Ingrediente
-
2 Cartofi dulci
-
2 Linguri Ulei de Masline
-
2 Linguri Drojdie inactiva
-
1 lingurita Tarhon
-
Presarat Sare
-
Optiuni
-
Cascaval afumat
-
Parmigiano-Reggiano
-
Grana-Padano
-
Patrunjel
Descriere Reteta
Nu e chiar o Reteta, ci un indemn. Dar si o idee sa folosesti Tarhon verde sau uscat si Drojdia inactiva impreuna cu Cartofii dulci copti. Pur si simplu merg impreuna! Drojdia se topeste usor, ca o branza pe Cartofii fierbinti, iar Tarhonul aromat – pentru mine cu tente de dulce – le da un gust fresh. Okay, si Sarea din belsug are rostul ei.
Daca nu ai Drojdie inactiva foloseste Cascaval sau Parmezan. Insa fulgii de Drojdie sunt o alternativa buna pentru branzeturile tari, se comporta la fel si seamana la gust cand se topeste. Fiind uscata se pastreaza mult timp, contine multe proteine si o poti folosi la multe feluri de mancare.
Iti poti cumpara ingredientele pentru aceasta Reteta ONLINE:
Preparare
1
Done
|
PregatesteDa drumul la cuptor la 180 C si spala bine Cartofii. Taie-i apoi in bucati sau felii de 1 cm grosime si pune-i intr-o tava pentru cuptor. Stropeste-i cu Ulei de Masline. |
2
Done
60 min.
|
La cuptorBaga tava in cuptor pentru aprox. o ora. |
3
Done
|
OrneazaImediat dupa ce-i scoti din cuptor presara deasupra lor Drojdia uscata, Sare si Tahon. Serveste-i simpli sau cu un sos de Smantana. |