Ingrediente
-
ALUAT
-
2 Cups Faina
-
1 praf de Sare
-
100 g Unt / rece
-
0.5 Cup Lapte
-
UMPLUTURA
-
4 Mere
-
2 Linguri Zeama de Lamaie
-
2 Linguri Apa
-
0.5 Cup Zahar
-
0.25 Cup Faina
-
1 praf de Sare
-
1 lingurita Scortisoara
-
Extra
-
15 g Unt / cubulete
-
1 buc. Oua
-
2 Linguri Zahar
-
1 praf de Scortisoara
Descriere Reteta
Un Apple Pie in stil american (nu britanic), care n-are nicio legatura cu Placinta cu mere de la noi. E o tarta cu Mere, Unt si Scortisoara si desi pare simpla, cere destul de mult timp de preparare. Nu-i bai, cand vei simti mirosul emanat de ea din cuptor – atunci cand e aproape gata, vei stii ca a meritat.
Incearca sa o faci si te vei indragosti cu siguranta de ea! Serveste-o calda si cu un sos rece de Smanatana…
N-ai timp de cumparaturi? Cumpara-ti ingredientele ONLINE:
( It takes two to Apple Pie. )
Preparare
1
Done
|
AluatMai intai combina aluatul din 2 Cups Faina, 100 g de Unt rece, 1/2 Cup Lapte si putina Sare. Nu trebuie sa amesteci mult, doar pana obtii un aluat sfarimicios. |
2
Done
10 min.
|
Aluat la recePune aluatul in frigider pana pregatesti Merele, vreo 10 - 15 min. |
3
Done
|
UmpluturaIntr-un vas incapator stoarce jumatate de Lamaie si adauga putina Apa. Curata Merele, taie-le felii sau bucatale si pune-le in vasul cu Lamaie. Amesteca bine bucatelele de Mere in zeama de Lamaie, solutia v-a preveni ingalbenirea Merelor. Presara deasupra 1/2 Cup de Zahar, 1/4 Cup de Faina, putina Sare si Scortisoara. Amesteca din nou si lasa deoparte. |
4
Done
|
Da drumul la cuptorAprinde cuptorul la 190 C si pregateste vasul de cuptor. |
5
Done
|
Montaj tartaScoate aluatul din frigider si intinde o foaie mare si rotunda din el. Pune foaia de aluat in vasul de cuptor si cu un cutit ascutit taie marginile in plus de aluat. Din aluatul ramas vei face "zabrele" de impletit deasupra tartei. Varsa umplutura in tarta si aranjeaz-o cat mai uniform. Din resturile de aluat taie fasii subtiri pe care le asezi sau le impletesti peste umplutura. La margini lipeste aluatul cu degetele. Taie cubulete din Unt si strecoara-le printre zabrele si mere. Bate un Ou si cu o pensula unge aluatul vizibil de jur-imprejur. Presara deasupra putin Zahar si putina Scortisoara. |
6
Done
40 min.
|
Tarta la cuptorBaga vasul in cuptor la 190 C si verifica tarta dupa 40 de min. Umplutura ar trebui sa "fiarba" in cuptor, iar crusta sa devina maronie. |
7
Done
|
Tarta la racitScoate vasul din cuptor si lasa tarta la racit vreo 15 minute. Serveste-o cand inca este calda, alaturi de un sos de Smantana batuta cu Lapte. |