Ingrediente
-
1 buc. Praz
-
2 buc. Cartofi
-
1 litru Apa
-
1 Lingura Sare
-
+ 1 Lingura Unt
-
Pentru ornat
-
Patrunjel
-
Piper rosu
Descriere Reteta
Oricat de tentat ai fi sa adaugi si alte ingrediente la simplista supa de praz cu cartofi, eu te provoc: Incearc-o fix asa! Gusta-o si… numara in gand cam cate ingrediente crezi ca are dupa gust. Aham!
Potage Parmentier este prima reteta din prima carte din renumitul set
Mastering the Art of French Cooking, de Julia Child.
La mine ocupa tot primul loc la categoria Match made in Heaven.
Cumpara-ti cele cateva ingrediente din Reteta ONLINE:
Leak and potato soup smells good, tastes good, and is simplicity itself to make. Julia Child
Preparare

1
Done
|
Curatare Praz si CartofiAtentie: Prazul trebuie curatat bine, pentru ca, in timp ce creste, aduna pamant intre frunzele dese. Eu inca n-am gasit Praz fara cateva firicele de pamant, dar e si asta o dovada ca nu a crescut in epubreta, nu? E ok. Cel mai usor cureti Prazul daca il tai pe lung si pe jumatate si lasi foile sa se desfaca. Apoi curata bine sub jet de apa si taie totul in bucati de 1-2 cm. La Cartofi e mai simplu, ii cureti, ii speli si ii tai cubulete. |
2
Done
20 min.
|
Fiebe SupaPune Apa si Sare intr-o oala si adauga toate bucatelele de Praz si Cartofi, apoi pune oala pe foc, la fiert. Chiar daca Apa nu acopera pe cat te-ai fi asteptat legumele, e bine asa, trust me. Frunzele de Praz se inmoaie si fac loc. Mai mult de 20 minute nu ar fi nevoie pentru fierbere, dar daca frunzele ti se par inca rigide - cine stie, poate ai nimerit Prazul ala facut in epubreta! - mai lasa totul sa fiarba inca putin. |
3
Done
|
Blend me tenderDupa ce au fiert faci supa... supa-crema cu un blender de mana, cu curaj! Cand te plictisesti, adauga lingura aia de Unt si mai da-i o tura. Si e cam gata Supa. Daca citesti aceste randuri, poate ai pregatit si Supa. |
