Ingrediente
-
400 g Rosii / tocate sau pasate
-
1 buc. Ceapa Rosie
-
6 picaturi Tabasco
-
2 lingurite Sare & Paprika / 1 + 1
-
1 Lingura Ulei de Masline
Descriere Reteta
Alege Rosii crude daca folosesti Sosul la o mancare, scoate semintele si tot interiorul ala mai acrisor, apoi taie pulpa de Rosie cubulete. Va fi mult mai bun asa!
Daca vrei sa faci un Dip, ajuta-te cu o Passata – un piure de Rosii gata facut, conservat si… cumparat.
Bine-nteles ca poti folosi si vestitul Bulion, dar acela e gata gatit, are cel putin Sare, posibil e si condimentat si atunci nici nu mai ai nevoie de Reteta asta. Asta e un Sos de la zero.
Comanda-ti ingredientele ONLINE si nu te doare capu’! 🙂
Preparare
1
Done
|
Caleste CeapaPune o tigaie pe foc mic impreuna cu 1 Lingura de Ulei. Curata Ceapa si toaca-o cat mai marunt. Arunca-o in tigaie si caleste-o vreo 5 minute sau pana devine aurie. |
2
Done
|
Pregateste RosiileIntre timp ocupa-te de Rosii, daca ai ales Rosiile proaspete. Taie-le in jumatati pe orizontala si cu degetul scoate semintele si continutul gelatinos la fiecare in parte. Apoi toaca pulpa cubulete cat mai mici. |
3
Done
|
Combina SosulRidica temperatura pentru tigaie la nivel mediu si adauga Rosiile, Tabasco, Paprika si Sarea, amestecandu-le cu o spatula. Lasa Sosul pe foc aproximativ 15 minute si nu uita sa mai amesteci din cand in cand. De fapt, Sosul va fi gata cand va avea consistenta pe care o doresti! |