Ingrediente
-
Pentru Chiftele
-
500 g Carne tocata / Carne de vita
-
2 felii Paine
-
1 buc. Galbenus
-
0.5 lingurita Nucsoara
-
1 crenguta Rozmarin / fresh
-
Coaja de la 1 Lamaie
-
1 lingurita Sare
-
3 Linguri Ulei
-
Pentru Sos
-
400 g Rosii / tocate sau pasate
-
1 buc. Ceapa Rosie
-
6 picaturi Tabasco
-
2 lingurite Sare & Paprika
-
1 Lingura Ulei
-
Pentru Garnitura
-
200 g Mazare
-
1 litru Apa
-
1 lingurita Sare
-
Pentru Ornat
-
1 crenguta Rozmarin
Descriere Reteta
Mai jos ai principalele ingrediente pentru reteta si le poti cumpara online, pentru a castiga timp!
Mancarea asta se face prin pase, adica incepi cu Sosul, intre timp te apuci de Chiftele, te intorci la Sos, dar arunci o pasa si la Mazare. Exact ca atunci cand conduci o orchestra, toate instrumentele la timpul lor si multe in acelasi timp. Chiar asa, sa dam drumul si la Muzica, sa fie orchestra completa!
La Sos incepe cu Ceapa, cojeste-o, toac-o marunt si caleste-o in Ulei cateva minute. Daca folosesti Rosii proaspete, ocupa-te si de ele, toaca-le marunt si arunca-le in tigaie. Adauga si Tabasco, Paprika si Sare si amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca. In 15 minute Sosul poate lua o pauza, dar tu te-apuci intre timp de Chiftele. La Chiftele incepe cu Painea, fa-o firimituri. Amesteca Painea, Carnea tocata, Galbenusul, Nucsoara, Rozmarinul, Coaja de Lamaie si Sarea intr-un vas mare. Mai amesteca in Sos. Pune o alta tigaie cu Ulei pentru prajit pe foc. Ia bucati din compozitia cu carne in palme si formeaza Chiftelele. Pune jumatate din cantitate la prajit si mai amesteca in Sos. Stai cu ochii pe Chiftele si intoarce-le pe partea cealalta, la timp. Daca mai ai chiftele de facut, fa-le acum. Sosul ar trebui sa fie gata, dar nu stinge focul, pune o oala cu Apa si Sare la fiert pentru Mazare. Pana fierbe Apa continua cu Chiftelele. Scoate cu o paleta pe cele prajite si pune-le peste Sos. Pune Mazarea in oala ei si las-o sa fiarba vreo 10 minute. Cand ai terminat de prajit si de scos Chiftelele pune tigaia cu Sos inapoi pe foc, pune un capac la tigaie si lasa-le impreuna cateva minute, pana e gata si Mazarea. Ta-daaam!
Daca ritmul muzicii ti se pare prea alert, incearca cele 2 variante mai slow: Meatballs cu Nucsoara si Sos de Rosii cu Tabasco.