Apple Pie. That Apple Pie.

Apple Pie. That Apple Pie.

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
ALUAT
2 Cups Faina
1 praf de Sare
100 g Unt rece
0.5 Cup Lapte
UMPLUTURA
4 Mere
2 Linguri Zeama de Lamaie
2 Linguri Apa
0.5 Cup Zahar
0.25 Cup Faina
1 praf de Sare
1 lingurita Scortisoara
Extra
15 g Unt cubulete
1 buc. Oua
2 Linguri Zahar
1 praf de Scortisoara
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • ALUAT

  • UMPLUTURA

  • Extra

Descriere Reteta

Un Apple Pie in stil american (nu britanic), care n-are nicio legatura cu Placinta cu mere de la noi. E o tarta cu Mere, Unt si Scortisoara si desi pare simpla, cere destul de mult timp de preparare. Nu-i bai, cand vei simti mirosul emanat de ea din cuptor – atunci cand e aproape gata, vei stii ca a meritat.

Incearca sa o faci si te vei indragosti cu siguranta de ea! Serveste-o calda si cu un sos rece de Smanatana…

• • •

N-ai timp de cumparaturi? Cumpara-ti ingredientele ONLINE:

Mere rosii online   Zahar   Scortisoara   Faina   Lapte   Unt   Lamaie   Oua

( It takes two to Apple Pie. )

Preparare

1
Done

Aluat

Mai intai combina aluatul din 2 Cups Faina, 100 g de Unt rece, 1/2 Cup Lapte si putina Sare. Nu trebuie sa amesteci mult, doar pana obtii un aluat sfarimicios.

2
Done
10 min.

Aluat la rece

Pune aluatul in frigider pana pregatesti Merele, vreo 10 - 15 min.

3
Done

Umplutura

Intr-un vas incapator stoarce jumatate de Lamaie si adauga putina Apa.

Curata Merele, taie-le felii sau bucatale si pune-le in vasul cu Lamaie. Amesteca bine bucatelele de Mere in zeama de Lamaie, solutia v-a preveni ingalbenirea Merelor. Presara deasupra 1/2 Cup de Zahar, 1/4 Cup de Faina, putina Sare si Scortisoara. Amesteca din nou si lasa deoparte.

4
Done

Da drumul la cuptor

Aprinde cuptorul la 190 C si pregateste vasul de cuptor.

5
Done

Montaj tarta

Scoate aluatul din frigider si intinde o foaie mare si rotunda din el. Pune foaia de aluat in vasul de cuptor si cu un cutit ascutit taie marginile in plus de aluat. Din aluatul ramas vei face "zabrele" de impletit deasupra tartei.

Varsa umplutura in tarta si aranjeaz-o cat mai uniform. Din resturile de aluat taie fasii subtiri pe care le asezi sau le impletesti peste umplutura. La margini lipeste aluatul cu degetele.

Taie cubulete din Unt si strecoara-le printre zabrele si mere. Bate un Ou si cu o pensula unge aluatul vizibil de jur-imprejur.

Presara deasupra putin Zahar si putina Scortisoara.

6
Done
40 min.

Tarta la cuptor

Baga vasul in cuptor la 190 C si verifica tarta dupa 40 de min. Umplutura ar trebui sa "fiarba" in cuptor, iar crusta sa devina maronie.

7
Done

Tarta la racit

Scoate vasul din cuptor si lasa tarta la racit vreo 15 minute.

Serveste-o cand inca este calda, alaturi de un sos de Smantana batuta cu Lapte.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Nearly everyone wants at least one outstanding meal a day.Duncan Hines

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: