Ingrediente
-
3 litri Apa
-
2 lingurite Sare
-
400 g Carne de Vita / Gulas de Vita
-
2 buc. Ceapa Alba
-
3 Morcovi
-
1 Pastarnac
-
1 Praz
-
0.25 buc. Telina
-
3 Cartofi
-
Pentru ornat
-
4 fire Patrunjel
-
OPTIONAL
-
Supa concentrata de Carne
Descriere Reteta
O Supa de Vita fierbe mai mult ca o Supa de Pui si, desi nu trebuie s-o pazesti, trebuie sa-i dedici timp de supraveghere. Am folosit un Praz intreg alaturi de legumele obisnuite pentru ciorba, pentru ca-i da o aroma deosebita.
Pune o oala mare cu 3 litri de Apa si Sare pe foc mare. Cand fierbe adauga Carnea de Vita. Foloseste Gulas de Vita, care de obicei este gata taiat cubulete. Curata legumele, taie-le in sfeturi si adauga-le din mers in Supa – in afara de Cartofi. Da focul mai mic, mediu spre mic si lasa totul sa fiarba aprox. o ora.
Dupa o ora verifica Carnea de Vita si hotaraste cat o mai lasi la fiert pentru a se patrunde bine. La mine a mai stat inca jumatate de ora. Tot acum curata Cartofii, taie-i cubulete si adauga-i in Supa.
La sfarsit, daca vrei, scoate cu o paleta bucatile mari de Ceapa, Pastarnac si Telina.
Cand servesti Supa orneaz-o cu Patrunjel proaspat tocat.
Si nu uita, iti poti cumpara ingredientele ONLINE!
Painea prajita sau Crutoanele inmuiate in Supa ii evidentiaza gustul bun.