Ingrediente
-
300 g Varza Rosie
-
300 g Varza Alba
-
300 g Morcovi
-
30 g Sare / 3 lingurite
-
500 ml +/- Apa
-
Boabe si Seminte aromate
-
1 lingurita Seminte de Coriandru
-
1 lingurita Boabe de Mustar
-
1 lingurita Boabe de Piper
-
1 lingurita Chimen
-
Volum
-
2 litri
Descriere Reteta
Am dat de aceasta Reteta intr-o revista de la Mega Image. Mi-a atras atentia faptul ca poti mura Varza in Sare si suc propriu, fara sa fie nevoie de Otet. Dupa parerea mea, Otetul e bun daca il folosesti in cantitati mici, fara sa acopere gusturile, cum se intampla la Salate si la Muraturi, de obicei.
Am jubilat la ideea de a face Muraturi fara Otet, am adaptat Reteta reducand cantitatea de Sare din Reteta originala, iar chimia si-a facut treaba chiar si-asa! Desi are nevoie de vreo 10 zile sa se mureze complet, a fost buna la gust si crunchy din prima zi si apoi in fiecare zi tot mai aromata, de la boabe si chimen.
Apoi am repetat Reteta intr-un borcan mai mare. O poti face si tu in volum mai mare regland portile de la Ingrediente.
N-ai timp de cumparaturi? Cumpara ingredientele ONLINE:
De ce cu Otet, daca merge fara?
Preparare
1
Done
3 ore
|
Pregateste VarzaToaca Varza marunt si pune-o pe culori in 2 vase separate. Presara cate o lingurita de Sare, pune Boabele peste amandoua si amesteca-o usor cu degetele. Pune vasele in Frigider, acoperite cu folie alimentara. Lasa-le la rece cat de mult vrei, dar minim 3 ore, sa-si lase cat mai multa zeama. |
2
Done
|
Pregateste Morcovii si BorcanulAbia dupa ce Varza si-a facut treaba, pregateste borcanul si rade Morcovii pe razatoare. |
3
Done
|
Montaj si AjustareUmple borcanul in straturi de tipul rosu-portocaliu-alb si toarna zeama ramasa in vase in borcan. Pune la fiert Apa cu o lingurita de Sare si dupa ce a fiert, toarna-o in borcan - atat cat sa completezi volumul si sa acopere putin legumele. |
4
Done
10 zile
|
La muratPune capacul si lasa borcanul sa stea cuminte, la rece, 10 zile, sau vreo 2-3 zile daca esti curios sa vezi ce-a iesit! Eu am gustat din Varza murata in Sare in fiecare zi. ^^ |