Varza cu Morcovi conservate in Sare

Cu Boabe si Seminte aromate

Varza cu Morcovi conservate in Sare

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
300 g Varza Rosie
300 g Varza Alba
300 g Morcovi
30 g Sare 3 lingurite
500 ml +/- Apa
Boabe si Seminte aromate
1 lingurita Seminte de Coriandru
1 lingurita Boabe de Mustar
1 lingurita Boabe de Piper
1 lingurita Chimen
Volum
2 litri

Ingrediente

  • Boabe si Seminte aromate

  • Volum

Descriere Reteta

Am dat de aceasta Reteta intr-o revista de la Mega Image. Mi-a atras atentia faptul ca poti mura Varza in Sare si suc propriu, fara sa fie nevoie de Otet. Dupa parerea mea, Otetul e bun daca il folosesti in cantitati mici, fara sa acopere gusturile, cum se intampla la Salate si la Muraturi, de obicei.

Am jubilat la ideea de a face Muraturi fara Otet, am adaptat Reteta reducand cantitatea de Sare din Reteta originala, iar chimia si-a facut treaba chiar si-asa! Desi are nevoie de vreo 10 zile sa se mureze complet, a fost buna la gust si crunchy din prima zi si apoi in fiecare zi tot mai aromata, de la boabe si chimen.

Apoi am repetat Reteta intr-un borcan mai mare. O poti face si tu in volum mai mare regland portile de la Ingrediente.

• • •

N-ai timp de cumparaturi? Cumpara ingredientele ONLINE:

Boabe de Mustar   Chimen   Coriandru macinat   Boabe de Piper   Varza online   Morcovi   Sare online

De ce cu Otet, daca merge fara?

Preparare

1
Done
3 ore

Pregateste Varza

Toaca Varza marunt si pune-o pe culori in 2 vase separate. Presara cate o lingurita de Sare, pune Boabele peste amandoua si amesteca-o usor cu degetele. Pune vasele in Frigider, acoperite cu folie alimentara. Lasa-le la rece cat de mult vrei, dar minim 3 ore, sa-si lase cat mai multa zeama.

2
Done

Pregateste Morcovii si Borcanul

Abia dupa ce Varza si-a facut treaba, pregateste borcanul si rade Morcovii pe razatoare.

3
Done

Montaj si Ajustare

Umple borcanul in straturi de tipul rosu-portocaliu-alb si toarna zeama ramasa in vase in borcan. Pune la fiert Apa cu o lingurita de Sare si dupa ce a fiert, toarna-o in borcan - atat cat sa completezi volumul si sa acopere putin legumele.

4
Done
10 zile

La murat

Pune capacul si lasa borcanul sa stea cuminte, la rece, 10 zile, sau vreo 2-3 zile daca esti curios sa vezi ce-a iesit! Eu am gustat din Varza murata in Sare in fiecare zi. ^^

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

If you're afraid of butter, use cream.Julia Child

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: