Ingrediente
-
250 g Faina
-
7 g Praf de copt
-
150 g Zahar
-
1 Lingura Scortisoara
-
un praf de Sare
-
100 g Unt
-
250 ml Lapte
-
2 Oua
-
Pentru aparat
-
1 lingurita Ulei
Descriere Reteta
Wafflele astea cu Scortisoara sunt foarte apreciate in vacanta de Craciun. Fie ca le-am facut la Brunch sau ca o gustare seara, au disparut rapid din farfurie! So… isi merita pe deplin locul in categoria Comfort Food.
Daca nu ai aparat de facut Waffle, le poti face in tigaie, ca pe clatite.
Iti poti cumpara ingredientele pentru Waffle ONLINE:
Preparare
1
Done
|
Pregateste UntulPentru a putea fi usor incorporat in aluat ai 3 variante cu Untul: ori il scoti din timp din frigider - sa se inmoaie, ori il incalzesti un pic - sa devina mai fluid, ori il razi pe o razatoare - varianta buna pentru un Unt foarte tare. Alege o varianta si pregateste-l. |
2
Done
|
AluatBate Ouale cu Zaharul cu un tel, adauga si Untul, Scortisoara si Sarea. Peste toarna Faina cu Praful de copt si cu spatula incepe sa le amesteci, turnand treptat si Laptele. Cand aluatul devine fluid si omogen, este gata de copt. |
3
Done
|
La CoptCu o pensula unge formele de Waffle cu putin Ulei. Da drumul la aparat. Cu un polonic sau cu o masura (1/2 Cup) toarna din compozitie in forme. Pune capacul peste Waffle si asteapta 2 - 3 minute. Dupa primul test regleaza cantitatea de aluat pus la copt si timpul, daca e cazul. Continua asa cu toate clatitele presate. |