Aluat de Paste fainoase cu Ou intreg
FIerte imediat, se topesc in gura.

Aluat de Paste fainoase cu Ou intreg

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
400 g Faina 3 CUPS
2 Oua
0.50 lingurita Sare
0.50 Cup Apa calduta
OPTIONAL
Masina de Paste
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • OPTIONAL

Descriere Reteta

Ultima data cand am facut Paste de casa am folosit o reteta italiana de Paste cu Galbenus. Au iesit galbene si frumoase, au fiert foarte repede si s-au topit in gura, imediat. Acum vreau sa fac niste Paste mai groase, pentru Ravioli, si asta pentru ca am primit de Craciun acele forme speciale care te ajuta sa le decupezi si sa le umpli mai usor. Voi folosi o Reteta de Paste cu Oua intregi si cu putina Apa calduta.

Desi intentionez ca in viitor sa intind aluatul de mana – mai ales atunci cand o sa vreau sa fac rapid o portie mica de Paste – pentru primele Ravioli voi folosi masina de Paste, sa intind aluatul perfect si apoi sa decupez minunat formele.

Aluatul se face foarte usor si cred ca nu ai nicio scuza sa nu incerci si tu! 🙂

• • •

Cumpara-ti ingredientele ONLINE:

Faina   Oua   Sare online

Preparare

1
Done

Ingrediente amestecate

Intr-un vas incapator cantareste 400 g de Faina, adauga 2 Oua, jumatate de lingurita de Sare si tine la indemana un pahar de Apa calduta. Amesteca ingredientele si incepe sa adaugi treptat din Apa, incorporand-o bine. Cam cu jumatate de pahar de Apa ar trebui sa ajungi la consistenta dorita, un aluat nici prea lipicios, nici prea sfaramicios.

2
Done
15 min.

Aluat la odihna

Acopera vasul cu aluat cu un servet de bucatarie si lasa la odihna un sfert de ora, sau mai mult daca vrei.

3
Done

Foi de aluat

Imparte aluatul in 2 bucati, lasa o bucata in vas si acoper-o la loc, sa nu se usuce pana lucrezi prima parte.

Daca intinzi aluatul manual, preasara Faina pe blatul de lucru si apuca-te sa intinzi aluatul cu un sucitor, gradual, pana ajungi la grosimea dorita. Eu pentru Ravioli o sa las aluatul ceva mai gros.

Daca folosesti Masina de Paste e nevoie de mai multi pasi. Trece aluatul prin masina de mai multe ori, schimband grosimea treptat de la gros la subtire. Presara mereu Faina si impatureste aluatul inainte sa-l subtiezi din nou. Aluatul trecut prin masina de Paste va fi mai dens, dar se va si usca mai repede - util daca pui Pastele la uscat si apoi la pastrat.

4
Done

Decupeaza forme

Cu foile de aluat gata nu-ti ramane decat sa alegi formele pe care vrei sa le aibe Pastele. Spaghetii si alte Paste subtiri le faci cel mai usor cu Masina de Paste, dar sunt atatea alte feluri in care poti decupa si gati Pastele! Le poti decupa cu o rozeta de saleuri sau cu un cutit in forme geometrice, poti folosi chiar si formele de biscuti, sau poti face niste fundite de Paste din niste dreptunghiuri mici. Si sa nu uit de formele pentru Ravioli, pentru Paste umplute cu branzeturi sau carne.

5
Done

Paste de casa la pastrat

Ingredientele pentru aluat ajung pentru 4 portii de Paste, dar daca vrei sa pui o parte la pastrat sau daca faci de la inceput o cantitate mai mare de aluat, special pentru avea mai multe Paste de casa in camara, atunci e bine ca inainte de a le pune in borcane sau pungi, sa le lasi la uscat. Vara e deajuns o zi sa stea sa se usuce bine, iarna e nevoie de vreo 2 zile. Eu le las pur si simplu intinse pe dulapul din bucatarie, uneori asezate pe servete de hartie. Apoi le depozitez intr-un borcan mare sau intr-o punga cu fermoar.

E minunat sa ai Paste de casa timp de cateva saptamani la un... click distanta. Cee? Borcanul nu face click... ? :))

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well.Virginia Woolf

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: