Linguri Grana-Padano / sau Drojdie inactiva
-
1 lingurita Piper Cayenne
-
Patrunjel
-
Pentru varianta Vegan
-
1 Lingura Ulei de Cocos
-
4 lingurite Drojdie inactiva
Descriere Reteta
Supa asta are la baza geniala Supa de Praz cu Cartofi a Juliei Child. Nu exagerez cand zic ca e geniala, e atat de interesanta la gust incat n-ar mai avea nevoie de nimic in plus.
Dar dupa ce am facut-o de vreo 10 ori doar cu Cartofi si Praz – sau poate chiar de mai multe ori!, a sosit timpul s-o prepar intr-o varianta mai imbogatita. Am ales momentul acum, iarna, cand parca nu ne saturam asa usor daca mancarea nu are consistenta. I-am adaugat Mazare si Parmezan, pentru ceva mai multe proteine.
Cand eram la supermarket sa cumpar Prazul care imi lipsea, ma suna Ana, fata mea, si-mi spune ca vine acasa cu 2 prietene, daca se poate, la masa! Super, m-am gandit. Prietenii mei stiu toti de Supa cu Praz, trebuie sa le povestesc si lor despre ea! Vor fi incantate, I know it.
Si asa a si fost. Le-a placut mult la gust si chiar au zis ca vor preda ideea mai departe la mamele lor, sa le mai faca. Sanziana m-a intrebat: E reteta pe Brunchy? Si eu, si Ana, am zambit… si am raspuns intr-un final: O sa fie, mai pe seara. Asa cum se intampla de obicei.
Acum fetele sunt la cinema si habar n-au ca eu le implic in povestea mea aici.^^ Dar de fapt povestea le contine. Dupa mine, Reteta asta le contine de acum. Cu tot cu veselia si filosofia de la masa.
Si cine am fi noi daca n-am fi noi… completati de tot ce ni se intampla?
Legat de Reteta: Supa se poate transforma foarte usor intr-o Supa vegana. In loc de Unt foloseste putin Ulei de Cocos si in loc de Parmezan presara deasupra Drojdie inactiva, drojdia va avea un efect si un gust asemanator.
Cumpara-ti ingredientele pentru Reteta ONLINE:
Preparare
1
Done
|
PregatirePune Apa la fiert cu Sare si intre timp curata Cartofii si taie-i in bucati. Pune-i la fiert in oala si ocupa-te de Praz. Taie-l transversal si spala bine fiecare frunza in parte si nu te mira daca gasesti firimituri de pamant printre ele. Taie apoi si Prazul in bucati mari si arunca-l in oala. La sfarsit pune si o cana de Mazare la fiert. |
2
Done
20 min.
|
FierbereVor fierbe impreuna cam 20 de minute. In acest timp poti praji intr-o tigaie niste crutoane cu ulei de masline. Merg de minune cu Supa. |
3
Done
|
BlenderDupa ce au fiert Legumele stinge focul si adauga Untul si Cimbrisorul in supa. Cu un blender vertical mixeaza supa direct in oala. Gusta la sfarsit, s-ar putea sa vrei sa mai pui putina Sare. Daca nu servesti supa imediat, nu face pasul asta. Pune supa la rece si adauga Untul si mixeaza doar atunci cand o incalzesti pentru a fi servita. |
4
Done
|
OrnatToarna supa in boluri, rade deasupra Parmezan si condimenteaza cu Piper de Cayenne sau cu Piper rosu. De obicei imi place sa pun mult Patrunjel tocat deasupra, dar de data asta frunzele mari si frumoase nu m-au lasat sa le toc. N-au vrut! :) |