Ingrediente
-
2 litri Apa
-
1 lingurita Sare
-
700 g Carne de Pui / 2 Pulpe cu Os
-
Mai tarziu
-
4 buc. Cartofi / 600 g
-
2 buc. Ceapa Alba / 200 g
-
2 buc. Morcovi / 200 g
-
La sfarsit
-
1 Lingura Cimbrisor
-
4 catei Usturoi
-
Daca faci si Crutoane
-
4 Felii Paine
-
2 Linguri Ulei de Masline
-
Ierburi italienesti / sau ce ierburi ai
-
Daca faci Puiul la cuptor
-
4 Linguri Ulei
-
200 ml Apa
-
Sare & Paprika
-
Optional
-
Supa concentrata de Carne
Descriere Reteta
Nu stiu exact de ce se spune ca o Supa de Pui te pune pe picioare cand n-ai energie, cand ai imunitatea scazuta, si mai ales atunci cand esti racit. Eu imi aduca aminte de Supa de Pui atunci cand e frig afara sau cand ploua – si e si foarte frig. E adevarat, mereu imi da o stare de bine!
Problema cu obisnuita Supa clara de Pui era ca mereu o strecuram si aruncam legumele fierte – pentru ca aparent nu mai aveau niciun gust si pentru ca Supa de Pui e o zeama aproape limpede, cu bucatele de Pui pe care le distingi in zeama, la care mai adaugi daca vrei niste Fidea sau la care eu adaugam bucati de Morcov semi-fiert, nu cu toate Legumele fierte in ea.
Si mama arunca Legumele alea! What a waste! …m-am gandit eu intr-o zi.
Asa cum nu inteleg de ce lumea bea Sucuri de fructe, fara pulpa fructelor adica, mi s-a pus pata si pe Legumele astea fierte in Supa si pastrata doar zeama. Mancam Legume sau ne prefacem? …m-am revoltat eu in continuare. Okay, atunci hai sa le fierbem mai putin si sa le mancam cu totul!
Si cum ploaia a venit, iar caldura nu, ea doar ne da tarcoale… mi-am adus aminte de Supa de Pui, impreuna cu gandurile de mai sus. Tocmai bine sa pun experimentul in practica!
Legumele le-am fiert doar la sfarsit si apoi le-am maruntit in blender pana a devenit totul cremos. Fara Unt, fara Smantana, datorita grasimii de la Pui, a iesit o Supa-crema foarte matasoasa! Si da, cu Fibre cu tot!
Experiment reusit, om fericit!
Iti poti cumpara ingredientele pentru delicioasa supa ONLINE:
Preparare
1
Done
30 min.
|
Fierbe PuiulPune o oala mare cu 2 litri de Apa si o lingurita de Sare pe foc, in care adauga si pulpele de Pui. Cu capacul pus si cu foc mediu, fierbe Puiul 30 de minute. |
2
Done
|
Pregateste LegumeleIn timp ce Puiul fierbe, curata si taie in bucati Cartofii si Morcovii - bucati ce pot fi si de 2 x 2 cm, iar Ceapa taie-o in sferturi. |
3
Done
20 min.
|
Scoate Carnea, pune LegumeleDupa cele 30 de minute scoate pulpele de Pui si pune-le intr-un vas termorezistent pentru cuptor. Adauga Legumele in Supa si lasa sa fiarba in continuare doar 20 minute, nu vrem Legume rasfierte, vrem doar Legume care se pot blend-ui (ce cuvant!) - ai inteles ideea! Capacul ramane pus. Dupa ce ai scapat de Legume ai putea sa bagi pulpele la cuptor tot pentru 20 minute la 200 C. Eu le fac simplu, torn putin ulei peste ele, presar Sare & Paprika, uneori si Ierburi aromatice, si torn putina Apa in vas. Gasesti aici Reteta cap-coada si poze pentru inspiratie. Am zis ca facem Supa si te pun la mai multa treaba decat am intentionat. Intentionat! E pacat sa nu profiti de cuptorul incins si sa nu faci repede si niste crutoane pentru Supa! Tava mare, 4-5 felii de Paine taiate cubulete, stropite cu Ulei de masline si presarate cu ce Ierburi vrei tu! 10 minute la cuptor, fara sa le intorci sau ceva, si sunt crisp! Daca te gandesti ca la Puiul ala de la cuptor ar merge si o Garnitura... dar ma opresc aici. |
4
Done
|
Cu Blender blend-uim!Dupa cele 20 minute stinge focul si da capacul la o parte. Pana ne invartim dupa blender, se mai raceste Supa un pic. Iti recomand sa transferi Supa in blender cu o cana mare, nu turnand cu oala, risti sa stropesti totul in jur! Inainte sa pornesti motorul zgomotos, adauga si Cimbrisorul si Usturoiul taiat in bucati. Vrum-vrum vreo 2 minute si Supa este gata! Eu o tin in blender pana se aduna toata lumea la masa si o torn de-acolo direct in farfurii. Daca o tii cu capacul inchis e calda chiar si dupa o ora, bravo, blender! Si ca orice supa cremoasa merge perfect cu crutoane - facute de tine, normal! |