Chiftele cu Nucsoara, Sos consistent de Rosii si Mazare

Chiftele cu Nucsoara, Sos consistent de Rosii si Mazare

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Pentru Chiftele
500 g Carne tocata Carne de vita
2 felii Paine
1 buc. Galbenus
0.5 lingurita Nucsoara
1 crenguta Rozmarin fresh
Coaja de la 1 Lamaie
1 lingurita Sare
3 Linguri Ulei
Pentru Sos
400 g Rosii tocate sau pasate
1 buc. Ceapa Rosie
6 picaturi Tabasco
2 lingurite Sare & Paprika
1 Lingura Ulei
Pentru Garnitura
200 g Mazare
1 litru Apa
1 lingurita Sare
Pentru Ornat
1 crenguta Rozmarin
Dieta:
  • Retete FARA Gluten
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

  • Pentru Chiftele

  • Pentru Sos

  • Pentru Garnitura

  • Pentru Ornat

Descriere Reteta

Mai jos ai principalele ingrediente pentru reteta si le poti cumpara online, pentru a castiga timp!

Carne tocata   Nucsoara macinata   Mazare congelata   Paine proaspata online   Oua   Rosii proaspete   Lamaie   Rozmarin   Ceapa   Paprika afumat   Tabasco online

Mancarea asta se face prin pase, adica incepi cu Sosul, intre timp te apuci de Chiftele, te intorci la Sos, dar arunci o pasa si la Mazare. Exact ca atunci cand conduci o orchestra, toate instrumentele la timpul lor si multe in acelasi timp. Chiar asa, sa dam drumul si la Muzica, sa fie orchestra completa!

La Sos incepe cu Ceapa, cojeste-o, toac-o marunt si caleste-o in Ulei cateva minute. Daca folosesti Rosii proaspete, ocupa-te si de ele, toaca-le marunt si arunca-le in tigaie. Adauga si Tabasco, Paprika si Sare si amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca. In 15 minute Sosul poate lua o pauza, dar tu te-apuci intre timp de Chiftele. La Chiftele incepe cu Painea, fa-o firimituri. Amesteca Painea, Carnea tocata, Galbenusul, Nucsoara, Rozmarinul, Coaja de Lamaie si Sarea intr-un vas mare. Mai amesteca in Sos. Pune o alta tigaie cu Ulei pentru prajit pe foc. Ia bucati din compozitia cu carne in palme si formeaza Chiftelele. Pune jumatate din cantitate la prajit si mai amesteca in Sos. Stai cu ochii pe Chiftele si intoarce-le pe partea cealalta, la timp. Daca mai ai chiftele de facut, fa-le acum. Sosul ar trebui sa fie gata, dar nu stinge focul, pune o oala cu Apa si Sare la fiert pentru Mazare. Pana fierbe Apa continua cu Chiftelele. Scoate cu o paleta pe cele prajite si pune-le peste Sos. Pune Mazarea in oala ei si las-o sa fiarba vreo 10 minute. Cand ai terminat de prajit si de scos Chiftelele pune tigaia cu Sos inapoi pe foc, pune un capac la tigaie si lasa-le impreuna cateva minute, pana e gata si Mazarea. Ta-daaam!

Daca ritmul muzicii ti se pare prea alert, incearca cele 2 variante mai slow: Meatballs cu Nucsoara si Sos de Rosii cu Tabasco.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Food is a gift and should be treated reverentially - romanced and ritualized and seasoned with memory.Chris Bohjalian
Secrets of Eden

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE:

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here